Šta je novo?

Ortakova masina: mrtva

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Naime ortakova masina:
Sempron 3k + s754
Neka MSI budjava ploca sa jos budjavijim cipsetom (VIA)
512MD DDR 400 noname memara
Radeon x1650pro
Maxtor 80GB

I legendarno RexPower 😀 napajanje od 350W

... pravi probleme opisane u nastavku.

Naime, masina je od kupovine radila na integrisanoj grafici, i ortak je poceo da se interesuje za kompove sve vise i vise, ugledajuci se na mene 🙂 i kupi on njemu grafu koji sam naveo gore. Posle zayebancije sa njom (5~7h) on uspe da potera komp i sav srecan trpa komp sa igrama.

Posle svakog ciscenja kompa (od prasine, da ne bude zabune), masina ne reaguje, nema beep-a, i nema slike. Svaki put bi to resio ili cupanjem grafike i vracanjem, ili cupanjem konektora za dodatno napajanje (molex), i vracanjem istog. Prvi put kada se to desilo, ja izvadim memoriju, masina opet ne reaguje, samo vrte ventovi i cuti... vratimo memaru, nece, ortak se iznervira, pesnicom rokne po kucistu, ukljuci masinu i ona upali i butuje u Win :wall:

Sada se to isto desilo, ortak je rekao da je igrao FlatOut2, i samo je nestala struja, masina se gasi, struja dolazi, on pokusava da pali masinu, ali bez uspeha. Ovog puta vadjenje i grafike i memare i raskacivanja HDDa i optike, nista ne pomaze. Masina upali kada se prikaci na integrisanu graficku, ali cim ubode Radeta, slike i tona nema.

Moje sumnje padaju na AGP slot i samu grafu, a ortakov komsija je posumnjao na napajanje, sa cime se i ja slazem. Sutra ce pokusati sa drugim napajanjem, ako ga nabavi.

Pisem opsirno jer hocu da docaram sve od reci do reci sta se desava, da bi i vi znali da date neke logicne odgovore. Ortak inace ima kratak fitilj, opasno je drmnuo masinu o zid, ja se cudim kako taj njegov HDD jos uvek ziv 🙂

Hvala unapred na pomoci i odgovorima.

Poslednja izmena:
Hajde vas dvojica pogledajte kako ste ustekali 24pin u plocu. Jer mi je jako cudno da posle fizickog rada s kompom, ciscenje, pomeranje komp nece da radi. Vadjenjem i vracanjem komponenti verovatno malo pomerite kabl ili neku od zica na 24pin (ili 20pin mozda). Pogotovu mi je cudno da se komp posle pesnice upali 😉
Imao sam slican slucaj, sigurno sam ga 5x pricao ovde na forumu. Hteo sam glanc novu masinu da bacim sa terase zbog toga.

Mozda je i napajanje ali mi je cudno da radi ikako ako je preslabo ili pred rikavanjem, tek u igrama nebi smelo da radi kako treba.
Ploca kao ploca... 754 riknjavaju kao lude, pogotovu te klase ali ili rade ili je mrak, ne prave te probleme.

Šta je to RexPower? 🙂 😉

Ime deluje veoma opasno, da nije neka muzička grupa? ,)

Aha, KME RexPower.
Sad ti verovatno zvuci kao muzicka grupa u porodilistu 😛

Pozdrav;
Naime ortakova masina:
Sempron 3k + s754
Neka MSI budjava ploca sa jos budjavijim cipsetom (VIA)
512MD DDR 400 noname memara
Radeon x1650pro
Maxtor 80GB

I legendarno RexPower 😀 napajanje od 350W

... pravi probleme opisane u nastavku.

Naime, masina je od kupovine radila na integrisanoj grafici, i ortak je poceo da se interesuje za kompove sve vise i vise, ugledajuci se na mene 🙂 i kupi on njemu grafu koji sam naveo gore. Posle zayebancije sa njom (5~7h) on uspe da potera komp i sav srecan trpa komp sa igrama.

Posle svakog ciscenja kompa (od prasine, da ne bude zabune), masina ne reaguje, nema beep-a, i nema slike. Svaki put bi to resio ili cupanjem grafike i vracanjem, ili cupanjem konektora za dodatno napajanje (molex), i vracanjem istog. Prvi put kada se to desilo, ja izvadim memoriju, masina opet ne reaguje, samo vrte ventovi i cuti... vratimo memaru, nece, ortak se iznervira, pesnicom rokne po kucistu, ukljuci masinu i ona upali i butuje u Win :wall:

Sada se to isto desilo, ortak je rekao da je igrao FlatOut2, i samo je nestala struja, masina se gasi, struja dolazi, on pokusava da pali masinu, ali bez uspeha. Ovog puta vadjenje i grafike i memare i raskacivanja HDDa i optike, nista ne pomaze. Masina upali kada se prikaci na integrisanu graficku, ali cim ubode Radeta, slike i tona nema.

Moje sumnje padaju na AGP slot i samu grafu, a ortakov komsija je posumnjao na napajanje, sa cime se i ja slazem. Sutra ce pokusati sa drugim napajanjem, ako ga nabavi.

Pisem opsirno jer hocu da docaram sve od reci do reci sta se desava, da bi i vi znali da date neke logicne odgovore. Ortak inace ima kratak fitilj, opasno je drmnuo masinu o zid, ja se cudim kako taj njegov HDD jos uvek ziv 🙂

Hvala unapred na pomoci i odgovorima.

Mislim da ti maticna ploca negde kaci masu, ili kao sto rekose drugi clanovi neki od kablova su klimavi.
Pokusaj da izvadis sve iz kucista, povezes, proveris da li sve radi kako treba, pa ako radi znas u cemu je problem.

Pozdrav :wave:

Predlozicu mu sve navedeno gore, a ja cu mu dati moje MS napajanje od 350W, cisto da proba.
Aj javljam ako se nesto desi 🙂

Sada ploca uopste ne vidi "externu" grafiku, vec samo integrisanu.

Ova ploca automatski, kada prepozna grafiku ubacenu u AGP slot, salje sliku preko te "externe", a kada je slot prazan, onda ide na integrisanu grafiku. Medjutim, Radeon je uboden, prikopcano je dodatno napajanje za kartu, ali slika ide na integrisanu grafiku i Radeon se ne vidi u Device manageru. Nosim mu moju MX 440 graficku da proba, ako se i sa njom nista ne desava, tj. ako nema slike preko "externe" grafike, definitivno je otisao AGP slot.

Sada idem, kada se vratim napisacu sta se desilo i ima li napretka.

Eto, i moj 1000-ti post 🙂

Sa MX 440 pali iz prve... ostalo je jos samo 2 opcije: napajanje ili graficka. I sa time bi ova tema zavrsila.

Nije nista u vezi kontakata, jer masinu smo gasili i palili jedno 100 puta da utvrdimo to... i naravno, svaki je put startovala i ulazila u win(bez x1650)

Hvala svima na odgovorima, saljivim i ozbiljnim. Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno