Šta je novo?

Ortak lokator

tesa

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam video kako radi ovaj servis mts-a. Zaista lepo sto i mi obicni smrtnici mozemo da saznamo neciju lokaciju.

Da li je neko cuo da li i Mobtel planira da ponudi isti servis?

Poslednja izmena:
Servis je star godinu i po...i naravno vrlo je neprecizan.

imas na mobtelovom forumu nesto o tome da kao treba da uvedu taj i jos neke servise, ali se to cini mi se pretvorilo (na tom forumu) u svadju izmedju nekih korisnik a ja sam se vise smejao nego sto sam saznao nesto normalno

Poslednja izmena:
sta ima neko da zna gde sam itd... ? glupost...

Meni je jednom dobro posluzilo. Otisao sam od kuce sa jednim drugom malo do grada da se prosetam, i zaboravio kljuc. E sad ja se kasnije setim da su mi roditelji napomenuli da ce ici negde na nekoliko sati. I ja tako ostadoh napolju ko beskucnik. Odem ja sa drugom nazad kod njega da cekam kad ce moji stici kuci. I s vremena na vreme pratim situaciju na ortak lokatoru, lociram caleta. I tako je dobro bilo, da smo se na putu do kuce sreli, tj. ja sam ih nasao. Hehe

A inace ovako je beskorisna stvar.

GoJNiK je napisao(la):
Meni je jednom dobro posluzilo...
...Odem ja sa drugom nazad kod njega da cekam kad ce moji stici kuci. I s vremena na vreme pratim situaciju na ortak lokatoru, lociram caleta. I tako je dobro bilo, da smo se na putu do kuce sreli, tj. ja sam ih nasao. Hehe

A inace ovako je beskorisna stvar.
...zar ti nije bilo lakshe da od drugara zovnesh caleta i odesh po kljuch? :)

ah cari modernih komunikacija... :)

Zanimljiva stvarcica. Ali iz licnog iskustva mogu da kazem da je jako neprecizan. Npr ako je neko na Banovom Brdu gde se mesaju signali jedno 5 baznih stanica, moguce je da ga ortak lokator nadje npr. na Novom BG. Nemojte mnogo da se uzdate u ovo. Mislim da ce poceti uskoro da se naplacuje i da je ovo u sustini navlacenje za uzimanje xtra kesha :)

Mislim da ni jedna usluga mobilnih operatera nije niti ce ikada biti koncipirana drugacije nego za uzimanje kesha :)

Vidite na mobtelovom wap-u, jedna slicica 60 din + porez. Svasta.

Lappy je napisao(la):
Mislim da ni jedna usluga mobilnih operatera nije niti ce ikada biti koncipirana drugacije nego za uzimanje kesha :)

Vidite na mobtelovom wap-u, jedna slicica 60 din + porez. Svasta.

U pravu si, 10x je jeftinije da se te iste slicice skinu na internetu i da se prebace u telefon ili iste da se skinu preko wap-a, u svakom slucaju izlazi duplo jeftinije a i vise, operaterima je samo zinulo du*e za pare

Jako je zgodno kada ti neko kaže da je otišao negde, a ti ga uhvatiš da je u stvari otišao negde drugde :D Doduše postoji opcija da budete "nevidljivi" za određene brojeve (ženu, npr. :D)

JA ponekad testiram ORTAK LOKATOR i drzim 2 telefona jedan pored drugoga, a on mi kaze da su telefoni udaljeni jedan od drugoga 3km istocno, hahhaaa...a nema ni 3 cm zapadno... :p

Poslednja izmena:
old man je napisao(la):
JA ponekad testiram ORTAK LOKATOR i drzim 2 telefona jedan pored drugoga, a on mi kaze da su telefoni udaljeni jedan od drugoga 3km istocno, hahhaaa...a nema ni 3 cm zapadno... :p

Meni nekad u tom slucaju kaze da je udaljenost 0m ili 400m. Sve zavisi kako su BTS rasporedjene u okolini...

Meni se tacno u stanu preklapaju signali iz dve mobtelove stanice, sudeci po Cell info-u. Bas me zanima kako bi tu radio servis kad bi ga uveli. Inace je glupost...

Nazad
Vrh Dno