Šta je novo?

Orion Telekom

Mladen922

Poštovan
Učlanjen(a)
24.12.2021
Poena
50
Pozdrav , da li neko ima problem sa Orion Telekom internetm (ADSL), kolko se ja razumem Telekom Srbija pruza usluge interneta na telefonskoj infrastrukturi tako da kontam da je ovo Telekomov internet u sustini, naime provajder se obavezao da pruza uslugu interneta brzine download 20Mb/s medjutim speed test pokazuje oko 17Mb/s cak i na ruteru pise kada se udje u podesavanje rutera Maximum uplink speed oko 18Mb/s a treba da bude vise za ovaj maksimum, a realni je oko 17Mb/s, e sada da li ja imam osnova da se zalim?

Mnogi su se odavno pomirili sa tim brzinama a i provajderi ogradili. Plus nece niko da cimam inertni aparat MTS-a jer je spor, trom i ne haje mnogo za ovakve primedbe.
Ako do 20 imas 18Mbps, be happy.

Evo ovako da se zna! Ovo volim kad mi priznaju a ne da me tamo neki iz korisnicke zone pravi budalom i da se pravi lud da kao ne zna zasto sam otvorio tiket i kao ne zna sta ga pitam. Ovo i oni sami red je da stave na svoj sajt da onaj ko kupuje adsl da moze da zna sta da ocekuje i sta mu ustvari treba, a ne da ti nakon dugo godina koriscenja izvan cgnat paket nenajavljeno predje u cgnat, mislim da je u redu da ovu informaciju stave zvanicno na svoj sajt, i u ugovoru takodje da to bude jasno!

IP adresa koju dobijate je IP adresa iz opsega privatnih IP adresa koje se od skoro koriste kod DSL korisnika. Na nivou firme je doneta odluka da se izvrši izmena te su DSL korisnici NATovani i dobijaju IP adrese iz privatnog opsega 72.16.x.x - 172.31.x.x
Izmena važi za sve korisnike DSLa.

Ukoliko Vam je neophodna IP adresa iz javnog opsega možete kontaktirati našu prodaju na broj 011/4100200 te se sa njima dogovoriti oko zakupa Staticke javne IP adrese.

To gore je nezvanicna informacija, dobijena preko tiket sistema na moju predhodnu zalbu u vezi nenajavljenog prelaska mog adsl paketa u cgnat na cega sam se pobunio i nisam hteo da prihvatim na takav nacin nenajavljeno i bez mog znanja.

To gore je nezvanicna informacija, dobijena preko tiket sistema na moju predhodnu zalbu u vezi nenajavljenog prelaska mog adsl paketa u cgnat na cega sam se pobunio i nisam hteo da prihvatim na takav nacin nenajavljeno i bez mog znanja.
Promeni ADSL provajdera, eno kod Beotela dobijaš javnu IP adresu i PPPoE podatke na papiru.

Na nivou firme je doneta odluka da se izvrši izmena te su DSL korisnici NATovani i dobijaju IP adrese iz privatnog opsega 172.16.x.x - 172.31.x.x
Izmena važi za sve korisnike DSLa.
Ovo nije u skladu sa RFC6598. Oni bi trebali da koriste opseg 100.64/10 (100.64.x.x - 100.127.x.x) za CGNAT.

I šta si postigao pobunom?
Nista nisam postigao, jedino sam postigao to da se od tri sluzbenika samo jedan javio sa iskrenim odgovorom, ostala dva su pokusala da naprave budalu od mene ali nisu uspeli, dali je moguce postici bilo sta u ovom svetu nepravde? Nemoguce ko hoce da ostane normalan mora nekad nesto i da da prihvati, ja sam prihvatio cak mozda i da ne menjam provajdera, jeste da bi iz principa voleo to da uradim ali stvarno ako cemo realno nema tu normalnog provajdera kod nas u Srbiji, sve su to strane kompanije koje gledaju samo svoj interes i bukvalno koga briga sto si ti iza cgnat, cak ne moraju ni da ti najave kao meni sto su uradili pre neki dan, al realno. Docekacemo nekad valjda neko normalno vreme nadam se.

Vrh Dno