Šta je novo?

Orion Telekom

@shamanNS Mnogo loš peering kroz SoX imaju - naročito ka SBB-u.
btw. pokušao sam da ti pišem PP, ali nemaš tu mogućnost na svom profilu.

Orion je koliko se sećam makar ranije imao direktan peering sa SBB-om. Za razliku od MTS, Supernove... koji idu kroz SOX.
Pa je bilo brdo situacija kod ultrapopularnih prenosa da najviše i najčešće Supernova korisnici (ali par puta i drugi na MTS optici) kukaju na raspad Eon stream-a (jer se raspao SOX) a da je meni sa ZLOrion netom isti prenos radio kako treba i speedtest rezultati bili ok.
IMG_20231101_203325.jpg
btw. pokušao sam da ti pišem PP, ali nemaš tu mogućnost na svom profilu.

Probaj ponovo sad ;)

Kad smo već kod gledanja SBB preko Oriona, jedini kanali koji mi ne rade bez VPN na SBB mrežu, su Sport Klub.
Mislio sam da nece radi ni N1 i bar još neki...

N1 radi zato što njega Orion platio tj ima na svojoj platformi. Neće ti raditi ni Nova S i Nova Sport?

• Like
Reagovanja: PJ
VPN sam stavio da radi samo za EON aplikaciju, ali se isključi posle nekog vremena kad je TV u Stand by, pa ga pokrećem samo za Sport klub.
Žena i onako pusti Fox i to tako drnda, uglavnom ih ni ne gleda. Ali vrte.

jel ima nekog iz Borče da koristi njihovu optiku? kako ste zadovoljni Borčanci? :)

imam ponudu da predjem sa SN na Orion 3meseca po 1din +24meseca po 50%, tj 27 meseci ugovor
pa se razmišljavam ....

jel ima nekog iz Borče da koristi njihovu optiku? kako ste zadovoljni Borčanci? :)

imam ponudu da predjem sa SN na Orion 3meseca po 1din +24meseca po 50%, tj 27 meseci ugovor
pa se razmišljavam ....
Loša ti ponuda, ja kad sam prelazio dobio 6. meseci za din i zahtevao sam 18. meseci 50%. Cimaj ih jako. Doduše nije Borča, ali nema veze.

I pisano je vec da je 27 meseci ugovor nelegalan. Telekom operateri mogu da nude najvise 24 meseca. Stupilo na snagu valjda u septembru… ako gresim neka me neko ispravi, mozda sam i sanjao :D

I pisano je vec da je 27 meseci ugovor nelegalan. Telekom operateri mogu da nude najvise 24 meseca. Stupilo na snagu valjda u septembru… ako gresim neka me neko ispravi, mozda sam i sanjao :D
mislim da je on pogresno razumeo 6 meseca free plus 24 meseca ugovor.

nisam pogresno razumeo, mejlom su mi poslali ponudu. u pravu ste da je lošija i vrv nezakonita.

Zanima me jel ima nekog ko koristi Orionovu optiku, tj internet samo uz yettelov TV.
Isplati li se takva avantuara? lično, probao sam yettelov smart box brutalan je naspram supernovinog.
ne znam kakav je ovaj laki STB....

Samo da se ja javim nakon X meseci problema da ne dobijam placeni upload 4500/1000.

Posle XX mailova i glupih predloga i mog objasnjavanja da je bio identican problem kada sam prosli put menjao paket, nisu hteli nikog da posalju. Posle 4,5 meseci dodje covek, proveri, vidi nije to to, tamo opet promene port na kom sam, daju mi jos noviji ruter od proslog novog wifi 6e i eno, radi kao sat. na wifi dobijam 1130mbps download i 1050 upload.

Lose su te ponude.
Meni su dali 12m gratis i posle toga 24m po 1890 din.
Jutros stize poruka, treba da platim 639 din... Lep im taj gratis. I malo se glupiraju i prave ludi sa APP metodama. U firmi su nam gasili hosting zbog ne placanja a to smo imali u okviru paketa. I onda smo se natezali mejlovima dok nismo isterali svoje!
Ima li jos nekog da su ga ovako izradili za gratis pa naplate nesto?

Samo da se ja javim nakon X meseci problema da ne dobijam placeni upload 4500/1000.

Posle XX mailova i glupih predloga i mog objasnjavanja da je bio identican problem kada sam prosli put menjao paket, nisu hteli nikog da posalju. Posle 4,5 meseci dodje covek, proveri, vidi nije to to, tamo opet promene port na kom sam, daju mi jos noviji ruter od proslog novog wifi 6e i eno, radi kao sat. na wifi dobijam 1130mbps download i 1050 upload.
Proveri posle par dana da li je i dalje brzina ta...

I evo ga prvo pucanje neta od kada sam na Orionu.

Imam EN8145X6 ruter. Ne vidim opciju za resetovanje. Jedino neki scheduler.

Ili da idem gore, pa fizički ugasim uređaj.

Update: ukapirao, klikne se na reset dugme na home ekranu.

Jel PON treba da svetli ili trepće?

Sunce ti, ko im ove zaposli u korisničkom servisu? Ako sam ga dobro razumeo "grupa 1 grupni prekid" i nemaju pojma kada će da reše.

Čovek me prvo trablšutuje kroz wifi, a ja mu odmah kažem da je sve na kablu.
Kad smo već bili na vezi, tražim onaj password što mi nisu dali, kaže za Orion TV aplikaciju....nemam TV....a ne, ne, to se samo tako zove....OK.....2-3 minuta kasnije.....pa vaš paket nema tu uslugu... oh God..

Još kad počnu uveče ovako lepe brzine kao kod mene...
Došli smo na taj nivo raspada da od 20h počne da secka Eon stream. Pišljivih 7 od 500 Mbps nisu u stanju da isporuče.

Ja sam na Orion od 13.oktobra, još nije mesec dana prošlo. Ne dobijam plaćene brzine, ali dobijam dovoljno da sam zadovoljan.
EON mi radi sasvim OK.

Dok sam bio na mobilnom internetu, to sam posmatrao kao nestabilan pristup, pa sam ga tako i koristio. E sada kada imam optički pristup, računao dam da je to to i prebacim neke servise na računare kod kuće. I sada ne mogu da im pristupim :rolleyes:

Kada imaju ovaj "gupni prekid", koliko to obično traje? Minuti? Sati? Dani?

Ok, sledi još jedno prepakivanje mreže, da napravim jednostavan failover na neku backup konekciju.
Za 6 godina na mobilnom internetu, mislim da nisam imao prekid od sat vremena, a ovaj je evo izbio pvi sat.

Čitao sam ovde da ljudi imaju pobleme, ali nekako sam računao, nova mreža u mom kraju, valjda su je postavili kako treba.
Koleginica sa posla ih je koristila 2 godine, do pre neki dan. Kaže nisu primetili nijedan prekid za 2 godine ugovora. Promenili su samo zato što su kod nekih drugih dobili mnogo meseci džabe.

Kad smo već kod gledanja SBB preko Oriona, jedini kanali koji mi ne rade bez VPN na SBB mrežu, su Sport Klub.
Mislio sam da nece radi ni N1 i bar još neki...
Ja imam eon van mreže, i nameravam da ga koristim na Orion optici.

Da li će to da radi?

Imam i supernova move koji takodje hoću da koristim na Orion optici?

Ista kombinacija i sve radi

@bakara Kod mene je radilo 3 godine bez problem (ako se izuzme period od mesec i po dana u prvih 6 meseci korišćenja) a evo sad se ponovo totalno raspada na nivo neupotrebljivosti uveče kad se najviše koristi.
Da život bude lepši i zabavniji dok se raspada ZLOrion > SBB protok istovremeno je u autu i MTS > ZLOrion upload tako da ni sa VPN serverom u MTS mreži ne mogu da rešim muku sa Eon stream. Iako u to vreme ok radi MTS > SBB, džabe kad ne može dovoljnom brzinom da prosledi na ZLOrion.
Kad se unormali SBB ruta proradi u full-u i MTS VPN 🤬🤬

Ja imam eon van mreže, i nameravam da ga koristim na Orion optici.

Da li će to da radi?

Imam i supernova move koji takodje hoću da koristim na Orion optici?
Kod mene je običan EON, samo se za Sport klub kanale zakačim na VPN koji mi je na SBB mreži.
Za ovih 3 sedmice, možda je bilo nekoliko gličeva, od nekoliko sekundi, mada ja TV retko gledam, a žena verovatno ni ne provali da je stalo.

Drugi problem je što ovog trenutka nema internet pristupa, na džaba EON. OK, mogu da ga teterujem sa mobilnog, ali...
iiii upravo je stigla sa posla.....saće da bude "jel vidiš da je dobro što nisam odjavila SBB"....to će teže da mi padne nego što je pukao Orion :cautious:

@PJ
koliko dugo vec imas prekid?
Koje su prosecne brzine koje meris?
Mora da bude stabilno.

Danas je nestalo nešto preko 12h, dakle već 3 sata traje prekid.
Za 6 godina na mobilnom internetu nisam imao zbirno ovoliko prekida.
Za 3 godine na Telekm optici nijedan prekid nije trajao duže od restarta modema.
Za godinu dana na SBB je bilo nekoliko prekida i restartovanja modema, ali od kada su mi zamenili ispravljač na ruteru, nijedan prekid nisam imao, bar 8-9 meseci.

O brzinama sam pisao, dosta variraju, ali za moje potrebe, to ne predstavlja neki problem, jer me nije mnogo briga da li je brzina 300 ili 800mbps, zaista mi ne pravi razliku.
Do ovog prekida nisam imao situaciju da je internet neupotrebljiv. Zapravo, bilo je prvih dan dva nekih problema sa ruterom, ali to sam pripisao "dok nije sleglo" i sve vreme je radilo.

Ako uzimaš samo internet, uzmi najmanji paket, jer nema apsolutno nikakve razlike u upotrebnoj vrednosti.

Nazad
Vrh Dno