Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Da li je moguće platiti Orion račun u njihovoj ispostavi (kao što može u SBBu)?

Duzi odgovor: ako uzimas internet od 10 gbps, dobijas njihov huawei ruter gde ima na izlazu 10 gbps, ako ne uzimas, a pak ti treba, postoji mogucnost rente, a maltene ti je to kao i da ti naplate, tipa 500 eur, pa podeli na 24 rate.

Uproscena situacija bi bila, da oni treba da nude rutere sa 10 gpbs, dok za pravna lica treba da nude sfp+ epon, ali na zalost tad nisu imali, i koji kosta u rangu od 60 do 80 eur.
Mali edit - da kacis direktno vlakno na sopstvenu opremu dozvoljavaju ako si pravno lice (dok nemaju sfp+ da ti daju), a ako si fizicko, mora njihova uprema, pa tek bridge na svoju.
U prevodu, džabe meni switch sa portovima od 10 Gbps i 2.5 Gbps kada mi oni puštaju 1Gbps kroz Huawei...
Dorcol, okolina Francuske i Gundulicevog venca?
Od onoga što znam, na Dorćolu, u Žorža Klemansoa i u Senjanin Ive znam da ima (privatni + poslovni korisnici). Na obe lokacije je kabl ušao kroz podrum.

Pozdrav,
čitam temu, ali nikako da nađem ono što me interesuje. Da li može Orion tv aplikacija da se gleda na dva televizora? Uzeo sam Orion pripejd varijantu da probam, zasad deluje ok, čak vrlo dobro, ali mi nije to jasno da li može. Imam je na jednom tv-u, ali kad hoću da se ulogujem na drugi traži mi pin. E sad, ukucam ja pin koji je na prvom tv-u, ali ga ne prihvata. Da li to znači da ne može na dva android tv uređaja?

Proveri koliko slotova imas ovde za uredjaje https://oriontv.rs/ot/Nalog.cshtml

Kod mene ih ima 5, 2 su rezervisana za STB a 3 mogu da koristim kako hocu (kod mene su to 2 smart tv app i telefon). Doduse ja sam pod ugovorom

Jedino što piše je da može na tri SMART uređaja. Po toj logici moglo bi sva tri na android tv, ali... Nije mi to jasno baš... Pozvaću ih sutra da vidim.

Pa imas da kliknes tu dodaj novi uredjaj i onda upises kod koji ti stoji na tv-u kada pokrenes aplikaciju i to je to

Pozdrav,
čitam temu, ali nikako da nađem ono što me interesuje. Da li može Orion tv aplikacija da se gleda na dva televizora? Uzeo sam Orion pripejd varijantu da probam, zasad deluje ok, čak vrlo dobro, ali mi nije to jasno da li može. Imam je na jednom tv-u, ali kad hoću da se ulogujem na drugi traži mi pin. E sad, ukucam ja pin koji je na prvom tv-u, ali ga ne prihvata. Da li to znači da ne može na dva android tv uređaja?
Pozdrav, može na više uređaja, mislim da su tri maximum. I ja sam koristio prepaid, doduše na 2 webos TV.

Pa imas da kliknes tu dodaj novi uredjaj i onda upises kod koji ti stoji na tv-u kada pokrenes aplikaciju i to je to
Ma znam to, naravno, i kad uđem u app pojavi se kod, ali posle 3 sekunde nestane i pojavi se ekran za pin, iako ja ne stignem da ukucam taj kod. Kao greška nekakva da je u pitanju. Mi box 3 je u pitanju.

Pin ti je default 1111, je l' si probao to?

Ok, rešio sam, pa da javim.
Nekad pre je na tom tv registrovan verovatno besplatan orion nalog i pri svakom pokretanju on je tražio pin za taj nalog koji odavno nije aktivan. Jedva sam negde u porukama drugog telefona našao podatke da uđem u taj nalog i izbrišem ovaj uređaj. Čim sam to uradio mogao sam da dodam taj tv na ovaj novi nalog.
Eto. Glupost, ali rešio sam.

Koje STB-e sada daju?
Ima li neki novi box?

Da li još neko na Karaburmi (diljska) nema internet skoro 48h.
Ima li neko info šta se desava, jer iz Oriona mogu samo da dobijem rečenicu "Ljubazno Vas molimo da budete još malo strpljivi"

Trenutni Laki box uradi ovo kada se prebaci na 4k.

Em podržava samo 30fps, em zauzme samo 1/4 ekrana.
Ovaj problem se resi tako što se ode u poziciju slike na lakiju i samo se klikne da ode na 100 - Cak iako je već na 100%.

Inače, 4k je dostupno samo ako se klikne na automatsku rezoluciju, u manuelnom modu je 1080p najviše.

Prilozi

• IMG_20220112_193557_copy_1600x900.jpg
    IMG_20220112_193557_copy_1600x900.jpg
    287.6 KB · Pregleda: 40
  • IMG_20220112_193604_copy_1600x900.jpg
    IMG_20220112_193604_copy_1600x900.jpg
    258.9 KB · Pregleda: 41
Instaliraj smart tv app, ja boksove i ne koristim

Koji ruter daju za WiFi tehnologiju?
Ako je wifi ona optika preko antene tp link archer a za obican wifi ne znam.
Kod optike preko antene gde ti dovlace samo lan kabl mozes i svoj da koristis samo im trazi pppoe parametre pa unesi posto archer ima bug da nekad radi rekonekciju.

Nisam video da ima za VIDAA sistem, nažalost nije AndroidTV

Ebiga onda 🙁
Kod mene stoji rucno 1080p50hz, kada prebacim na auto onda slika bude u cosku i kao prebacio je na 2160p30hz

Jeste, ali kao što @Pontiac reče ideš na Pozicija ekrana > Uvećaj ekran i dobiješ pun ekran.
Meni se čini da je slika malo bolja 🤔

Sport 30hz je zlocin 😀

Pozdrav ljudi,

Već duže vreme koristim SBB usluge, oko 6-7 godina unazad. Iskreno, nisam preterano zadovoljan uslugom, ali i nemam pojma kako je kod ostalih provajdera.
Skoro mi je došao čovek iz Oriona na vrata sa nekim sumanuto dobrim ponudama u vidu brzine interneta i cena. Pre SBB sam koristio Orion, ali to je bilo tako davno da nisam ni znao da oni i dalje postoje 😀
Ono što mene zanima je kakva su vaša iskustva sa Orionom na Čukarici, ukoliko vas ima? Meni je prosto neverovatno da mi nude 3 puta brži internet, za skoro duplo manje para. Sve se mislim da im je podrška i usluga slaba, ali to naravno ne mora da znači. Istekao mi je poslednji ugovor sa SBBom i rado bih se prebacio na Orion optiku, ali ne bih ni da budem zamorče, ako me razumete 😀

Pa eto, koga ne mrzi voleo bih da mi prenese svoje iskustvo.

Ne zna za tvoj kraj Ali kod mene na NBG je ovakva situacija:
1. Net radi veoma dobro, brzina je gotovo uvek veća od 80% reklamirane - ovo zvuči loše ali ja imam 1Gb, tako da je to super.
Net ume da štucne ponekad, ali razlika je nebo i zemlja u odnosu na Supernova kablovsku u korist Oriona.
2. TV - Meh, kvalitet slike, box, sve je meh ali i više nego dovoljno za svakodnevnu upotrebu.
Box otključan android ali nema Google play.
3. Telefon - Ima problema, ali uglavnom radi.

Pozdrav ljudi,

Već duže vreme koristim SBB usluge, oko 6-7 godina unazad. Iskreno, nisam preterano zadovoljan uslugom, ali i nemam pojma kako je kod ostalih provajdera.
Skoro mi je došao čovek iz Oriona na vrata sa nekim sumanuto dobrim ponudama u vidu brzine interneta i cena. Pre SBB sam koristio Orion, ali to je bilo tako davno da nisam ni znao da oni i dalje postoje 😀
Ono što mene zanima je kakva su vaša iskustva sa Orionom na Čukarici, ukoliko vas ima? Meni je prosto neverovatno da mi nude 3 puta brži internet, za skoro duplo manje para. Sve se mislim da im je podrška i usluga slaba, ali to naravno ne mora da znači. Istekao mi je poslednji ugovor sa SBBom i rado bih se prebacio na Orion optiku, ali ne bih ni da budem zamorče, ako me razumete 😀

Pa eto, koga ne mrzi voleo bih da mi prenese svoje iskustvo.
Ja sam na Banovom brdu, koristim Orion optiku (1000/200) i za sada nemam zamerke.

Hvala, ljudi! Zvao sam juče Orion i čekam da dođu da instaliraju sve šta treba 🙂

Ne zna za tvoj kraj Ali kod mene na NBG je ovakva situacija:
1. Net radi veoma dobro, brzina je gotovo uvek veća od 80% reklamirane - ovo zvuči loše ali ja imam 1Gb, tako da je to super.
Net ume da štucne ponekad, ali
Kod njih je stara boljka da na 1Gbps brzina varira. Imao sam to ranije, pa kad se pojavio prepaid, onda sam namerno uzeo manju brzinu, t.j. 200, em je jeftinije em imam uvek 100% brzine, a to mi je sasvim dovoljno. Sto se tice stucanja i zastajkivanja, tacno je da po nekad i stucne, ali na wifi bar kod mene ima mnogo signala u zgradi pa mi tu u nekim periodima dana cesto koci,, dok tv koji je direktno prikljucen na modem radi normalno. Zato mislim da treba obratiti paznju na wifi saobracaj u blizini pre nego sto se optuzi zlOrion za sve smetnje.

Nazad
Vrh Dno