Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Imam slican problem. Mozda je i kod tebe ista situacija. Naime, promenio sam lozinku. za pristup nalogu (i u browseru i u ruteru da bi bile iste) i prilikom promene ip adrese izgubim Internet vezu, jer ruter stalno pamti staru lozinku i svaki put moram rucno da ucitavam novu.

Jesi li probao da resetujes ruter (hardverski)?

Ima li korisnika iz Panceva? Kakvi su utisci posto se razmisljam da opet prelecem sa SBB-a (sva sreca pa ne potpisujem ugovore :))

MegaSkot, nije mi jasno, ajde pojasni ako mozes... Dosao je novi racun (ili si video na sajtu?) da platis za 4Mb/s 2199din?? Koliko vidim cena je 2299din. bez ugovorne obaveze, mislim da si na tu cenu mislio??
Ja sam odavno iskljucio slanje racuna na kucu tako da ne znam kako to ide... Placao i dalje placam preko SMS neobee internet, i ovaj mesec sam uplatio 1560din. za 1.5Mb/s i sve je proslo OK.

AFAIK cenovnik na sajtu vazi samo za nove korisnike koji nece da budu pod ugovornom obavezom (ili hoce na 1 ili 2 godine), a ne i za nas koji smo bili ili nikad nismo bili (ja nikad nisam bio)...

Na zalost, ovo je klasican primer kako uzasna poslovnost kvari utisak.

Do sada sam uvek hvalio Sezampro, jer su mi sa tehnicke strane godinama bez ikakvog problema (koristim njihov ADSL na tri linije i na sve tri radi bez greske).
Takodje, poslovna politika sa 15 gratis dana mi je odgovarala (uplacujem po 3-4 meseca odjednom i njihov alert me podseti na sledecu uplatu).

Ne znam koji magare je smislilo da sve uplate moraju da idu iskljucivo od 1. do 1.
Ali... STVARNO treba biti magarac pa u doba kad racunari poslednjih xy godina rade sve potrebne obrade da neko misli da ce mu biti lakse ako se sve racuna od 1. do 1.
Naravno, rezultat je da svi uplacuju u prvih par dana pocetka meseca => juce je u NSu u zmaj jovinoj red bio ~10m u hodniku ISPRED njihovih kancelarija (ljudi stajali po stepenicama). Kako je bilo unutra, ne mogu ni da zamislim. Da odem u drugo njihovo prodajno mesto nema smisla jer sam se vec par puta ispalio jer ne primaju uplate sa kartica (razlog: cekaju aparat o_O). Ukratko: juce izgubio vreme i nista nisam zavrsio.

Jasno je meni da uplatom na vreme mogu sve izbeci, ali SezamPro je ovakve situacije uspesno resavao i na obostrano zadovoljstvo, a Orion grca u startu sa poslovnoscu.... zlo i naopako

Definitivno im nedostaje makar još 2 poslovnice u Beogradu - samo ona u Kralja Petra i u blokovima su definitivno nedovoljne.

Uvek kada odem u Kralja Petra zateknem nekoliko ljudi ispred u redu.

btw dosta više sa tom "novobeogradizacijom"! sve što se novo pravi, otvara, renovira, sve ide na NBGD, a nas u starom delu grada, pogotovu ka južnom delu (Voždovac, Rakovica), ko &ebe.

Cisto iz prakticnih razloga izgleda zato sto je NBG na kojoj sam i ja ima navise stanovnika sto se tice opstina, ne postoji nijedna opstina u BG koja ima toliko stanovnika kao sto je NBG + tu je Zemun sa kojim se NBG granici pa tako dolazite do jasne cifre od bar milion i po ljudi i ostalih opstina "preko bare" kojih onda ima oko milion sto je svakako manje od NBG i Zemuna i ostalih "sela" koja pripadaju Zemunu a samim tim i NBG-u, eto valjda zbog toga, ne znam, ali se slazem da bi trebali i tamo da nesto otvore.

I meni smeta to ukidanje "15 dana rok plaćanja". To sam im i napisao. Još uvek nisu odgovorili da li će taj "grejs" period da vrate.

Plaćam elektronski. Nemam problema sa redovima. Međutim, kad skupim sve "režijske" račune, platim ih. Obično 10. ili 15. Sad samo taj jedan treba odvojeno plaćati. A da im plaćam 15 dana za mesec dana unapred - neću. U ovoj zemlji se čeka i po 6 meseci na naplatu. Ako je njima problem 15 dana, meni je još veći...

Pitao sam operatera šta se desi ako im uplata "ne legne" u toku/do prvog. Odgovor: Isključimo vas. - Kada? - Od ponoći, ali ako imate bolji ruter, možete izdržati do jutra...

Ja ne mogu više da poistovećujem Orion i Sezam. Ovaj "Onion" menadžment me tera da plačem :d

kako vam radi net, meni uzasno zabada, 4mb :S

Da ja sam nekada koristio sezamov adsl i taj "grejs" period od 15 dana mi je puno znacilo iz prakticnih razloga, nije mi jasno zasto su to uskretili sada ovi iz Oriona, vec tri godine vise nisam na sezamu pa tako da me direktno ne pogadja to ali za druge ljude mi je krivo jer to svima puno znaci a njima nista ne remeti poslovanje, ali eto, neki pametnjakovic je smislio da je to nepotrebno i lose i eto ti sad.

Drustvo locirao sam problem pa sada trazim pravo resenje.Zvao sam i podrsku i problem je jasan INTERNET ZABADA kada se obavlja telefonski poziv, tako da je sumnja ili na splinteru ili na kablovima.Sta predlazete kao resenje?
Kazu mi u podrasci da probam da priklucim diretkno na telefon, inace brzina je 4 MB/s a pre nisam imao ovakvih problema kod telekoma al je bio i drugi splinter jel te..

Moguće je da je crkao spliter, tj. da ne radi više filtriranje kako treba. Događa se.

Drustvo locirao sam problem pa sada trazim pravo resenje.Zvao sam i podrsku i problem je jasan INTERNET ZABADA kada se obavlja telefonski poziv, tako da je sumnja ili na splinteru ili na kablovima.Sta predlazete kao resenje?
Kazu mi u podrasci da probam da priklucim diretkno na telefon, inace brzina je 4 MB/s a pre nisam imao ovakvih problema kod telekoma al je bio i drugi splinter jel te..
Pa 99% da je do splitera, inace nisam bas razumeo ovo da prikacis direktno na tel. sta da "prikacis" i gde?? :d Probaj da router/modem povezes direktno na linuju i samo telefon povezi na spliter da vidis sta ce biti.

... Probaj da router/modem povezes direktno na linuju i samo telefon povezi na spliter da vidis sta ce biti.

Šta ima telefon da povezuje na spliter ako je ruter/modem povezao direktno na tel. utičnicu....:eyebrows:...Mislim u šta će onda da "tutne" spliter?;)

u svemu ostalom se slažem sa tobom....:D

Ok je ljudi hvala na savetima popravio sam sad je sve ok.
Uradio sam sledece, skolski prespojio tj direktno iz zida u splinter a do sada nisam isao direktno tj iz zida gde postoje 2 prikljucka jedan je isao odma u telefon a drugi u splinter.Eto tu je bila zabuna.
Sve u svemu radi.
Thx

Nadam se da je samo zabuna u pitanju ali cisto da napomenem nije splinter vec spliter ili jos pravilnije splitter ili na nasem jeziku razdvajac, racva itd.

Ok je ljudi hvala na savetima popravio sam sad je sve ok.
Uradio sam sledece, skolski prespojio tj direktno iz zida u splinter a do sada nisam isao direktno tj iz zida gde postoje 2 prikljucka jedan je isao odma u telefon a drugi u splinter.Eto tu je bila zabuna.
Sve u svemu radi.
Thx
Naravno da je bila zabuna... i dalje mi nije jasno kako ljudi uspeju da zeznu takvu stvar, al' dobro :p

Danas jeste bilo problema. Ja jedno sat vremena nisam mogao ništa da otvorim.

Ljudi, da li je i vama ovako los internet vec nekoliko dana kao i meni?
Iskoristio sam onu pogodnost na 6 meseci na 2 Mbps i u medjuvremenu dobio brzinu na 4 Mbps. Posto nisam hteo da platim 2000 dinara posle 6 meseci, spustili mi na 1,5 Mbps. E sada, od kad mi spustili na 1,5 Mbps, to uopste vise nije ta brzina.
Pogledajte:
1201636004.png

Slao sam im jedno 4 mejla do sad i niko mi nista nije javio. Nekad je Sezam mnogo odgovorniji bio, a danas ovaj Orion mi nikako ne valja.

Poslednja izmena:
Pazi ovaj marketing mag iz OT sta je smislio :
Radovi na IPTV infrastrukturi

Postovani korisnici,

U sredu 16.03. u terminu od 1h do 5h bice radovi na buducoj IPTV infrastrukturi u Orion Telekoma.

Ovi radovi ne bi trebali da izazovu duze prekide ADSL i Internet saobrcaja ali moguci su kratkotrajni prekidi ne duzi od minut dva.

Unapred zahvalni na razumevanju!!

Vas Orion Telekom!!

Meni su pre dve nedelje sa 2 povecali brzinu na 4. Jeste da red pocinje od Brankovog mosta, ali odem u K.Petra, potpisem robiju na 2 godine za 6-cu po 1990din, 1. mesec placam, 2. i 3. gratis.

Posto sam mazohista jos i uzmem taj nesretni Zylex ruter koji ima WiFi a vratim jos nesretniji Sagem koji je ipak 3 godine radio savrseno uprkos naslagama prasine koja se skupila :)

Kad sam se vratio kuci (Paviljoni, BG) samo sto se nisam vratio da im saspem sav onaj jogurt u lice. Jeste da je otvoreno 20ikusur tabova ali ni web mail na tesli da se otvori.

Posle podesavanja u 5 koraka za sada radi kako treba - devojka se zali da je malcice spor dok otvara zilion tabova uz torrent koji vuce gigabajte :).

1. Podesio staticku IP adresu na kompu, razlicitu od one koju je DHCP prvo dodelio da pri kacenju laptopa i mobilnog ne bi bilo konflikta sa adresom

2. Na ruteru podesio Port forwarding - 80, 443 i torrent

3. Podesio exceptions za ove portove u firewallu na ruteru

4. Iskljucio Zone Alarm

5. Na ruteru sezamove dns-ove stavio kao 2. i 3. a kao 1. stavio onaj sto nije ni googlov ni opendns, ne mogu sad tacno da se setim

Za sada sljaka kako treba, laptop i HTC se takodje povezuju bez problema, videcemo kako ce da se pokaze dalje.

Poslednja izmena:
@muflon

I ja sam izvrsio slicna podesavanja i net radi odlicno 4MB/s brzine.
Sto im samo dade poverenje na 2 godine:)

Nudili da potpisem na vise za manje para ali bi im dugovao prvorodjence u slucaju raskida :)

Gde su nasi zadovoljni Orionovci ?
Neka se jave malo oni sa ADSLMAX

Kako im radi net po novom ugovoru 16/1 ?

Koju ste dobili brzinu nakon provere parice,
kada ste se prijavili za ADSL MAX ?

Jos koja osoba osim Alexe021 ?
Pogotovo iz manjih gradova tj. varosica.

Poslednja izmena:
Ja sam okacio moj speedtest posle malo njakanja sa orionom oko parice. Imam po speedtestu nesto preko 13mb/s brzinu. Sa tom brzinom torrenti idu i do 1,6mb/s mada se veci deo vremena krecu izmedju 1,3 i 1,5mb/s. Ja srecan i zadovoljan

Eh, ja oficijelno ne mogu da izguram 6 Mbit na mojoj kilavoj parici. Čak i 4 Mbit štuca povremeno.

ja presao na 6/1 sa 4/512
za sada sve ok radi, download odlican, upload odlican, ping u WoT odlican

1207753843.png

1208467894.png

ping ume da bude i bolji :D

aj napisite i margine uz to, pliz :)

Nazad
Vrh Dno