CAMOPEJB
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 21.01.2019
- Poena
- 135
D
Ček, znači ti tvrdiš da nakon reseta rutera tebi bude jedan SSID i šifra, ti to ne diraš i onda nakon sledećeg reseta bude drugi SSID i šifra??
To je baš neuobičajeno ponašanje.
Najčešći je slučaj da nakon reseta ruter dobije default SSID i šifru, korisnik to promeni pa sledeći reset opet sve vrati na default.
Meni se recimo za četiri godine korišćenja to samo jednom desilo.
Elem, takva je procedura kod Oriona - niko se ne bakće sa korisničkim podešavanjima kada reset skripta "prođe" kroz mrežu.
Za sada je jedino rešenje bilo da svoje "muzičke želje" izdiktiraš telefonom Orionovoj "sekretarici".
O ovome je više puta pričano ovde.
Ne verujem da je realno očekivati da Orion prilagođava svoje protokole korisnicima po ugledu na SBB ali svakako te podržavam u toj nameri.
Najbolje je da im napišeš tiket, pa da se ubeđuješ tamo jer će sigurno na prvu loptu da se prave blesavi. Tražiš eskalaciju itd.
To ne važi ovde kod mene. Samo jednom sam sam setovao šifru za pristup ruteru i to kada su ga oni tako setovali pa mi je sam ponudio. Sve vreme to ne diram i koristim ili fabričku ili onu koju mi Orion daje.
E sad da kupujem novi uređaj i zatrpavam se dodatnim kablovima zato što oni ne znaju ili neće samo da zaobiđu SSID i šifru u svojoj skripti. Nadam se pre da je kod njih javašluk i haos i da možda postoji način da ovo stigne do prave osobe koja može na to da utiče i podesi stvari na očekivano i kako treba da funkcioniše.
Hvala na sugestiji, da je za zdravlje moralo bi. Ali ovako, od njih očekujem da se saberu što verujem da je vrlo korektno i razumno sa moje strane.
Ček, znači ti tvrdiš da nakon reseta rutera tebi bude jedan SSID i šifra, ti to ne diraš i onda nakon sledećeg reseta bude drugi SSID i šifra??
To je baš neuobičajeno ponašanje.
Najčešći je slučaj da nakon reseta ruter dobije default SSID i šifru, korisnik to promeni pa sledeći reset opet sve vrati na default.
Meni se recimo za četiri godine korišćenja to samo jednom desilo.
Elem, takva je procedura kod Oriona - niko se ne bakće sa korisničkim podešavanjima kada reset skripta "prođe" kroz mrežu.
Za sada je jedino rešenje bilo da svoje "muzičke želje" izdiktiraš telefonom Orionovoj "sekretarici".
O ovome je više puta pričano ovde.
Ne verujem da je realno očekivati da Orion prilagođava svoje protokole korisnicima po ugledu na SBB ali svakako te podržavam u toj nameri.
Najbolje je da im napišeš tiket, pa da se ubeđuješ tamo jer će sigurno na prvu loptu da se prave blesavi. Tražiš eskalaciju itd.