Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

meni sa antene krova spustaju kabl..il su kabl zeznuli ili antena ili sta vec... uzas da ovoliko cekam
ni danas niko nije bio.. skoro 72 sata mi ne radi nista...sad sam zvao i pisace urgerenciju da neko sutra dodje...napokon..cisto da prenesem drugima lose iskustvo kad se desi problem (a lepo je sve radilo dok nije bilo problema)...ali da 3-4 ostave korisnika da nema nista od usluga..uzas

i meni malo lakse :D

Traži im iz principa i da ti umanje srazmerno račun zbog ovih dana bez usluge

Dakle, u blokovima dobro radi optika? Kod mene u bloku nude tu hard optiku, pretpostavljam da onda nije light brzina. Ne znam kakvu instalaciju imaju u mojoj zgradi, nemam pristup krovu i ne vidim kablove po prozorima... :p Sve je u strujnim plakarima. Raspitujem se jer mi Beogrid (koji se gasi) neće dati ništa za prelazak na SBB, pa bih napravio kombinaciju NET 1gb + EON van mreže, valjda bi sve dobro radilo... Ako neko ima tu kombinaciju, podelite iskustvo.
Upravo takvu kombinaciju imam, radi bez problema kod mene (u bloku 70 sam). EON (Smart i ne-smart) koristim na Android box-evima, svi kanali su dostupni.

ni danas niko nije bio.. skoro 72 sata mi ne radi nista...sad sam zvao i pisace urgerenciju da neko sutra dodje...napokon..cisto da prenesem drugima lose iskustvo kad se desi problem (a lepo je sve radilo dok nije bilo problema)...ali da 3-4 ostave korisnika da nema nista od usluga..uzas

i meni malo lakse :D
Isti slučaj i kod nas na Kanarevom. Od petka uveče od 21h pa nadalje. Ni sada nemamo net i tv. Politika zgrade je da ne smeju da vise kablovi. Došli sa pričom da uvode opticki net i dečko uz naše suprotstavljanje stavio sa spoljne strane. To je prvi ulazak u našu zgradu. Odmah smo zvali korisnicku podršku da prebace kablove unutra. 10 dana se sa njima muž čuje telefonom, čak je naučio i kako se zove koji operater i ko kada radi. Niko da nam objasni zašto ne dolaze da stave kablove unutra. Od petka nemamo nikakav signal pa je tv praktično neupotrebljiv. U subotu smo podneli zahtev za raskid ugovora jer imamo pravo na to u roku od 14 dana. Od juče zove neka žena-predstavnik, ona se kao nesto razume, kaže da to mora da visi sa zgrade i to nije optički internet a ako se dogovore sa upravnika zgrade da udju sa optikom u zgradu i onda će sve biti unutra. Mi ćemo kao imati neke pogodnosti bla, bla... Ukratko prevareni smo i još nemamo internet I tv već 63 sata.
Recite mi da li ovim ludacima da damo drugu šansu jer kažu ako udju sa optikom biće internet do 500 mb/s, cena je oko 2400 dinara ili da uzmemo MTS optički box crveni do 100/20 mb/s prvih godinu dana 1 dinar a narednih 12 meseci 3.999 din.

kazu da im je optika unutra ok.. i da kad radi radi..tkao je i meni bilo iako je sa krova... iako je i onda se ponekad desilo da na sekund se gubi net (to znaci samo klinicima kad igraju online igrice ovako se ni ne primeti...)

Opet ocito je jasno da kad je problem kao da imaju 2 ekipe a 100 problema i ceka se danima...evo od danas samo proradilo..nisu se ni javili. a nisu ni bili na krovu zgrade jer nisu trazili kljuc...dakle samo su nestp "cacnuli" van zgrade negde..ali sam to cekao 3 i po dana

Sad ostaje da ih gonim da mi ne naplate ova 3 i po dana iz principa iako to nista ne znaci ako smanje 200 din racun..a ja nisam imao fiksni, kablovsku i internet 80tak sati...
orion prednost je sto moze da radi eon od SBB (meni licno znaci :D ) i sto su nesto vece brzine

mts prednost je ovde sto i cena nije lose, a ako nastane neki kvar mts koliko znam ne resava to 80 sati kao orion..i jos to posle rese bez i da ddodju do mene :)

Da mi ne znaci ovo za EONN na orion netu radije bih MTS

kazu da im je optika unutra ok.. i da kad radi radi..tkao je i meni bilo iako je sa krova... iako je i onda se ponekad desilo da na sekund se gubi net (to znaci samo klinicima kad igraju online igrice ovako se ni ne primeti...)

Opet ocito je jasno da kad je problem kao da imaju 2 ekipe a 100 problema i ceka se danima...evo od danas samo proradilo..nisu se ni javili. a nisu ni bili na krovu zgrade jer nisu trazili kljuc...dakle samo su nestp "cacnuli" van zgrade negde..ali sam to cekao 3 i po dana

Sad ostaje da ih gonim da mi ne naplate ova 3 i po dana iz principa iako to nista ne znaci ako smanje 200 din racun..a ja nisam imao fiksni, kablovsku i internet 80tak sati...
orion prednost je sto moze da radi eon od SBB (meni licno znaci :D ) i sto su nesto vece brzine

mts prednost je ovde sto i cena nije lose, a ako nastane neki kvar mts koliko znam ne resava to 80 sati kao orion..i jos to posle rese bez i da ddodju do mene :)

Da mi ne znaci ovo za EONN na orion netu radije bih MTS
Moj otac ima TOTAL TV pa samim tim mogućnost za EON aplikaciju na 3 uređaja. Mi smo se registrovali na jedan uređaj tako da mi to ne treba. Ali su neodgovorno, neinformisani... niko nista ne zna... jos nam kaže pre neko veče operatera pa zašto nemate interneta? Mi joj kažemo pa da znamo ne bismo zvali vas.
Sigurno imaju 2 čoveka na terenu i 1000 problema. Kad je trebalo da se uvede došli su za 2 dana a da reše problem evo 10 dana. Kažeš lepo moze-ne može I zdravo. Zato smo i podneli zahtev za raskid ugovora u roku da ne bude posle da plaćamo celokupan iznos odjednom ili račune za nešto što ne koristimo.
Ne znam, u nedoumici smo šta činiti. Ako još neko ima savet molila bih sa isti.

Poslednja izmena:
Čisto informativno, ova prava optika, mora fiksni kao i za MTS?

Isti slučaj i kod nas na Kanarevom. Od petka uveče od 21h pa nadalje. Ni sada nemamo net i tv. Politika zgrade je da ne smeju da vise kablovi. Došli sa pričom da uvode opticki net i dečko uz naše suprotstavljanje stavio sa spoljne strane. To je prvi ulazak u našu zgradu. Odmah smo zvali korisnicku podršku da prebace kablove unutra. 10 dana se sa njima muž čuje telefonom, čak je naučio i kako se zove koji operater i ko kada radi. Niko da nam objasni zašto ne dolaze da stave kablove unutra. Od petka nemamo nikakav signal pa je tv praktično neupotrebljiv. U subotu smo podneli zahtev za raskid ugovora jer imamo pravo na to u roku od 14 dana. Od juče zove neka žena-predstavnik, ona se kao nesto razume, kaže da to mora da visi sa zgrade i to nije optički internet a ako se dogovore sa upravnika zgrade da udju sa optikom u zgradu i onda će sve biti unutra. Mi ćemo kao imati neke pogodnosti bla, bla... Ukratko prevareni smo i još nemamo internet I tv već 63 sata.
Recite mi da li ovim ludacima da damo drugu šansu jer kažu ako udju sa optikom biće internet do 500 mb/s, cena je oko 2400 dinara ili da uzmemo MTS optički box crveni do 100/20 mb/s prvih godinu dana 1 dinar a narednih 12 meseci 3.999 din.
Ako udju sa optikom svakako ćete morati da potpisujete nov ugovor a ovaj prethodni sa visećim kablovima ako Vam ne odgovara moraćete da raskinete.
Nije mi baš jasno kako su dobili dozvolu od upravnika zgrade da postavljaju antene na krovu a nisu dobili dozvolu da udju direktno sa optikom...

Ako udju sa optikom svakako ćete morati da potpisujete nov ugovor a ovaj prethodni sa visećim kablovima ako Vam ne odgovara moraćete da raskinete.
Nije mi baš jasno kako su dobili dozvolu od upravnika zgrade da postavljaju antene na krovu a nisu dobili dozvolu da udju direktno sa optikom...
Ne znam stvarno, ovo je sve veelika zbrka. Ne zna se ko pije ni ko plaća. Samo se plašim ako dobiju dozvolu i mi pristanemo na optiku da opet ne bude istih problema sa nestankom signala pa smo zato u nedoumici njih ili crveni box gde bismo morali uvesti i fiksni ali sta je tu je.

Nakon cekanja oko 80 sati napokon je Orion kod mene proradio. Nise se ni javili niti dolazili. Na krov se nisu peli jer kljuc nemaju... Dakle nesto su "cacnuli" ko zna gde... A ja sam cekao na to 80 sati :)

Moze nekom znaciti.. Ovo mi je prvi problem.. Orion kad radi radi, a kad ne radi onda si ga nejabao ko zuti...tako mi se cini :) Trazio sam da ih zezam da mi ovih 80 sati ne naplate

Hvala na komentarima svima.
Uh... nakon ovih vaših iskustava ipak se neću upuštati u tu avanturu s njima. Imam iskustva na par lokacija gde je rodbina, jedino za Poštanet mogu da potvrdim te horor priče (modem nisu došli da zamene 6 dana u aprilu), svi drugi su neki problem, koji je bio redak, rešavali danas za sutra ili daljinski odmah. Čekam ipak bolja vremena za Orion optiku, ne mogu da rizikujem da danima nemam uslugu.

pa jedina prednost oriona nad MTS je sto na orionu mogu da koristim eon od drugara...
i sad svakako imam ugovor sa njima.. Ultra brzine mi ne znaci mnogo ako se ovako desi da kad nesto ne radi cekam 80 sati "da neko negde nesto cacne " i odjednom proradi

pa jedina prednost oriona nad MTS je sto na orionu mogu da koristim eon od drugara...
i sad svakako imam ugovor sa njima.. Ultra brzine mi ne znaci mnogo ako se ovako desi da kad nesto ne radi cekam 80 sati "da neko negde nesto cacne " i odjednom proradi
Ti si super prošao. Ravno 72 sata nemamo signala. Srećom pa imamo onaj stari ruter sa osnovnim tv kanalima pa možemo pogledati bar nesto.
Danas dolazi neki terenski radnik. Došao je u 18h, postavio drugi ruter, pa neki pojačavač signala, pa još nešto ne znam sta... pričao sa njima telefonom... Njima prikazuje u sistemu da ima interneta ali ga na uređaju nema. Pa išao do auta par puta. Poslednji put izašao, zvao nekog i sedeo na parkingu sat ipo. Došao u stan oko 20:30h i kaže čekao sat vremena da mu se jave da vidi šta će dalje... i da ne može ništa da uradi. Mi mu se lepo zahvalili i on mučenik kaže da mu se prvi put ovako nesto desava i da ga je sramota u svoje ime i ime neodgovorno firme. Definitivno smo rešili da raskinemo ugovor. Ako i udju sa optikom sutra u zgradu, ne daj boze da opet bude ovakvih problema.

pa meni je garant tipa negde neki mrezni kabl bio iskljucen ili neka "kvacica" u softveru greskom cekirana..skoro sigurno mi tako deluje... I da su to danas brzo resili.. jedini problem sto 80 sati do sada to niko nije ni pogledao

Takav sam utisak stekao. Ali ajd mozda i gresim :D

Mešate babe i žabe.
Orion optika i "GPON Light" "optika" su dve različite tehnologije.
Kod prave optike optički kabl ulazi u stan i tu baš retko ima problema,
Dok "GPON Light" radi tako što optika sa druge zgrade se šalje antenom na vašu zgradu pa se onda LAN kablom internet spušta do stana. Tu već dolazi do komplikacija.

I nema šta on da se izvinjava u ime "neodgovorne firme". On je plaćen da reši problem i ukoliko ga nije rešio to je isključivo njegova krivica.
Što se tiče čekanja po 80 sati, trebali ste već posle 6 sati bez interneta da podnesete zahtev za raskid ugovora pa da vidite kako ste odjednom prioritet br.1 i kako ekipa ekspresno izlazi na teren.

pa meni je garant tipa negde neki mrezni kabl bio iskljucen ili neka "kvacica" u softveru greskom cekirana..skoro sigurno mi tako deluje... I da su to danas brzo resili.. jedini problem sto 80 sati do sada to niko nije ni pogledao

Takav sam utisak stekao. Ali ajd mozda i gresim :D
A sta mi da kažemo?
Hvala bogu pa smo podneli zahtev za raskid u roku od 14 dana. Reagovali smo na vreme i ovako nesto nam se nikad nije desilo. Ovaj se mučenik trudio a operateri su već priča za sebe. Jedna gospodja nas pitala pa zašto nemate internet? Mi kažemo da znamo, ne bismo vas zvali a ona kaže da ne zna i nema pojma kako da nam pomogne. Daleko im lepa kuca.
A sta mi da kažemo?
Hvala bogu pa smo podneli zahtev za raskid u roku od 14 dana. Reagovali smo na vreme i ovako nesto nam se nikad nije desilo. Ovaj se mučenik trudio a operateri su već priča za sebe. Jedna gospodja nas pitala pa zašto nemate internet? Mi kažemo da znamo, ne bismo vas zvali a ona kaže da ne zna i nema pojma kako da nam pomogne. Daleko im lepa kuca.
I da dodam, mi smo zvali odmah i zapretili raskidom ugovora ali bez pomoći. Javiće vam se neko, pa rok je 8 dana pa tamo pa ovamo, pa pošaljite mail ovde pa na reklamacije.... i ništa... nema svrhe.

Poslednja izmena:
Mešate babe i žabe.
Orion optika i "GPON Light" "optika" su dve različite tehnologije.
Kod prave optike optički kabl ulazi u stan i tu baš retko ima problema,
Dok "GPON Light" radi tako što optika sa druge zgrade se šalje antenom na vašu zgradu pa se onda LAN kablom internet spušta do stana. Tu već dolazi do komplikacija.

I nema šta on da se izvinjava u ime "neodgovorne firme". On je plaćen da reši problem i ukoliko ga nije rešio to je isključivo njegova krivica.
Što se tiče čekanja po 80 sati, trebali ste već posle 6 sati bez interneta da podnesete zahtev za raskid ugovora pa da vidite kako ste odjednom prioritet br.1 i kako ekipa ekspresno izlazi na teren.

Nisam znao da tako treba da pretim. Ali to cu sledeci put ako se daleko bilo desi opet... Ali valjda nece :)
Nekako do sada nije bilo problema i sve sam mislio da ce brze da rese...

Većina firmi kod nas je oguglalo na pretnje jer im korisnici svakodnevno prete, tako da je jedino rešenje podnošenje zahteva za raskid ugovora.
Tek tada shvate da ne folirate i krenu nešto da preduzimaju.
Ni to nije rešenje. Mi smo podneli zahtev za raskid. Dolazio onaj neki covek, nije mogao ništa da uradi. Ujutru se misteriozno pojavio signal i stigao predugacak mail da se izvinjavaju zbog neprijatnosti... bla, bla... da će nam umanjiti septembarski račun za 236,15 dinara. Da propratimo signal narednih dana i odmah javimo ako istog nema. Da budemo strpljivi jer u zgradu ulazi optika. Evo od 8:20h signala opet nema. Majke mi poludecu.

Inace i meni su umanjili racun za 200+ dinara :D ali to nista ne vredi sto nisam 3 dana imao internet i kablovsku..nego sam se dovijao sa globaltel internetom :)

Ni to nije rešenje. Mi smo podneli zahtev za raskid. Dolazio onaj neki covek, nije mogao ništa da uradi. Ujutru se misteriozno pojavio signal i stigao predugacak mail da se izvinjavaju zbog neprijatnosti... bla, bla... da će nam umanjiti septembarski račun za 236,15 dinara. Da propratimo signal narednih dana i odmah javimo ako istog nema. Da budemo strpljivi jer u zgradu ulazi optika. Evo od 8:20h signala opet nema. Majke mi poludecu.
Nema tu nikakve misterije. Očigledno je problem bio na drugom kraju antenskog linka na drugoj zgradi i kada su ga rešili Vama je proradio internet.
Sa pravom optikom koja ulazi direktno u stan se takve situacije ne dešavaju.
Raskidajte taj ugovor dok nije isteklo 14 dana.

Nema tu nikakve misterije. Očigledno je problem bio na drugom kraju antenskog linka na drugoj zgradi i kada su ga rešili Vama je proradio internet.
Sa pravom optikom koja ulazi direktno u stan se takve situacije ne dešavaju.
Raskidajte taj ugovor dok nije isteklo 14 dana.
Podneli smo zahtev za raskid u subotu, 12-ti dan posle potpisivanja ugovora u poslovnici na Banovom brdu tako da ne kasnimo nista. Juče su se dogovorili sa upravnikom da udju sa optikom u zgradu. U mailu su naveli da imamo mogućnost da predjemo na optiku samo da imamo strpljenja. Jutros je opet nestalo interneta na 2h.
Pominjali su neke pogodnosti ako predjemo na optiku u telefonskom razgovoru a u mailu su naveli samo popust od 237 dinara za 3 dana kada nismo imali signal. Bas me zanima sta bi nam ponudili ili je to ta pogodnost za pretrpljenu neprijatnosti.
Plašim se ako I predjemo na optiku da opet bude ovih problema jer odgovora od njih nema, retko ko je stručan i uglavnom kažu da ne znaju u čemu je problem.

Skoro niko nema takvih problema kada predje na pravu optiku.
Ne možete dobiti odgovor od njih u čemu je problem ako će odgovor naštetiti ugledu firme.
Što se tiče pogodnosti, pojedinci ovde su uspeli da ispregovaraju 12 meseci po 1 dinar + 20% popusta na pretplatu u toku ostalih 12 meseci Ugovorne Obaveze.

Ja sam iz Batajnice i zvao sam da vidim da li je dostupna optika kod mene i rekli su da nije. Medjutim opet mi nude dobru brzinu za taj paket tv i net 1gb/s optike, kazu da bi mi brzina bila 500mb/s. Sto mi je opet 5 puta brze od sadasnjih 100mb/s u sbb koje placam vise nego sto bi to u orionu. E sad kakva su vasa iskustva sa tom GPON ponudom iliti bezicnim internetom?

Ja sam iz Batajnice i zvao sam da vidim da li je dostupna optika kod mene i rekli su da nije. Medjutim opet mi nude dobru brzinu za taj paket tv i net 1gb/s optike, kazu da bi mi brzina bila 500mb/s. Sto mi je opet 5 puta brze od sadasnjih 100mb/s u sbb koje placam vise nego sto bi to u orionu. E sad kakva su vasa iskustva sa tom GPON ponudom iliti bezicnim internetom?
Ova tehnologija Oriona je GPON LIGHT i zasniva se na dolasku optičkog interneta sa predajnika Bazne stanice na prijemnik na tvojoj zgradi. Odatle preko swicha signal vanjskom fasadom ide do tvog stana na ruter i dalje ovisno o usluzi lan kablovima do televizijskih aparata. Na ovaj način može se spojiti još šest korisnika pored tebe.

Ovu uslugu koristim nekih devet meseci na Novom Beogradu i jako sam zadovoljan. Paket je 500/50 mb/s i imam dva televizora spojena. Sve radi kako treba bez prekida i prilično sam zadovoljan. Wi fi signal u stanu od 50 m2 je odličan i na mreži od 5 ghz na telefonu Xiaomi mi 10 note imam stalan signal od 279 do 310 mb/s. Aplikacija Oriona mi radi odlično i ono što mi je veoma bitno na internetu oriona normalno pratim SBB aplikacije jer internet ne blokira kao MTS i Supernova, navedene aplikacije

Sve je to super oko gpon light dok je tih 6 korisnika na jednom linku. Cim ne budu imali mogućnosti da postavljaju više linkova (više linkova =veći trošak) kreće sa gužvom na linku, pa umesto 6 odjednom na linku 26 ljudi. Isto su radili pre 5,6 godina sa 2,4 ghz wifi, pa sa 5ghz wifi, gurali su na jedan antenski link po 250,300 a negde i 400 korisnika. To je bilo jedno užasno iskustvo, ogadi i dan i čas kad si pomislio da ih uzmeš uopšte, a ko god ima vremena, para i živaca na trošenje preporucujem mu usluge Oriona.

Po komentarima se da zaključiti da optika(kabl do zgrade, pa do stana, dakle ftth/fttb) funkcioniše dobro, dok funkcioniše,kad ne funkcioniše pročitati prethodnu rečenicu još jednom.

Da nije tog mts-a i Supernove (a bivšeg Kopernikusa uglavnom) taj Orion ne bi imao uslugu u pola gradova u Srbiji jer su od njih zakupljivali optičke linkove za svoje stubove. Ajde što su im bili nadprovajderi, to je normalno u it svetu, ali da od nadprovajdera zakupljuješ link od 100 mbps pa da na isti guraš 200 i 300 korisnika obećavajući svakom "do 10", "do 20 mbps" brzinu, ravno je ludilu.

gurali su na jedan antenski link po 250,300 a negde i 400 korisnika.
Uporedjuješ babe i žabe.
Kod gpon light svako dobije svoju opremu i link ide od zgrade do zgrade. Ne postoji scenario gde će na jednom linku da bude nakačeno toliko korisnika.
+vremena zakupljivanja linkova su odavno iza Oriona.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno