Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Moj račun je kao što je @Santa poslao. Ne vidim gde piše supernova.

Ajde da ponovim pitanje, jel plaća neko račune direktno iz Moj MTS aplikacije? Ne mogu da vidim račun za februar, ali piše da sam dužan, kao što i jesam, jer mi račun nikada nije uspostavljen. Taj račun ne sporim i to bih da platim što pre.
Placam ja za mts usluge koje imam i platio sam orion racun za februar kad se pojavio, sve je uredno proslo, placeno karticom

• Like
Reagovanja: PJ
@PJ Nisam ispratio šta je @Santa dobio, a ni da ali neko dobio na mail PDF. Znam da su se računi pojavili na MojMTS i da tamo nije radio download PDF-a.
Evo sad sam ponovo proverio MojMTS nalog mog ujaka (koji je bio na Orion Triple paketu) i njemu sad radi i download pa sam skinuo i bacio pogled.

Račun migriranog Orion korisnika:
Screenshot_20260407_224229_Drive.png

Račun sa Supernova paketom:

Screenshot_20260407_224402_Chrome.png

U pravu si, na tom računu za mart za bivše Orion korisnike nema Supernovu logo. Ko zna zašto to fali i da li će da se pojavi u budućnosti.
Ono što je svakako bitniji i najbitnije je da kao što možeš videti iz naziva paketa u detaljima računa je sqa bivši Orion korisnici imaju tretman Supernova korisnik i koriste pakete koji već jesu ili će biti ( kad MTS / Supernova objavi novi cenovnik) dodati u cenovnik za Supernova ponudu paketa.
Sad ti paketi XL, XXL, XXXXXXL... 😂 koji vama na Orion postpaid pišu na martovskim računima ne postoje u cenovniku iz decembra 2025.

A ja kao prepaid korisnik sam prebačen na 600/600 paket koji postoji u tom cenovniku. Još ostaje "samo" da i njemu podignu cenu kad tokom aprila objave novi cenovnik.

Da li postoji negde podatak koliko je Orion imao korisnika.Mislim da nema 1 posto onih koji su zadovoljni i nisu besni posle ovoga.Kada bi mogli da se organizujemo za jedan protest ispred njihovih poslovnica,svako u svom gradu.Preko Fb grupa.
po mojim izvorima oko 3 posto maximum 3.2 , celog trzista za proslu godinu, u brojkama sa biznis pretplatnixima oko 60-70 hiljada, reda velicine oko 50-60 hilajda rezidencijalnih ili ti prodatih korisnika.

@PJ Nisam ispratio šta je @Santa dobio, a ni da ali neko dobio na mail PDF. Znam da su se računi pojavili na MojMTS i da tamo nije radio download PDF-a.
Evo sad sam ponovo proverio MojMTS nalog mog ujaka (koji je bio na Orion Triple paketu) i njemu sad radi i download pa sam skinuo i bacio pogled.

Račun migriranog Orion korisnika:
Pogledajte prilog 534951

Račun sa Supernova paketom:

Pogledajte prilog 534952

U pravu si, na tom računu za mart za bivše Orion korisnike nema Supernovu logo. Ko zna zašto to fali i da li će da se pojavi u budućnosti.
Ono što je svakako bitniji i najbitnije je da kao što možeš videti iz naziva paketa u detaljima računa je sqa bivši Orion korisnici imaju tretman Supernova korisnik i koriste pakete koji već jesu ili će biti ( kad MTS / Supernova objavi novi cenovnik) dodati u cenovnik za Supernova ponudu paketa.
Sad ti paketi XL, XXL, XXXXXXL... 😂 koji vama na Orion postpaid pišu na martovskim računima ne postoje u cenovniku iz decembra 2025.

A ja kao prepaid korisnik sam prebačen na 600/600 paket koji postoji u tom cenovniku. Još ostaje "samo" da i njemu podignu cenu kad tokom aprila objave novi cenovnik.
Meni nije nijedan od tih XL, XXL, nego pise samo BOX 3, a u detaljima racuna pise Naknada - Trio (Fiksna + WiFi 20/2 + TV). Poenta je da ne mogu ni oni da ubace moj paket negde gde mu nije mesto. Ako Supernova nije usla u moj stan pre X godina, (verovatno) nece ni sutra, dok god ne ponude WiFi po nizoj ceni od ove sto placam. Sad, mozda oni to prepakuju na kraju, ali ce morati prvo da objave negde cenovnik. Pa cemo moci i da biramo sta hocemo, a sta ne.

Ti si WiFi mutant 😅 Vas verovatno rokaju na pakete koje su u januaru ubacili u MTS sistem i koristili da migriraju Beotel WiFi korisnike?

Poenta je da ne mogu ni oni da ubace moj paket negde gde mu nije mesto.
Poenta je da vidiš da mogu i da rade 🤣 Naročito vama na lokacijama gde nema?? ništa bolje od WiFi. Ima i kod mene ovde komšija koji i dalje koriste i plaćaju WiFi internet iako su mogli da koriste Orion prepaid optiku za 1200 din.
Ima nas svakakvih...

Poslednja izmena:
Ti si WiFi mutant 😅 Vas verovatno rokaju na pakete koje su u januaru koristili da migriraju Beotel WiFi korisnike?
Spustaju racune za Cambium WiFi mrezu taman toliko koliko su povecali drugima koji su na kablovskoj. To ti je breme koje nosis kad kupis Orion Telekom WiFi

Salu na stranu, voleli bi oni da moze 400/400 paket da se proda, ali je tehnicki neizvodljivo, tako da nema osnova da traze vise para.

voleli bi oni da moze 400/400 paket da se proda, ali je tehnicki neizvodljivo,
Izvodljivo je da ti za istu cenu prodaju tipa 20/2 na WiFi, 50/5 ja coax i 400/400 na optici.
Coax vs optika već i jesu u cenovniku.
A moguće eventualno da naprave još neki neki cenovnik gde "objedine" ponudu za WiFi i za ADSL" (tako je beše već i sam pokojni Orion imao kolko se sećam?) i da tamo tipa najniži paket ne bude 3499 dinara nego bude tipa 2899 ili 2999 😂 800 neće biti sigurno.

Evo. Za min sve zavrsili. Nikad brzi CGNAT.

Pozdrav svima,

Na jednoj lokaciji imam Orion internet koji je kostao nesto 1600 din, pa 2000din i sad mi istice ugovor(ili je vec istekao). Danas mi stize racun od MTS-a 3547 din i to mi je bila opomena da razmisljam o vracanju opreme i razilasku. Kako se to sad radi, posto su Orion poslovnice ukinute? U MTS-u? El ima neka fora o otkaznom roku (ako je istekao ugovor) ili samo vratim opremu?

Pozdrav svima,

Na jednoj lokaciji imam Orion internet koji je kostao nesto 1600 din, pa 2000din i sad mi istice ugovor(ili je vec istekao). Danas mi stize racun od MTS-a 3547 din i to mi je bila opomena da razmisljam o vracanju opreme i razilasku. Kako se to sad radi, posto su Orion poslovnice ukinute? U MTS-u? El ima neka fora o otkaznom roku (ako je istekao ugovor) ili samo vratim opremu?
Pozivom na 0800100100 ili odes do MTS poslovnioce i raskines ugovor i vratis opremu

upravo mi pokvarili bridge, prebacili na CGNAT poslao sam im email danas, ali izgleda oni su svi tamo ludi i nenormalni, prakticno mi ni jedan servis koji zahteva portove vise ne radi, lepo vidis da je ONT na bridgu ali sta te briga konjina neka glupa napisala skriptu i pustila da prebacuje na retardirani cgnet

• Does not contribute
Reagovanja: J__
Ja dobih racun manji za 500 din.
Kaze duo wifi 400/100 + tv.
Moram ih zvati da vidim koliko ce me opauciti po usima posle ovog kurslusa

Mislim da nemamo pravo žalbe zbog uvođenja CGNAT, jer koliko se sećam nigde ni u ugovoru sa Orionom nije bilo navedeno da korisnik ima dinamičku javnu IP adresu. Mislim da je dobro što ipak daju IPv6 kao kompenzaciju, jer kod drugih nema ni toga. Zašto mobilni operatori do sad nisu uveli IPv6 je drugo pitanje.

Imam pravo na sve da se zalim od cgen koji mi blokira pola servisa koje koristim do cene i kod orina sam jos imao besplatni staticku adresu, pa i da razbijem ruter i predjem kod drugog

Vidim da je dosta ljudi naselo na prevaru da ima pravo zalbe. Time mts stavlja sebe u nadredjeni polozaj.
A ja vas sada sve pitam, zar ne komanduje onaj ko placa ? Ako radite u privatnom preduzecu, jel vi komandujete gazdi koji vas placa ili on komanduje vama ? Ko tu ima pravo zalbe ? Od kada to prodavac ili pruzalac usluga komanduje kupcu ?
Ja sam sa Orionom ugovorio sta meni treba, a to sto mts potura mi ne treba i to im necu platiti. A jos ja da ih molim da rade, to ne dolazi u obzir.

Da li je neko imao kod njih samo uslugu mail adrese? Placao sam svake godine 330din da to radi jer ga koristim 30 godina (iz doba SezamPro). I sad zovem vec mesec dana, ali samo kazu neko ce se javiti i nista.. Od pre neki dan se cak i mailovi vracaju ako mi neko posalje na tu adresu.

Moj račun je kao što je @Santa poslao. Ne vidim gde piše supernova.

Ajde da ponovim pitanje, jel plaća neko račune direktno iz Moj MTS aplikacije? Ne mogu da vidim račun za februar, ali piše da sam dužan, kao što i jesam, jer mi račun nikada nije uspostavljen. Taj račun ne sporim i to bih da platim što pre.
Ja ne mogu ni da se ulogujem na mojMTS. Niti mailom, niti JMBG. Nemamo nijedan broj u MTS.

upravo mi pokvarili bridge, prebacili na CGNAT poslao sam im email danas, ali izgleda oni su svi tamo ludi i nenormalni, prakticno mi ni jedan servis koji zahteva portove vise ne radi, lepo vidis da je ONT na bridgu ali sta te briga konjina neka glupa napisala skriptu i pustila da prebacuje na retardirani cgnet
Još gore od toga je kad imaš statičku ip adresu i onda je oni ukinu i evo ja već treći dan je nemam.
Ajde bridge još može na HG8245Q2 i ručno da se nemesti, ali šta da radim sa ip adresom...
Izgleda da će tako biti dok ne uspemo da raskinemo ugovor. U međuvremenu moramo da se snalazimo.

Vidim da je dosta ljudi naselo na prevaru da ima pravo zalbe. Time mts stavlja sebe u nadredjeni polozaj.
A ja vas sada sve pitam, zar ne komanduje onaj ko placa ? Ako radite u privatnom preduzecu, jel vi komandujete gazdi koji vas placa ili on komanduje vama ? Ko tu ima pravo zalbe ? Od kada to prodavac ili pruzalac usluga komanduje kupcu ?
Ja sam sa Orionom ugovorio sta meni treba, a to sto mts potura mi ne treba i to im necu platiti. A jos ja da ih molim da rade, to ne dolazi u obzir.
Nisam pravnik, ali pravo žalbe imaš gotovo skoro na sve... Ne znam kako to kažeš "naseli ste na prevaru da imate pravo žalbe".

Trebalo bi da komanduje onaj koji plaća, ali kad zavisiš od MTS-a i nemaš drugo rešenje, a treba ti internet, onda oni komanduju. Mnogi od nas nemaju drugog provajdera osim MTS.

CGNatovan sam i ja 🙁
Sva sreća juče prebacih svoj Truenas sa Wireguard-a na Tailscale pa mogu da pristupim mašini remote,ali bruka i sramota šta nam uradiše...

Realno, to što kod Oriona nismo bili CGNAT-ovani je bio benefit, bilo je lepo dok je trajalo. CGNAT je realnost s obzirom na situaciju sa IP adresama, i svuda se plaća javna statička.
Sramota je što kod nas IPv6 nije ni u najavi, a koliko znam, jedino mts ima IPv6 opseg zakupljen, i trebalo bi da daje Superskupa korisnicima adrese..

Mnogi od nas nemaju drugog provajdera osim MTS.
Ima i tih situacija, ali ne moze mts da ti naplati ono sto nisi ugovorio. U slucaju Oriona, oni sami povecavaju cene i menjaju pakete i ti po njihovim preporukama "imas pravo prigovora", pa tek posle resavanja prigovora mozes da podneses zahtev za raskid UO.

Tu su pobrkane relacije.
Upravo je obratno.

Ono sto su ispunili od dogovorenog iz ugovora, to im platis, a za povecanje cena i brzine, neka se oni zale i podnose prigovor.
Ne mogu oni da ti prodaju sta oni hoce i da ti odredjuju sta ti treba da radis. Osim ako sam ne pristanes na njihovu perfidnu igru.

bruka i sramota šta nam uradiše...
Uradili su sebi, mnogi klijenti ce im otkazati. Ako su to jednom uradili, uradice opet ako im prodje.

Poslednja izmena:
Može li neko ko ima iskustva od ranije da nam prenese ovde šta se sada dešava, obavestili su nas, podneli smo zahtev za raskid, i šta sad?
Čekamo da nas kontaktiraju sa odobrenjem da možemo da raskinemo ugovor, ako čekamo koji je rok i da li nakon tog roka idemo onda u poslovnicu direktno i tamo tražimo odmah raskid, kako to funkcioniše?

Ne znam sad kako radi najnovija verzija MOVE aplikacije, ali se secam od prosle godine da je dosta sporije prebacivala kanale i vracanje unazad se cekalo i zakucavalo, dok kod Orion aplikacije mi je sve brze radilo i prebacivanje kanala i vracanje sadrzaja unazad mislim da bi bilo bolje da su nastavili razvoj u orion aplikaciju ako mogu...
Move radi bolje od ORIONA i EONa. Znam jer je ekipa koja je radila EON pravila MOVE i sami su potvrdili da su napravili bolju aplikaciju, Pričam o Novoj MOVE aplikaciji ne onoj MOVENGO (nisu oupšte iste aplikacije). Ja je koristim na LG Nano neki TV i radi top brzo se menjaju kanali (naravno na njihovom Android STBu još brže) testirao i na Fox tvu sa WEB OSom isto super radi. Samsung je ok al je kod mojih neki jeftin samsung smart pa generalno nisam zadovoljan tim TVom

Može li neko ko ima iskustva od ranije da nam prenese ovde šta se sada dešava, obavestili su nas, podneli smo zahtev za raskid, i šta sad?
Čekamo da nas kontaktiraju sa odobrenjem da možemo da raskinemo ugovor, ako čekamo koji je rok i da li nakon tog roka idemo onda u poslovnicu direktno i tamo tražimo odmah raskid, kako to funkcioniše?
Dobijaš odgovor da si zadržao cenu koju si imao do kraja ugovora

Tek sad vidim da su klosari iz mtsa podigli cene. Stize mi juce poruka da imam racun preko 3000, ja u cudu jer sam vec platio racun za telefon koji je dosta manje i skapiram sad da je ovo racun za internet koji je inace bio oko 1600din.

Imam li prava da raskinem ugovor sad jer nisam to uradio u martu?

Move radi bolje od ORIONA i EONa. Znam jer je ekipa koja je radila EON pravila MOVE i sami su potvrdili da su napravili bolju aplikaciju, Pričam o Novoj MOVE aplikaciji ne onoj MOVENGO (nisu oupšte iste aplikacije). Ja je koristim na LG Nano neki TV i radi top brzo se menjaju kanali (naravno na njihovom Android STBu još brže) testirao i na Fox tvu sa WEB OSom isto super radi. Samsung je ok al je kod mojih neki jeftin samsung smart pa generalno nisam zadovoljan tim TVom

Dobijaš odgovor da si zadržao cenu koju si imao do kraja ugovora
To ne želim, želim raskid, moram da prihvatim staru cenu?
To mi deluje nelogično, već su izmenili uslove iz ugovora, na osnovu toga želim raskid, koja je procedura dakle nakon njihovog odgovora, i koji je rok da uopšte dobijemo odgovor?

Tek sad vidim da su klosari iz mtsa podigli cene. Stize mi juce poruka da imam racun preko 3000, ja u cudu jer sam vec platio racun za telefon koji je dosta manje i skapiram sad da je ovo racun za internet koji je inace bio oko 1600din.

Imam li prava da raskinem ugovor sad jer nisam to uradio u martu?
Prvo prigovor na račun obavezno i zahtev da ili ostane cena iz UO ili da se raskida ugovor. Kada odgovore na prigovor, postupaš dalje. Budi samo siguran da si stvarno podneo prigovor, tj. da ti stigne obaveštenje da je otvoren prigovor pod tim i tim brojem. Ako nisi pod UO, pravac mts poslovnica sa opremom i zahtev za raskid, pošto je ta cena koju si dobio na računu zapravo cena sa 50% popusta, stvarna cena je blizu 8000 RSD. Ista situacija kod mene, plaćao 1700. Podneo sam prigovor i čekam da odgovore. Malo pročitaj temu, samo se o tome piše poslednjih xx strana.

Mislim da je rok 8 dana od kreiranja prigovora.

Poslednja izmena:
Dobio sam juče račun od MTS na mail, u iznosu od 3700.-din, (do sada bilo 2850.-), bez ikakve naznake KOJI PAKET SA KOJOM USLUGOM JE U PITANJU, dakle nikakva informacija o migraciji paketa, sa propratnim pismom kako za dobrodošlicu imamo popust za mart, april i maj od 50%.

Ovo je trenutak kada treba poslati prigovor Ratelu, to ću i da uradim, niko me sem generičkom mailovima o prigovoru iz MTS nikako nije kontaktirao do sada.
Ja sa MTS nisam potpisao ništa i aneks sa Orionom mi zakonski važi još godinu dana, pa bi po zakonu trebalo da plaćam ono što piše u aneksu, ne računajući Orionova poskupljenja u međuvremenu. Još imaju petlju da napišu kako se pridržavaju zakona....
Ne očekujem neki rezultat, ali to je jedino što mogu, a da raskidam ugovor i prelazim na isto ili još gore, ne vredi.

Nazad
Vrh Dno