Šta je novo?

Orion Telekom - Internet

Robert

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
319
Trenutno sam korisnik Telekomovog ADSL-a od 1MB i posto je to postalo pretesno razmisljam o alternativama. Za SBB moram da molim komsije pa tako to otpada.

Gledajuci cene Orion ADSL-a (Direct@Home) i Bezicnog internata ucinilo mi se primamljivo. Npr neki paket sa downloadom od 4MB a vidim da upload moze da se bira.

Telefonija me uopste ne zanima nego samo internet.

Da li neko vec koristi ove usluge pa moze da kaze iskustva iz prve ruke, kakav se ruter dobija, problemi sa samim internetom, ...

Bio sam u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu da se raspitam.

U Novom Sadu prakticno to jos nista nema. Prodaju i dalje Sezam Pro ADSL i naravno devojaka tamo brka bezicni internet, internet za poneti, ADSL ...

Ne razumem, zashto jednostavno ne uzmesh 4Mbit kod Telekoma, to je i najjeftinije i sigurno najbolje radi. Jedino ako ti treba neki veci upload, ali mi je neverovatno da to kod Oriona moze da bude jeftinije...

kako su krenuli biće baš krajem godine kao što i pišu. takođe i telenor je upao u *ovna u ratu sa ratelom i telekomom pa orion ni ne mora da se žuri - neće ovce pobeći sa šišanja :D

Ne razumem, zashto jednostavno ne uzmesh 4Mbit kod Telekoma, to je i najjeftinije i sigurno najbolje radi. Jedino ako ti treba neki veci upload, ali mi je neverovatno da to kod Oriona moze da bude jeftinije...

Zato sto bi ja da placam isto a dobijem vise :p

Koliko vidim kod Telekoma je 4096/256 Kb/s 2.849,70 dinara a za toliko para kod SBB je 12288/512.

Ocekujem da neko parira SBB-u posto nemam nameru da se bavim vrbovanjem komsija da predjmo sa KDS-a na SBB.

evo neki lik pitao na facebook u vezi intrnet-a a odg je :

Brzina koja se ostvaruje kroz ovaj paket je teorijska i želimo da Vam napomenemoi da se u realnim uslovima se kreće u granicama od 500 do 700 kb/s.
---------------------

moje pitanja za Internet ubrzanje :

Postovanjem i srecno sa radom !
imam za vas jedno pitanje u vezi wireless ruter-a jer planiram da predjem kod vas :D
na vasem sajtu pise '' DO '' 750kB/s dali to znaci da nece biti nikakvog ubrzanja ili sam nesto pogresno svatio ???

ODG :

Trenutna brzina interneta u okviru "RING PLUS i internet za poneti", kao i "RING PLUS" paketa iznosi 750 kb/s.

Orion Telekom planira da konstantno prati standarde u telekomunikacionim uslugama, pa će se samim tim i brzina interneta... povećavati, u skladu sa tehičkim unapređenjima sistema.

Moj drug pitao :

ja vec imam bezicni fiksni telefon od Telekoma pa dali mogu da uzmem vas wireless ruter ???

ODG :

Pre svega Vam se zahvaljujemo na interesovanju za usluge Orion Telekoma. Ne postoji mogućnost odvojenog davanja rutera, s obzirom da Orion Telekom isti ne nudi korisnicima kao zasebnu uslugu, već u paketu.

mislim da sam bio od pomoci :) zOp !

Poslednja izmena:
Direct@home paketi se mogu koristiti samo u zgradama gde je Sezam (tj. Orion Telekom) postavio svoju kablovsku infrastrukturu, odnosno kako oni to zovu "svoje DSLAM uređaje".To je u principu kablovski internet i ne može se dobiti tek tako nasumično.

Vrh Dno