Šta je novo?

Originalni Windows 8 i laptop

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugari, muci me jedno pitanje pa bi znacilo objasnjenje.

Kad smo kupili laptop dobili smo i Windows 8 na njemu. Jedino sto smo uradili je sto smo napravili profil na njemu i od onda windows radi, update-uje, sve je tip-top.
Zanima me sta se desava sad ako bih zeleo da reinstaliram sistem? Pretpostavljam da mi samo treba Windows sa Microsoft-ovog sajta, i da ponovo ukucam isti profil, odnosno istu e-mail adresu?
U My computer/properties postoji product ID, jel treba njega negde za zabelezim pre instalacije ili ne?

Trebao bi da imas negde nalepnicu na njemu i treba ti broj sa te nalepnice. U toku instalacije ce ti zatražiti taj broj i ukucas ga. A treba ti i windows na dvd ili na flashu kako god da dizes sistem,ista verzija koju imas i sada.

Nikakav disk nije dosao sa laptop-om. Cak ni drajveri. Sve je "preinstalled".

Na hard disku postoji recovery particija sa koje je moguće odraditi reinstalaciju OS-a. Nije ti potreban nikakav kod za aktivaciju, jer je preactivated.

Poslednja izmena:
Kako ide instalaciju u tom slucaju? Moze li neki link ili kratko uputstvo?

Cudi me da te nije pitao da li zelis da napraviš (narezes) back up dvd prvi put kad si upalio laptop.
Mada mora da imas i sada tu opciju negdje u Start meni-ju.

Na hard disku imas skrivenu particiju, hidden image, tvog sistema. Nemoj samo da formatiras komplet hard disk ukoliko budes reinstalirao (kao sto su meni uradili u servisu, daleke 2005-te :) , na novom Aceru koji je bio dosao sa OS)

Ili to, ili da nadjes negdje na netu (na torentima) OEM verziju sistema koji je dosao uz tvoj laptop, narezes to na dvd, instaliras i registrujes sa "kljucem" koji mora da je zalepljen na donjoj strani laptopa.

To ti je i bolja varijanta, jer tada dobijas pravi fresh install, vjerovatno si dobio laptop sa dosta bloatware-a (dosta nepotrebnih programa) koji se vraćaju reinstalacijom pomocu hidden image-a...

Vrh Dno