Šta je novo?

Originalne igre uz SK

kakvih glupih izjava ovde ime

glupost igre od pre sedam godina? jesu ako si navikao da ne upotrebljavas mozak i mastu .. onda su svakako glupe...

potez je super jer je korak napred (mali ali znacajan)... kakvi ste vi hejteri niko vas ni ne tera da kupujete nesto ako ne morate... najlakse je kukati i pljuvati zato smo tu gde jesmo....

Tako je, Mare...cene mogu da variraju ali uglavnom ne prelaze 2-3 dolara po casopisu uz koji se dobije zaista brdo stvari i koji su stvarno ekskluziva u svakom smislu (a ne npr. da cekaju po 3-4 meseca da neko razbije Starforce da bi objavili opis igre). Ovo je najobicnije uvaljivanje mooda za boobrege (ili ti na staroslovenskom - videla baba da se konj potkiva pa i ona turila maljavu nogu), da ne kazem uvala magle. Ej, 250 dinara za budjavi cd.

To je potez u pogresnom smeru koji svakako treba popljuvati jer ako se ovako nastavi ima da zavaljuju jos 1000 godina poneku relativno tupavu a matoru igru kojih ima na pretek. Ja bih prvi pozdravio ovakav potez ako bi u pitanju bio disk na kome bi se recimo nalazili demoi novih igara, sto u principu ocito nije problem cim imaju rubriku "na prvi pogled" gde opisuju demoe igara. Ali avaj, pola igara te rubrike vec izadje dok izadje sam casopis. Za disk sa demoima uvek bih platio doticnu sumu. Za disk za zabudjavelom igrom (osim ukoliko nije megahit svog vremena) - nikad

BTW sto se ne sete pa popakuju demoe svih onih programa/programcica koje opisuju u inace sasvim solidnoj softverskoj rubrici ? Pa jos "prosarano" novim drajverima za ovo ili ono, ali za to se treba iscimati a staru igru je lako uvaliti

Eee, to bi bilo vec nesto :)
Pitam se samo gde su nabavili par hiljada originalinih diskova da "dele" uz casopis?
A mozda su jedan iskopirali :D

Pa naravno da su iskopirali. Dali su neku kintu za licencu i nastancovace xyz presovanih diskova koje ce isporucivati uz casopis. Ne mislis valjda da ce to biti originali u klasicnom smislu te reci

Zasto ne bi bili? To je igra iz vremena dok nije bilo krekova na diskovima, dok su kopije bile bajt-identicne originalu. S tim sto ce na ovom da pise "Pink digital systems" :d

@Voodoo_NBGD

Ne bih se složio da nije bilo krekova - čak i Warcraft 1 je imao krek za skidanje "zaštite" - da bi ušao u igru morao si da odkucaš reč koja se nalazila u uputstvu "na strani toj i toj, red taj i taj, reč broj taj i taj" :), a krekovana igra nema tu zaštitu.

Mada, možda će da isporučuju Larija 7 sa uputstvom :D.

To je dok igre nisu koristile cd check, vec copy protection koji je koristio reci iz manuala. Igre iz perioda kome pripada Lari su imale obicnu GetDriveType zastitu, i nisu dolazile sa krekovima...

Ovo sa Larijem je teska glupost...koliko ljudi zanima igra od pre 7 godina?Ja sam se nadao da ce poceti u prilogu (ili uz doplatu) da daju DVD sa demo-ima, drajverima, patch-evima i sl.Dosta ljudi jos uvek nema ni Cable ni ADSL, a skidati bilo sta vece od 10MB preko modema je tezak smor, tako da bi verovatno bilo dosta zaintresovanih za takvo nesto...Ovo sa Lerijem mi deluje ko da su citali knjigu "Kako upropastiti dobru ideju na 1001 nacin" ...

@G!!!
Aj' iskreno reci koliko igara od pre 7 godina, a koje su dobre nemas u kolekciji i treba ti "original" ???

Nostalgija :D :D :D

Jel fallout onaj gay klinac shto gazi pacove ? :)

Delija je napisao(la):
@G!!!
Aj' iskreno reci koliko igara od pre 7 godina, a koje su dobre nemas u kolekciji i treba ti "original" ???

recimo nemam larija :)

nema svrhe izbacivati demoe igara kod nas na cdu uz chasopis jer se kod nas igre nabavljaju za dz... a u glavnom demo izadje 10ak dana pre igre retko kad ranije a nekad se desi da se pojavi posle igre... demo na zapadu sluzi da ljudi probaju igru pre nego shto se odluche da daju silan novac za nju sto kod nas svakako nema smisla...

Poslednja izmena:
Mare je napisao(la):
Nemate pojma koje su cene casopisa napolju.
prijatelj dobija za 22 US$ 10 brojeva PC Gamera (na kucu), za isto toliko Max PC i jos par drugih. To dodje oko 2 dolara po broju uz svaki od njih ide DVD (ili 2 kom), redovno su na njima full verzije starih igara, nekad i cele serije istih.
To sto vi mislite da smo mi povlasceni gresite mnogo...

Bogami u Shvedskoj je pretplata minimum 5€ po komadu. A uz DVD dolaze samo demoi i patchevi te freeware programi.

SK je odlichan chasopis. Ima svega pomalo.

Malo sutra nema smisla :) Sirokim masama sada nije problem cena vec dostupnost. Nema svako nekoga sa bencha sa wirelessom/adslom/kablom ko ce mu u ime dobrih odnosa i drugarstva s'vremena na vreme davati izvesnu kolicinu brutalnih adrenalinskih sadrzaja vec moraju zesce da se iscimaju. Meni je zaista vrednije da uzmem cd sa 10 demoa i vidim vrede li te igre da dam pare za njih ili ne vrede, a da ne pominjem faktor vremena - da li da se gubi vreme na download 4 cda neke igre pa da se ispostavi da je tupava. 4 cda = 8 epizoda Battlestar Galactice, Babylona 5 ili Star Treka

@filipenko: ako bi placao 250 din za cd sa demoima, slobodno ti se javi, ja cu ti ga narezati... :)

IUnace meni se potez svidja jer je cena bagatela.

Kome se ne svidja ne treba da kupuje i to je to. Neka kupuje bolje.

ma i demoi su krs, nekad je demo bio 1/3 igre a danas je vecina toliko ogranicena i toliko lose prikazuje igru da ih ne vredi ni instalirati.

ne znam kako ti nabavljas igre filipe ali recimo da je skoro sve po starom 10 dana posle one frke :)

ToxiC je napisao(la):
u svakom slucaju potez vredan pohvale ;)
ljudi, pa morate priznati da su kod nas casopisi po kvalitetu tekstova rame uz rame sa svetskim! a po cenama su daleko ispod njih (da bne ulazimo u polemiku kolika je platezna moc kod nas a koliko u inostranstvu)!
kada kod nas cena casopisa bude vise od 10-tak bodova (pa i vise) mogu se ocekivati i jaci (skuplji) naslovi!!!
za sada samo neka slede njihov primer! za poctak ja sam zadovoljan i sa DVD-om uz casopis i pregrst demo-a ;)

potpuno se slazem sa toxicom...daj boze samo da daju AoE[bilo koji deo] u nekom od narednih brojeva...

ToxiC je napisao(la):
ljudi, pa morate priznati da su kod nas casopisi po kvalitetu tekstova rame uz rame sa svetskim!
ti mora da citas neke domace casopise koje ja ne citam
da ne bismo sad krenuli u raspravu, nijedan domaci casopis mi po tematici apsolutno ne odgovara.
npr. megatest multifunkcionalnih uredjaja ili zvucnika me apsolutno ne zanima, kao ni megatest dtp programa ili 12 grafickih karti koje kostaju preko 150€/kom
ako se neko pronalazi u toj tematici svaka cast
jedini casopis koji citam je Mreza, ali je on strani - domaci pandan ne postoji

btw. zar u fuckin maxiju nisu bile jeftinije original igrice da se kupe i to bogami pre 2 godine(ja licno kupio za 150din total annihilation i to na 2 diska i jazz jackrabbit), tako da potez naseg eminentnog casopisa ne predstavlja nista novo , vec je jednostavno iznudjen cinjenicom da i fuckin dnevne novine daju neki cd/dvd/knjigu za "tricavih" 200tinjak din, a da ne pricam o domacim kompjuterskim casopisima koji odaaaavno daju kolekciju programa za koje se malo pomucis i nadjes serijske brojeve i uzivas.
strani su presli na dvd al sad ce se potegnuti rasprava o ceni (btw. carina i porez se placaju na strane a ne na domace casopise pa je mozda otuda veca cena ali ko jos na to misli)

Poslednja izmena:
moramo da priznamo da su casopisi zaostali koju svetlosnu godinu za svetskim, pogotovu ovi koji se bave igrama, ali dobro kako smo zaostali u drugim oblastima to jos i nije strasno........

a i ovi sto nikad nisu videli original pa im je sad svaki dobar makar star 7 god, proci ce ih to kad nakupe 20 komada i shvate da nista od toga ne igraju i da dzaba bacaju pare..........

Mare je napisao(la):
moramo da priznamo da su casopisi zaostali koju svetlosnu godinu za svetskim, pogotovu ovi koji se bave igrama
a u kom smislu su zaostali?
nestrucno osoblje ili nedovoljno brzo pracenje gaming industrije na svetskom nivou!
ako je ov prvo ondak je do urednika casopisa i njegove procene koga ce da zaposli kao testera igara koji ce na kraju napisati, vise nego subjektivan, rewiev!
ako je ovo drugo, pa to je i donekle razumljivo! Sada nema vise pirateriije, treba neko od dobavljaca iz inostranstva da uveze igru, pa tek onda da je ustupi na testiranje!
meni su svi nasi casopisi OK, svidjaju mi se i opisi (igara, hardware-a, software-a), a i smatram (pazite moje licno mosljenje) da su saradnici, koji rade za casopise, dobro infornisani!
p.s.
mnogi od njih su moderatori na ovom forumu! a ovo je najjaci Balkanski benchmark forum, pa jel vam to nesto govori :d

a zasto ne bi nekog interesovao uporedni test grafickih od 150evra?? ne nego da opisuju svaki put po jednu graficku pa da listas 12 brojeva za 12 grafichkih?

citao sam strane chasopise i jesu bolji od nashih po kvalitetu textova ali ni upola bolji koliko neki prichaju...

to da je tamo chasopis 2 dolara je razumljivo kad im je standard 10 puta veci ... a tome nije kriv SK niti neke druge novine... bilo bi totalno bzvz u zemlji srbiji kakva je danas za 150 din ochekivati chaopsi u full coloru sa masnim papirom sa 2 dvda+original igra.... da to moze neko bi to vec napravio...

ToxiC je napisao(la):
Sada nema vise pirateriije, treba neko od dobavljaca iz inostranstva da uveze igru, pa tek onda da je ustupi na testiranje!
:d

Oni sve igre narucuju kod popularnog distributera "Satelajt d.o.o." :)

G!!! je napisao(la):
a zasto ne bi nekog interesovao uporedni test grafickih od 150evra?? ne nego da opisuju svaki put po jednu graficku pa da listas 12 brojeva za 12 grafichkih?

citao sam strane chasopise i jesu bolji od nashih po kvalitetu textova ali ni upola bolji koliko neki prichaju...

to da je tamo chasopis 2 dolara je razumljivo kad im je standard 10 puta veci ... a tome nije kriv SK niti neke druge novine... bilo bi totalno bzvz u zemlji srbiji kakva je danas za 150 din ochekivati chaopsi u full coloru sa masnim papirom sa 2 dvda+original igra.... da to moze neko bi to vec napravio...
a zasto bi te interesovao? koliko puta u zivotu prosecan korisnik kompa kupi graficku od 150€?
oni koji kupuju te graficke definitivno ne cekaju da se opis pojavi u sk
zato sto sva tri casopisa koja izlaze kod nas u istom mesescu opisu istih 15 grafickih i opis svega stane na jednu stranu
btw koliko je 2$?
a koliko $ kosta digital ili pcpress?

Poslednja izmena:
Ljudi, koj' ce vam djavo casopisi pored tolikog interneta? :)

Filo je napisao(la):
a zasto bi te interesovao? koliko puta u zivotu prosecan korisnik kompa kupi graficku od 150€?
oni koji kupuju te graficke definitivno ne cekaju da se opis pojavi u sk
zato sto sva tri casopisa koja izlaze kod nas u istom mesescu opisu istih 15 grafickih i opis svega stane na jednu stranu
btw koliko je 2$?
a koliko $ kosta digital ili pcpress?

zasto bi se reklo da su to karte za prosecnog korisnika kad nisu... ali ima i poredjenja takvih grafickih za prosecne kupce a to su one ispod 100evra.... ove od 150 su bestbuy za one koji bi da se kvalitetnije igraju...a zasto je to dobro citati u SK Digitalu ili na Benchmarku?... pa jednostavno jer svi ti opisi se rade sa jednog aspekta koji ne moze da opishe ni jedan drugi zapadni medij... a to je sa aspekta jednog prosecnog srbina koji mora ne tri puta nego deset puta da odmeri neshto pre nego shto kupi...

anyway odosmo u off bez potrebe.. izvinjavam se...

G!!! je napisao(la):
... a to je sa aspekta jednog prosecnog srbina koji mora ne tri puta nego deset puta da odmeri neshto pre nego shto kupi...
mozda se to moze okarakterisati kao zelja da se teskom mukom stecen novac sto vrednije potrosi :d

Nazad
Vrh Dno