Šta je novo?

Original ili obrada(rimejk)..

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
...za sta glasate?

Igram malo Manic Miner za Amigu i konstatujem da je ovo retko dobra obrada.

Inace sam skoro uvek za original

EDIT: Jel zna neko kako u MMza Amigu da igram sa tastature?

Poslednja izmena:
Emuliras na PCu... znam da je retardireno ali je resenje...

Poslednja izmena:
Meni je amigina verzija mozda i bolja od originala :)

Jel ima neki dobro uradjen rimejk Frog Bog-a sa ATARI-ja (za PC)?

Edit:

To mi je bila prva video igra koju sam igrao (bio sam jako mali) i uzalud vec godinama trazim nesto slicno pa reko da pitam da li neko zna nesto sto ja ne znam :).

Poslednja izmena:
Manic minera sam igrao na Zx81 i na Pc-u .

Evo ja sam malo danas igrao manic minera na raznim platformama.Spekijev je za mene ono orginal,skinuh ovaj rimejk za pc ono lepo sareno ,ima boju vidi se da se neko trudio da uradi igricu .Ali kao sto Dusan vec rece amigina obrada je bolja,jednostavno komercijalna obrada je u pitanju ,izvodjenje je prebaceno sa staticnog na skrol ekrane,sprajtovi su bas fino animirani,muzika klasika za MM. Znaci definitivno amiga rimejk je za par kopalja ispred PC verzije iako je amigina verzija iz 1990 godine.

Upravo. Mada , kada gledas sve Amigine igre , u originalu - ta obrada spada u nizu srednju klasu.
Original, skoro po pravilu .
Ali verzija Chuckie Egga za pc , jer jedna od retko dobrih .http://www.gjgames.com/Product/17/GJ+Chucky+Egg . Nazalost ja ne koristim cc preko neta, al bih dao nekom kesh za punu verziju. Mada je i demo nesto.

Bilo je to pocetkom devedesetih kada sam igrom slucaja slomio nogu i prosto je neverovatno koliko sam vremena proveo uz ovu igricu na mom C64. :smoke:
U pocetku ucitavana sa kasete a posle nabavljen i ketridz sa istom, koja je to sreca bila kada vise nisam morao da stelujem glavu svaki cas. :D

Nazad
Vrh Dno