Šta je novo?

oric nova

OT:......

Moji su za spektruma dali sverceru oko 700 funti (mislim da je najmanje 200 uzeo za sebe:smoke:),
tako da se ja pitam zasto ljudi odavde nisu nabavljali klonove koji su sigurno morali biti daleko jeftiniji.

Evo nadjoh jos neke sovjetske kloneove, pa da pastam link ovde iako odosmo total u OT : http://stores.ebay.com/Wood-Home-25...W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ10799270QQftidZ2QQtZkm

Čuj 200... Zavisi koje godine si uzeo spektruma, ali cena mu je bila na početku kad je izašao oko 175 funti, a kasnije se spustila na 99 funti. (izvor wikipedia)
Znači nije bio problem u skupom originalu, već u bezobraznim švercerima. :d

Znači nije bio problem u skupom originalu, već u bezobraznim švercerima. :d

Nije to nista, secam se da je nasa gimnazija 1983.g. platila AppleII oko 50.000$, nekoj slovenackoj firmi, kao fol generalni zastupnici, trte-mrte.

Da se nadovezem na racunar VUK. Jeste to mu je bilo ime samo sto nije bio osmobitni vec sesnaestobitni procesor motorola 68000 kao u amigi i atariju.Posto je i sam pravljen u vreme kada su sesnaestobitni kompovi postajali standard.

Ja uspela! Oshifela jedan Oric. Konacno posle mukotrpne potrage po raznoraznim budzacima i memljivim podrumima sam se dokopao jedne Oric Nove nazalost bez napajanja a i fali mu jedan taster mada je posle sredjivanja i ciscenja zaista lepo ispao, pa me zanima da li neko kojim slucajem ima napajanje za njega koje bi bio voljan da ustupi, trampi ili proda? Ili bilo sta drugo od dodatne opreme.

Ja uspela! Oshifela jedan Oric. Konacno posle mukotrpne potrage po raznoraznim budzacima i memljivim podrumima sam se dokopao jedne Oric Nove nazalost bez napajanja a i fali mu jedan taster mada je posle sredjivanja i ciscenja zaista lepo ispao, pa me zanima da li neko kojim slucajem ima napajanje za njega koje bi bio voljan da ustupi, trampi ili proda? Ili bilo sta drugo od dodatne opreme.

Otkud znaš da si ga oživeo, kad nemaš napajanje? ;)
http://www.48katmos.freeuk.com/ports.htm
Treba ti neko napajanje 7-12v (+ je u sredini) koje može dati struju bar 1A

Vrh Dno