Šta je novo?

Ori and the Blind Forest

Nije mi se svideo prvi deo, mozda zbog price, ali probacu i ovaj, obzirom da moze da se proba...

Poslednja izmena:
Ne znam zasto, ali mi deluje da su maznuli dosta fazona iz Hollow Knight u ovom drugom delu.

Tipa prodavac mape u svakoj regiji, onda oni slotovi za shardove, skupljanje orbova za povecanje healtha itd.

Odlicno je i dalje, 5 sati igranja za sada.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Prešao sam predivni Blind Forest pre pola godine a predivni Will of the Wisps igram već nekoliko dana. Ovo je neverovatno koliko je igra napredovala u odnosu na prethodnu koja je opet kažem predivna. I dok je prva bila tipični platformer druga je mnogo više od toga. Osetno je složenija ima i dosta sporednih aktivnosti, a sad vidim da kažu da je nekoliko puta veća od prve.
Studio radi i treći deo a ja se pitam šta to može doneti u odnosu na ovaj.
Ovo je dragulj u svetu gejminga.
:love:

IMG_20230729_140654.jpg

Na ovom svetu postoje razne vrste video-igara. One su po mom mišljenju doživele planetarnu ekspanziju pre nešto jače od 10 godina.
Ja sam bio jedan od onih klinaca koji je svoje gejming putešestvije počeo na Segi. Takođe, ja sam danas jedan od onih "klinaca" koji snažno zagovaraju teoriju da su video-igre ekstremna forma Arta i tačka!
Ova dva dijamanta (nadam se da ćemo uskoro dobiti i treći) su me vratila daleko u prošlost.
Ovo je igra o dubokim emocijama, o lepoti, ljubavi i mržnji. Ovo je igra koja se najvećim delom oslanja na bajkoliku Art produkciju i jedna od ekstremno retkih gde može da se kaže da će grafika biti bolja ne ako imate snažniji PC ili konzolu već ako imate što veći i bolji (i skuplji) TV.
Drugi deo Oria (imamo i Maria) je bukvalno na svim poljima napredniji od prvog, ne dakle bolji, već napredniji.
Fantastična audio-vizuelna prezentacija, gameplay elementi koji se otključavaju kada to ima smisla, izuzetan Level dizajn (cela igra je zapravo jedan ogroman Level odnosno sistem međusobno povezanih zona koje su totalno različite i zahtevaju drugačiji pristup).
Premda bih mogao napisati tone reči o ovoj "predivnosti" završiću time da mi je drugi deo uzeo skoro 40h.
Ako ste fan umetnosti ovo ne smete propustiti, a ako niste - vreme je da to postanete.

+10 sve što je rečeno, i dodao bih samo da sam zbog ove igre kupio kontroler i progledao, na miš i tastaturi sam se patio
Meni je u momentu padalo na pamet kako bi ovo bilo igrati na tastaturi da sam uzeo komp jer je na kontroleru odlično. Inače, na istom su mi sve igre nekako postale bolje, sve je tu, samo treba imati brze prste. Pucačine su pain mada opet mislim da nisu sve.
Kako mi bi žao kad završih igru. Najlepša igra ikad! Ima li nešto slično?

Meni je u momentu padalo na pamet kako bi ovo bilo igrati na tastaturi da sam uzeo komp jer je na kontroleru odlično. Inače, na istom su mi sve igre nekako postale bolje, sve je tu, samo treba imati brze prste. Pucačine su pain mada opet mislim da nisu sve.
Sličnih igara ima ali nijedna kao Ori, ništa gore nego kad odigraš masterpiece pa ti sve ostale igre deluju bezveze, probao nekoliko i nije to to, tako da čekam u nekoj budućnosti Ori 3

Hollow knight. Nećeš zažaliti.

Sličnih igara ima ali nijedna kao Ori, ništa gore nego kad odigraš masterpiece pa ti sve ostale igre deluju bezveze, probao nekoliko i nije to to, tako da čekam u nekoj budućnosti Ori 3
Tim koji je radio prve dve igre (Moon Studios) radi na open world RPG igri i kaže: "ako je Ori bio naša verzija super Maria, ovaj projekat je naša verzija Zelde".
Ukoliko gospoda napravi nekakvu Ori formulu u punom 3D open worldu, pitam se kakvu ćemo to igru dobiti?...

Ori 3 navodno radi neki drugi studio ali pitanje je koji... Zapravo, neka radi bilo ko samo da bude na kalup prva dva.
Hollow knight. Nećeš zažaliti.
Pogledaću.

Čitao sam da je HK dosta teži od Ori (koji ni sam nije lak) iako HK nisam igrao.

Ori sam igrao samo 2-3h, ali ne bih rekao, mislim da je Ori tezi. I mnogo se vise oslanja na trial and error (sto mi je bio glavni razlog za uninstall)

Ori igre sam prešao na hard (najtežem) levelu. Igra ima delova gde je baš teška ali ne bih rekao neravnopravna. Neke stvari moraju da se ponove više puta da bi otkrili šta treba uraditi. Zanimljivo je to što je bilo i delova koji deluju da su teški, i verovatno jesu, ali ja sam prilično lako prošao kroz njih.
Kec je nekako više tipični platformer a dvojka je brutalnija i mnogo više od toga.

Da, HK je tezak, dok je Ori vise avanturica sa povremenim izazovima.

Igrao sam sve tri. HK je mnogo veća igra, a pojedini delovi su neuporedivo teži (White Palace npr, srećno s tim).

Nazad
Vrh Dno