Šta je novo?

opusteno do WR za 2003 3Dmark

nikolas61

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
680
moj prijatelj iz zemuna je doneo plocu Asus P5N32-E SLI i uz veselu pricu i
druzenje pao je WR za 2003 u kategoriji 2x 8800GTS 320mb SLI.Doneo je i svoje dve karte 8800GTS i
posle ubedjivanja koje karte staviti u SLI,
doneli smo kompromis
jedna moja ,jedna njegova karta.

test mashina:

Asus P5N32-E SLI

e6700

2x eVGA 8800GTS 320mb

sve na vazduhu 😛

rezovi su sledeci:

63008 3D markova u 2003

24111 3D markova u 2005

16391 3D markova u 2006

Prostora za bolje rezultate ima. :-devil-:

najinteresantnije izmedju rezova bilo je crno makedonsko vino Skovin iz 1999 god.

:bottle: :-devil-:

Prilozi

• nik61 i drda.webp
    nik61 i drda.webp
    105.2 KB · Pregleda: 114
  • 2005.webp
    2005.webp
    99.8 KB · Pregleda: 85
  • 2006.webp
    2006.webp
    100 KB · Pregleda: 88
Svaka cast druze :wave:
Ajd i jedan SingleGPU rekord dok je hladno 🙂

nama je komp zabagovao sliku za SLi za mark 03,tako da racunajte da nema rekorda,tj da je nash😀

inace lep rez u svakom slucaju...

pozdrav

Lepo lepo jeste okacili to na xtremu da se malo ceskaju.

Ja sam ti vec chestitao ali ajd i ovde 😉
SVAKA CHAST!

Svaka cast... Samo me zanima sta misle nasi prijatelji preko grane... Odakle vadimo ove kartice!

Stvarno odlican rezultat, bravo Nikola!!! cheers

@Shiki
Ako sam dobro razumeo i vi ste bench-ovali nocas ali je win nesto zabagovao pa nemate rez?

Bravo Dzoni cheers

xtra rez nikola
cheers

@Shiki Mozak
nema to "WR je nash" dok ne objavite rez 😉

:wave:

Brate minli kakvo je to guljenje...... Auf....

Samo polako,najavljujem za pon vece,ali ne garantujem poshto imam frku na faxu i zaposlio sam se pa ne stizemo🙂

Pusti ti to sta ce biti u ponedeljak... sta ce biti - bice... :d

E bre ispravljaj post,koji 35000?
bilo je 65000,ali neka,samo polako,igrate se ne fer,stavljate procesore pod led tako cemo i mi😀

E bre ispravljaj post,koji 35000?
bilo je 65000,ali neka,samo polako,igrate se ne fer,stavljate procesore pod led tako cemo i mi😀

Ako je ovo sala OK, ali deluje kao prozivka. Mislim ja se sad mesam onako sa strane. Ali ne vidim ko je stvljao proc pod led, to tek sledi 🙂

rez u HW-BOT-u je sa Stanojevim e6600 pod ledom🙂

65000 smo postavili sa quad-om na 3600mhz sa najjadnijim kulerom od 300 din😀
shto kaze Marko predvidjen je da hladi chipset😀

tako da pOd ledom ne smem stvarno da zamislim shta ce biti!

a da poenta je da nema prozivki,to mi nije ni najmanje bila namera...

pozdrav:wave:

@Shiki Mozak

rez u HW-BOT-u je sa Stanojevim e6600 pod ledom u 2005-ici sa jednom 8800GTS,tako da si pomesao. Koliko vidim ,govoris o 3Dmark 2003.

pogreshno sam shvacen nazalost...

znam da je ovaj rez na vazduhu sa SLI-jem i pricam o marku 03 jer on stoji u naslovu teme,ostali me ne interesuju!

samo kazem da smo i mi imali 65000 a sve na vazduhu i da ne smem da zamislim shta ce biti sa ledom,pa cak i vodenim...

pogreshno sam shvacen nazalost...

znam da je ovaj rez na vazduhu sa SLI-jem i pricam o marku 03 jer on stoji u naslovu teme,ostali me ne interesuju!

samo kazem da smo i mi imali 65000 a sve na vazduhu i da ne smem da zamislim shta ce biti sa ledom,pa cak i vodenim...

Baš tako 65000, umorna glava.

Mislim klok za klok Quad je neprevaziđen, pričao sam to zilion puta, u makorivaima kao što su 2003, 2005 nema potrebe da se ponavljam "bitan je keš procesora". I ako kod ovih markova samo dva ili jedano jezgro renderuju, svih 8mb kesa je u akciji, e sad dobar C2D je bolji u nekim slučajemia zbog toga što ćeš sa istim da izvućeš pre veći klok nego sa quadom, ali kad se pređe 4.3GHz mislim...😀
Evo već sutra kad Šiki donese grabulju pokidaću WR i za 2003 u segmentu 8800GTS i to na dosta manjem kloku od pomenutog WR reza jer i sa onih 65000 koji smo izgurali, na CPU je bio skoro pa bukvalno čipset kuler :d

Poslednja izmena:
Ajde vas dvojca lepo napravite taj rez u svakom slucaju ce ostati u Srbiji 🙂
I ne trosite dragoceno vreme, cuvajte snagu za setup i benchmark :wave:

@space
zaboravio si da quad core vs c2d ima dosta prednosti u 3dmarku06,dok je u 03,05 ta razlika za cpu dosta manja 😉
i jos si zaboravio da tu postoji jedan proc koji moze da se potera preko 5gh 😉
tako da uradite tu sesiju,zadajte zadatak drugima,pa cemo da vidimo sta ce biti dalje 🙂

@space
zaboravio si da quad core vs c2d ima dosta prednosti u 3dmarku06,dok je u 03,05 ta razlika za cpu dosta manja 😉

Razlika postoji i ide u pravcu Quada, a sta kažes na jedan Quad koji ide na vazduhu 4.75GHz u 45nm i 12mb kesa :d
I da ponovim ono sto sam rekao, ali prednost ide u pravcu C2D jer se bolje klokuju. Primera kako kod alendale jezgra koje ima bolje skorove na 4GHZ nego conroe na 3.8GHZ u markovima.

Poslednja izmena:
u 03 se itekako primeti razlika,ja sam sa mojom mashinom kloknutom na 3.4 i 7950 gt imao 24958 markova,polse sam odneo kartu kod Marka i na istoj frekvenciji proca(tj na 3.6,za 200 mhz vishe) imala je karta 29000,e sad ako je to zanemarljivo skidam kapu...

e u 2005 opet ja imao 9000,kod njega 11700,prema tome quad igra mnooogo veliku ulogu...!

@ BigJoe-druze nemoj da se brinesh imamo snage za sve,pa josh tri puta toliko😉

@ Staxm-odradicemo pa ce biti josh jedna tema sa WR otvorena,da ne kazem nekoliko tema:d

Shiki veruj mi da gresis i to puno gresis u 01/03/05 ceo svet radi sa 2 jezgra tu quad nema sta da trazi, nema sta da trazi jer je razlika klok za klok mizerna tipa 100poena a posto 2jezgarni idu daleko vise %, jedini su izbor.

u 03 se itekako primeti razlika,ja sam sa mojom mashinom kloknutom na 3.4 i 7950 gt imao 24958 markova,polse sam odneo kartu kod Marka i na istoj frekvenciji proca(tj na 3.6,za 200 mhz vishe) imala je karta 29000,e sad ako je to zanemarljivo skidam kapu...

da si skinuo proc i stavio njegov na istu konfiguraciju i isti OS to bi bilo pravo uporedjivanje.....ovako skoro mogu da kezem da si poredio nesto slicno kao sto su zabe i babe 😀

@space
aj ako se budete druzili ovih dana,napravite rezove 03,05,06 sa Quad-om na 4250MHz ili nemam pojma koliki je max za quad za bench markove....pa cemo i mi da uradimo isto,taman mozemo "priblizno" da vidimo razliku...nadam se da znate sve tvikove :d

a i ovo mi se mnogo svidja 🙂
konkurencija,o/c je nekad bas pravi sport 😀

Poslednja izmena:
da si skinuo proc i stavio njegov na istu konfiguraciju i isti OS to bi bilo pravo uporedjivanje.....ovako skoro mogu da kezem da si poredio nesto slicno kao sto su zabe i babe 😀

@space
aj ako se budete druzili ovih dana,napravite rezove 03,05,06 sa Quad-om na 4250MHz ili nemam pojma koliki je max za quad za bench markove....pa cemo i mi da uradimo isto,taman mozemo "priblizno" da vidimo razliku...nadam se da znate sve tvikove :d

a i ovo mi se mnogo svidja 🙂
konkurencija,o/c je nekad bas pravi sport 😀

Na zalost poređenje neće biti isto, sem ako budemo radili sve na istom kloku.
Ograničen sam naponom tj. 1.59V full load i nisam siguran da ću sa istim moći da izguram više od 4.2GHZ+ za markove. Modovao bih ploču, ali nije moje vlasništvo.
Lako je vama spržite nekoliko memorija, koju ploču, a niko na forumu o tome nije obavešten, gde je LN2 ili DI sasvim bezbedan. Kako kaže moj ortak "Ma daj Spejs što se zentaš oko toga da će nesto da rikne, vidim drugari sa foruma piče sve u 16, a ništa nisu spržili". Mislim da pored onoliko buke koja se digla oko "sub zero" jurnjave mogli ste da napišete i koliko ste toga sprži tokom rada i naravno koliki je rizik, jer čitajući vaše postove čovek stiče utisak da je sve jednostavno i da nema bojazni.

Poslednja izmena:
Na zalost poređenje neće biti isto, sem ako budemo radili sve na istom kloku.
Ograničen sam naponom tj. 1.59V full load i nisam siguran da ću sa istim moći da izguram više od 4.2GHZ+ za markove. Modovao bih ploču, ali nije moje vlasništvo.
Lako je vama spržite nekoliko memorija, koju ploču, a niko na forumu o tome nije obavešten, gde je LN2 ili DI sasvim bezbedan. Kako kaže moj ortak "Ma daj Spejs što se zentaš oko toga da će nesto da rikne, vidim drugari sa foruma piče sve u 16, a ništa nisu spržili". Mislim da pored onoliko buke koja se digla oko "sub zero" jurnjave mogli ste da napišete i koliko ste toga sprži tokom rada i naravno koliki je rizik, jer čitajući vaše postove čovek stiče utisak da je sve jednostavno i da nema bojazni.

Ne znam sta treba da znaci ovo sto sam boldovao, ali nikome nije lako da sprzi bilo sta, sve koriscene komponente su uglavnom nase, a one koje smo pozajmili smo uredno vratili i zahvalili se, ako smo nesto sprzili steta je nadoknadjena pa ne vidim razlog za nervozu po tom pitanju :trust: . Nigde nismo rekli da nismo nista spalili niti da je cela operacija 100% bezbedna, niti je neko postavio pitanje na tu temu. Igranje sa LN2 i modovima podrazumeva hodanje po ivici i svako ko se upusta u to treba da snosi rizik za eventualne posledice i nasa je stvar hocemo li tu ivicu da predjemo ili ne, a mislim da smo pokazali da mooooda nisu problem 😉 .
Evo i sada cu da kazem da ako se sve odradi kako treba i ako se ne divlja sa naponima na cpu i mem oni su bezbedni a jedino sta moze da bude problematicno je ploca ali ponavljam ako se sve lepo odradi skoro da nema bojazni ni za plocu.

Sto se tice 3dmarkova pucnjevi u prazno se ne racunaju, jedina merodavna kategorija su poeni i ista graficka, sve ostalo je nebitno.
Vi odradite sesiju mi cemo odraditi, izbacicemo rezove pa neka bolji pobedi 😉 vazno da rekord ostane u Srbiji.

Ne znam sta treba da znaci ovo sto sam boldovao, ali nikome nije lako da sprzi bilo sta, sve koriscene komponente su uglavnom nase, a one koje smo pozajmili smo uredno vratili i zahvalili se, ako smo nesto sprzili steta je nadoknadjena pa ne vidim razlog za nervozu po tom pitanju :trust: .

Nismo se razumeli, što bi ja bio nervozan oko toga što ste vi nešto spržili?
Nego jednostavno imam obrazloženje zasto ja ne mogu da jurim dalje od pomenutog kloka, a samim tim mi je palo na pamet kako niko od ekipe nije spomenuto rizik pri "nula" jurnjavi i koliko ste toga morali da "sagorite" da bi oni rezultati bili kakvi jesu, a jesu super. Možda bi bilo najbolje da neko od vas momaka pokrene trejd o tome. Bilo je priče i o trejdu (da ne kopam ili ne citiram nekoga) da će se uraditi jedan celokupan tutorijal oko cele priče, pa ako to bude bilo tako navedite koja ploče ili memorije ste sagoreli i zasto ste "sagoreli" da neko ko se bude bavio istim igrarijama ne napravi istu grešku. Ne vidim Deki razlog tvog ishitrenog zaključka:trust:

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli, što bi ja bio nervozan oko toga što ste vi nešto spržili?
Nego jednostavno imam obrazloženje zasto ja ne mogu da jurim dalje od pomenutog kloka, a samim tim mi je palo na pamet kako niko od ekipe nije spomenuto rizik pri "nula" jurnjavi i koliko ste toga morali da "sagorite" da bi oni rezultati bili kakvi jesu, a jesu super. Možda bi bilo najbolje da neko od vas momaka pokrene trejd o tome. Bilo je priče i o trejdu (da ne kopam ili ne citiram nekoga) da će se uraditi jedan celokupan tutorijal oko cele priče, pa ako to bude bilo tako navedite koja ploče ili memorije ste sagoreli i zasto ste "sagoreli" da neko ko se bude bavio istim igrarijama ne napravi istu grešku. Ne vidim Deki razlog tvog ishitrenog zaključka:trust:

Sto se tice nervoze apsolutno nismo nervozni tu si malo pobrkao loncice🙂 , vrlo dobro znamo sta radimo i sve radimo planski na bazi dogovora.
To sto ti neces/ne zelis/ne mozes da poteras proc na vise od xyv je tvoja stvar i ja ne ulazim u to, ali ne vidim kakve to ima veze sa pricom o spaljenoj komponenti??? Ali evo ponovicu jos jedanput, kategorija je 3dmark i ista grafika, a to koji ce ko procesor da koristi i na koliko ce da ide to je potpuno irelevantno vi imate neke svoje adute mi imamo svoje, bitan je samo rezultat i ko god da pobedi svaka mu cast!!!
Ako treba tutorijal da se napravi samo kazi napravicemo tutorijal 😉 . Sto se tice bilo kojih drugih pitanja uvek smo otvoreni za pomoc i saradnju i svako koga je nesto interesovalo dobio je odgovor, bilo u trdu bilo na pm
I ne razumem ovo poslednje, koji je to ishitreni zakljucak?

Nazad
Vrh Dno