Šta je novo?

Optimum za E6600

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Zanima me koji je optimum za 6600 za svaki dan na box kuleru, na kojim voltazama za cpu/mem?
Ploca je asus p5w dh deluxe, mem 2x1 gb transend 800mhz. Sad sam stavio na 333x9=3000mhz, mem 1:1, voltaze za cpu i mem na auto (za mem je to valjda 1.8, cpu ai booster pokazuje 1.13v ne znam dal je to tacno), prosao je 3dmarko06 na 8720, superpi ~17.5.
Kolko je bezbedno da mu stavljam voltazu s'obzirom da je box kuler i koje fsb mogu da ocekujem (za svaki dan, ne za testove)?

Pustii dual prime i 3dm u isto vreme, pa ako prolazi par uzastopnih testova ostavi ga tako.
Ja bi rekao da je za e6600 neki optimum 400*9 ali sa nekim jacim kulerom, pogledaj temp i ako ne prelaze 50c na tom kloku u idle onda je ok.
Bolje je da rucno postavis voltaze recimo stavis za cpu 1.4 pa spustaj lagano i testiraj |igraj igre| meni je za 400*8 1.35V do sada nije pukao ni jednom dok na 1.325V prolazi sve markove, prajmove, ortose, nfs-ove ali u winu na idle jednostavno pukne i restartuje se sam od sebe svremena na vreme.

edit, memara
Moju drzim na 2.15V 4-4-4-8, a difolt joj je 1.8V 5-5-5-12
pa probaj nesto izmedju, digni jos malo, pipni koliko se greje, drugim recima igraj se 🙂

Poslednja izmena:
Mereno Core Tempom u idle je 40C. VID je 1.265, kapiram da je to cpu napon? Sad sam malo igrao cod2, radi sve najnormalnije. Ne bih menjao kuler, makar ne u skorije vreme zato i hocu da vidim sta moze za svaki dan i na kojoj voltazi.
Nadjoh u searchu da delimir preporucuje bymaxu da stavi mem na 833mhz. Zar nije uvek preprouchljivije da fsb i mem idu sinhrono?

edit: malo glupo pitanje. sto kad ga klokujem pri restartu ugasi komp pa ga upali dok ga je npr na defaultu (sve na auto), ide normalan restart, dakle ne ovo ugasi pa upali. Cini mi se neki anti crash fazon da kad se pretera sa o/c ne mora da se radi clear cmos, mada bolje da pitam nego da nagadjam?

Poslednja izmena:
A nekima 6300 radi na optimumu na 3.6 :-devil-:

Super sto ste se dotakli 6300!!!
Hajde meni recite koliko bih mogao za svaki dan da drzim 6300 sa box coolerom.
Ukljucujuci malo igranja, konvertovanje, crtanje, jednom recju sve po malo.

Koje su temperature pozeljno sa core temp, sa drugim programom nekim,....?

Hvala!

@Johnny B
Tesko je to reci,zato sto to moras sam da otkrijes,ali verovatno od 2800MHz pa do 3100-3150 MHz.
Idle 50,pod opterecenjem do 70.(to sa tvojim box cooler-om)

OK to sam hteo da cujem. Ja bih probao na 2500Mhz, mozda i manje, ali me okvirno interesuje.

Hvala.

Probaj na vise, a ostavi na 2,5ghz Oc c2d ispod 2,8ghz je zlocin 😀

moze neko plz da odgovori na pitanja iz posta br. 3?

@Johnny B
Tesko je to reci,zato sto to moras sam da otkrijes,ali verovatno od 2800MHz pa do 3100-3150 MHz.
Idle 50,pod opterecenjem do 70.(to sa tvojim box cooler-om)

Idle mi je 55-56 sa core temp po ovoj zimi load cu sada da probam.

ok. a sad jel bolje fsb : mnem sinhrono ili da npr spicim mem na visi takt pa bude odnos npr 4:5.
edit: i dajte neki prog da vidim pravu voltazu cpu, ovaj aibooster pokazuje neke sulude vrednosti od 1.13 do 1.18

Poslednja izmena:
@face post br.3 pitanje.
Meni se to isto desava, viskok oc, restart>restart>boot citao sam da novi biosi resavaju problem ali nisam probao.

Nazad
Vrh Dno