Šta je novo?

Optimizacija Windows 11 za CS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

miljan_bgd

Zapažen
Učlanjen(a)
19.11.2023
Poena
20
Moze li neko da napise sta da iskljucim ili sta vec u windowsu da mi bolje rade igrice, treba mi prvenstveno za cs.

Ugasi telemetriju.

Kakve veze ima telemetrija ? Isključi sve nepotrebne startup programe i Game/Xbox opcije.
Koja ti je knfiguracija pa da moraš da optimizuješ za CS ?

Samo se javna telemetrija može ugasiti i za to možeš da upotrebiš ovaj tool. Postoji i telemetrija koja je kernel based, ali nju je nemoguće ugasiti. Dok igraš CS, poželjno je da ugasiš svaki program koji se "kači" na net. Bez obzira da li on nešto skida ili ne.

Samo se javna telemetrija može ugasiti i za to možeš da upotrebiš ovaj tool. Postoji i telemetrija koja je kernel based, ali nju je nemoguće ugasiti. Dok igraš CS, poželjno je da ugasiš svaki program koji se "kači" na net. Bez obzira da li on nešto skida ili ne.
Vazi ali kako se zove ta javna telemetrija brate :D Usao sam u ovo od Chrisa sto si poslao
ugaseno mi bilo :D

Vazi ali kako se zove ta javna telemetrija brate :D Usao sam u ovo od Chrisa sto si poslao
Samo pozicioniraj kursor miša na stavku za koju ti nije jasno šta znači, i izleteće floating window sa objašnjenjem. Budi oprezan, jer ono što nije recommended za uklanjanje, nemoj uklanjati. Edge na primer.

nikakva optimizacija, telemetrija ti nece pomoci...drugi cpu, druga gpu za cs2..

Istina, neka optimizacija windows samo ako su zabrljani, za čiste windows sve to radi malo do nikako. Samo bilji HW može da napravi vidljivu razliku. Miljane, probaj ovo
1720983159183.png
To je skoro kao safe mode ali sve radi.

nikakva optimizacija, telemetrija ti nece pomoci...drugi cpu, druga gpu za cs2..
Telemetrija i ostale gluposti se ne gase da bi se dobio veći fps, već da bi se smanjio ping i lag spikes. Apsolutno je nebitno da li je mašina zver ili neka kanturina.

Telemetrija i ostale gluposti se ne gase da bi se dobio veći fps, već da bi se smanjio ping i lag spikes. Apsolutno je nebitno da li je mašina zver ili neka kanturina.
4NetworkThrottlingIndex i SystemResponsiveness koliko je kod tebe ovo? kod mene je prvo "a" a drugo "14"
Istina, neka optimizacija windows samo ako su zabrljani, za čiste windows sve to radi malo do nikako. Samo bilji HW može da napravi vidljivu razliku. Miljane, probaj ovo
Pogledajte prilog 450187
Pogledajte prilog 450187
Ne mogu nista da uradim, posle minut mi izbaci eror

Prilozi

• IMG_20240714_213736.jpg
    IMG_20240714_213736.jpg
    118.7 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20240714_213726.jpg
    IMG_20240714_213726.jpg
    475.6 KB · Pregleda: 9
  • 17209861053314390957354709545059.jpg
    17209861053314390957354709545059.jpg
    205.1 KB · Pregleda: 10
Poslednja izmena:
Ne znam. Ne koristim Windows.

Sve što treba da znaš je da Windows mora da se tweakuje na sve strane. Samo gašenje telemetrije neće dati osetne rezultate.

Ti moraš da:

Pogasiš nepotrebne servise sa services.msc i msconfig-om.
Odstraniš sav bloat i pogasiš telemetriju sa onim tool-om što sam ti predložio gore.
Nađi program koji će da ukloni zakrpe za Spectre & Meltdown. <--- ovo može drastično da podigne FPS na starim sistemima.
Moraš imati poslednje drajvere za grafičku i periferije.
Ako si na WiFi, pređi na LAN kabl.
Ako na mreži ima još korisnika, moraš da uposliš bandwidth limiter ili QoS na routeru ako ga ima, ili da nabaviš bolji router.
Custom config sa ošišanim tekstuirama može drastično da pomogne. Nije bitnan fisok FPS koliko je bitan stabilan FPS.
Ako ploča ima PS/2 port za tastaturu, nabavi USB to PS/2 konvertor i tastaturu zakači na PS/2 port.

Kad ovo sve odradiš, dobićeš osetno ubrzanje uz minimalan input lag. Naravno, nova mašina rešava problem ali sve što sam naveo gore važi i za vlasnike jakih mašina. Osim šišanja tekstura putem custom configa.Tako da...

Ma sad ne mogu ni da podignem sistem brate... Imao sam pasword na windowsu i sad ne mogu da unesem lozinku uopste..

odlicno si optimizovao :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno