Šta je novo?

Optimizacija sistema ???!!!

Salinas

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
604
Da li i koji program za optimizaciju rada racunara da koristim ?!
Od brojnih instalacija primecujem da mi se racunar znatno usporio .
Radim defragmentaciju redovno, nije mi aktivan norton sem ako nisam na net-u.... type;
Savet ??????
Konf. Tbred 2600+, 2*256 DDR TwinMos, Epox 8rda3+, XP sp1

Ako mi savetujete moze i link za download

Idi na http://infinite.on.neobee.net/ i nadji program (ili ga nadji na internetu) FixIt Utilities. On vrlo dobro radi optimizaciju. Inace Windows-ov optimizator radi vise nego dobro.

Mozda bi trebalo malo da podesis Windows XP Services i da poiskljucujes sve rezidentne programcice koji ti ne trebaju. Za sve to imas objasnjenja na gore pomenutom sajtu. Tami imas i listu najuobicajenijih programcica i objasnjeja.

Mozda ti i norton smeta. Meni je dok sam ga koristio stalno usporava, pa i zakucavao sistem dok sam na internetu.

Okreni se malo jednostavnijim i jeftinijim stvarima. Zone Alarm Lite je savrsen i besplatan. Imas jos gomilu programa koji su besplatni ili rade odlicno i neregistrovani. Ako hces jos potpuniju zastitu i konfor probaj da nadjes PopUp Cop.

Sa microsoftovog sajta skini bootvis. On ubrzava ucitavanje windowsa. Pogledaj sta ti se sve dize sa sistemom (verovatno imas dosta rezidentnih programa). S tim u vezi pronadji na forumu startup control panel (okacio sam ga u nekom od postova).

rakabencmark je napisao(la):
Idi na http://infinite.on.neobee.net/ i nadji program (ili ga nadji na internetu) FixIt Utilities. On vrlo dobro radi optimizaciju. Inace Windows-ov optimizator radi vise nego dobro.

Mozda bi trebalo malo da podesis Windows XP Services i da poiskljucujes sve rezidentne programcice koji ti ne trebaju. Za sve to imas objasnjenja na gore pomenutom sajtu. Tami imas i listu najuobicajenijih programcica i objasnjeja.
Hvala ti za link, samo mi reci sto su na tom sajtu toliko isflustrirani, na svakom koraku : nismo odgovorni ako uradis dobro, nismo odgovorni ako ne uradis dobro ... 😕
Plasljivi neki domacini .....

Najbolji program za tweak sistema je TweakNow PowerPack 2003
Mozes da ga skines sa http://www.tweaknow.com/

kibob je napisao(la):
Mozes da ga skines sa http://www.tweaknow.com/
Post sam ti editovao jer si naveo adresu jednog warez sajta, umesto na primer zvanicnog sajta proizvodjaca ili nekog "obicnog" download sajta.
Procitaj sticky "Warez off".

Sta mislite o Norton system works-u ? :wave;
Kako da brisem iz startup-a programe za koje ne zelim da mi se ucitavaju automatski po podizanju sistema ? ( putanja ) :wave;
Da li neko zna neki besplatni program za optimizaciju ?

Jos kada bi neko hteo i kucu da mi sredi ???!!!! ;P

Programe brises iz startup-a bas pomocu alata koji sam ti savetovao da pronadjes.

StartUP programe brisi iz registryja. Naci ces ih na:
HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows - Current Version - Run

kUdtiHaEX je napisao(la):
StartUP programe brisi iz registryja. Naci ces ih na:
HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows - Current Version - Run
Run, RunServices, a ima isto to i u HKEY_CURRENT_USER/...

Da li verujete u programe tipa Fix it .... , da li stvarno oni mogu da "dosteluju" sistem.
I sigurno ce zanimati jos mnoge, da li postoji neki nacin pomaganja sistemu, konkretno sta mi mozemo raditi na odredjeno vreme ( tipa defragmentacije...) da racunar bude u "kondiciji"
P.s. "Elitni" eto Vam prilike da se dokazete (ili bar i Vi da ostanete u kondiciji)
Hvala Vam !!!

Ja koristim Tweak XP! :mrgreen:

Salinas je napisao(la):
Da li verujete u programe tipa Fix it .... , da li stvarno oni mogu da "dosteluju" sistem.
I sigurno ce zanimati jos mnoge, da li postoji neki nacin pomaganja sistemu, konkretno sta mi mozemo raditi na odredjeno vreme ( tipa defragmentacije...) da racunar bude u "kondiciji"
P.s. "Elitni" eto Vam prilike da se dokazete (ili bar i Vi da ostanete u kondiciji)
Hvala Vam !!!
Generalno gledano, sve sto mogu da odrade raznorazni Tweakeri, moze da se uradi i rucno, samo treba znati gde i kako. Tweakeri samo olaksavaju posao. Medjutim, treba znati sta se radi jer kao sto se negde moze nesto dobiti velike su i sanse da se izgubi 😉 ...
Posle ciste instalacije se sve optimalno podesi gde se do tog optimuma dolazi ikustvom i cackanjem po mnogim opcijama dok se ne nadje dobra kombinacija. Ne postoje podesavanja koja ce na svakoj konfiguraciji dati optimalne rezultate, pa je glupo tako nesto i iznositi. Tesko je i napisati neki Tutorial koji bi sve to lepo pokrio, ali generalno gledano, povremeno se odradi defragmentacija, pobrisu fajlovi koji su visak, pociste repovi iz Registry-ja i isti se "defragmentise" (pod uslovom da je sve to bilo u startu dobro podeseno - BIOS, drajveri, Win i ostali software).
Okruglo, pa na cose, ali tesko da moze drugacije. Suvise je opsirna tema da bi se sve reklo u nekoliko recenica. Postoji mnogo razlicitih situacija, problema, OS-ova, ostalog software-a, hardware-a... i sve to malo komplikuje situaciju.
Generalno pravilo je da sto se vise software-a instalira, to je masina sporija i (potencijalno) nestabilnija. Situacija se dodatno pogorsava ako se stalno nesto instalira/deinstalira, cacka po Registry-ju, pa jos ako se to radi lose ili pogresno eto vama brze masine koja se vuce brzinom ranjenog puza i jedino kulturno (a vremenom se pokaze i ispravno) resenje je reinstalacija s nule...

probay system mechanic , meni fino zavrsava posao za XP

www.iolo.com

Nazad
Vrh Dno