Šta je novo?

Optimalna rezolucija 19'' monitora

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Koja rezolucija je optimalna za 19" monitore i na koji nacin provjeriti osvjezavanje monitora . U pitanju je Samsung 957 mb .

Što se tiče veličine slova i sveukupne udobnosti u radu za 19" monitor je optimum 1280x1024 ili 1280x960 za one koji vole da bude odnos 4:3...

Kod mene je 1280x1024 , kako da provjerim osvjezavanje ?

pozdrav

ja volim vise 1152 pa da se odaljim od monitora, super je kombinacija

Za svaki model monitora navedena je preporucena rezolucija od strane proizvodjaca.Ona je na 19" monitorima obicno 1280x1024

Jos jedared , kako da provjerim trenutni refresh rate ?

cheers

Matador je napisao(la):

cheers
verovatno imas na OSD-u monitora nesto tipa Display Timing, Refresh frequency ili tako nesto

Matador je napisao(la):

Display Properties / Settings / Advanced / Monitor / Screen Refresh Rate. Ili ako ti monitor ima on-screed display (meni) uđi u njega pa potraži po opcijama.

Monitori uglavnom imaju u osd meniju da se pogleda trenutni refresh rate i to je korisna opcija kad si u nekoj igri jer tada ne mozes da pogledas u desno dugme na desktop, properties, settings, advanced pa monitor...
Inace optimalna rezolucija je 1280x1024 za 19" kao sto rece čika Simpson:)

Pri svakoj promjeni rezolucije pokazuje samo 60 Hz , da li sam mogu mijenjati zadatu vrijednost ???

jos jednom hvala svima

Mozes. Pogledaj poj prethodni post...

Matador je napisao(la):
Pri svakoj promjeni rezolucije pokazuje samo 60 Hz , da li sam mogu mijenjati zadatu vrijednost ???

Čak je i poželjno da je povećeš. Preporučuje se da radiš u rezoluciji u kojoj je osveženje ekrana bar 75Hz.

Matador je napisao(la):
Koja rezolucija je optimalna za 19" monitore i na koji nacin provjeriti osvjezavanje monitora . U pitanju je Samsung 957 mb .

Ona koja ti najmanje zamara oci. Vodi se samo tim principom.

p.s.
Ne bi bilo lose da drzis odnos 4:3 => 1280 x 960

Nije nimalo lako naci pravu kombinaciju na 957mb . Trenutno primjecujem u desnom i lijevom dijelu ekrana lucne bjeline / linije upravo dok sam na forumu . Da li znate o cemu se radi ?

Jos jednom hvala i pozdrav svima:wave;

Radi se o tome da je taj monitor mnogo los.

Meni nije jasno zasto se ljudi, kada vec uzimaju 19 flat - ne odluce lepo za 959NF, kod nekog poznatog dilera, pa i ako uleti los primerak, lako se zameni... a ubedljivo, ubedljivo najbolji odnos cena / kvalitet...

MAx jel znas koji monitor je best buy?:) Uzeo sam Hansol 900p za 180eura nov a slika je za klasu bolja od samsunga 757nf!! Nisam mogao da verujem kad sam video, zaista. Prodao sam samsunga iste sekunde, a u transferu mi je ostalo i 50ak eura;)

Nego Max da te pitam, jel namerno nisi stavio u test radeta UT posto vidim da je naveden u testnoj konfiguraciji???

ma kakav Hansol, to za mene ne postoji

Broz je napisao(la):
Uzeo sam Hansol 900p za 180eura nov a slika je za klasu bolja od samsunga 757nf!! Nisam mogao da verujem kad sam video, zaista.

Ja sam skoro radio nesto na novom Hansolu 920D i jos uvek mi je pred ocima njegova kristalna slika. Ne mogu da verujem da je tako dobra za nekih 220-240e.

Da bas o tome govorim! Neverovatno kakvu sliku daje. Slika na NF-u je blur za ovo majke mi...Nisam verovao dok nisam video.

Broz je napisao(la):
Da bas o tome govorim! Neverovatno kakvu sliku daje. Slika na NF-u je blur za ovo majke mi...Nisam verovao dok nisam video.

broze, ne da lupas nego.... video sam taj hansol, nije nista posebno

Izvini nece se ponoviti to "lupanje".

Vrh Dno