Savbetujem ti da ipak malo bolje naucis staze i lako ces pobedjivati na najtezem nivou, mnogo manje treba vremena za ucenje staze nego za pronalazenje optimalnog setupa.lendak je napisao(la):Da li neko zna kako doci do optimalnih podesavanja automobila u Colin McRae 2? Bez njih se tesko pobeduje na najtezem nivou...
drapin je napisao(la):Idi na ovaj link, pa gore imas linkove za sve relije pojedinacno:
http://www.sportplanet.com/cmr2/servarea/index.shtm
Istina,meni se cini da su to podesavanja iz CMR1, ali mogu da posluze kao polazna tacka.
Naravno, kao sto je mozda vec poznato mnogima koji prate ovaj forum a bave se voznjom, ja sam uvek u kontri u odnosu na vecinu drivera na forumu![]()
Istina slazem se da je manje vremena potrebno za ucenje staza nego za pronalazenje setup-a.
Medjutim to vam je razlika kao izmedju bubanja i ucenja.Lako je nabubati stazu...a naterati auto da se na njoj optimalno ponasa i na TAJ nacin postici rezultat je nesto sasvim drugo.
Po meni je to sustina i draz igre, jer je mnogo teze od same voznje, posto su podesavanja medjusobno interaktivna i postoje hiljade kombinacija. A igra je toliko dobro napravljena da razlike znaju da budu dramaticne...ko nije probao ne zna sta gubi, po meni barem 50% igre. Nema veceg zadovoljstva nego kad nakon pedesetog pokusaja potrefis pravi setup i vidis da su kola odjednom krenula kao luda !![]()
![]()
To je ONO sto predstavlja razliku izmedju dobre simulacije i obicne arkade !
niggor je napisao(la):Apsolutno se slazem sa vama. Podesavanja automobila su najbitnija za samo ponasanje automobila na stazi. Bez toga je nemogu postici vrhunske rezultate. Ako neko nije bio neka pogleda www.cmr20.com pa pogledajte sta ljudi rade. Npr. Italy 1. Turcin je lud, kao da je vozio avion.
Probajte pa cete videti.
Nesto si pobrkao u vezi steering-a, on se ne podesava u zavisnosti napred-nazad nego brza-sporija reakcija.Verovatno si mislio na brake bias ili power ratio...filipenko je napisao(la):Otprilike treba da pazis na gume a opsta pravila su otprilike da na asfaltu sto vise spustis prijanjanje (suspension) a steering da ide maksimalno nazad (ka zadnjem pogonu) a na gruboterenskim stazama tipa makadam sto visa suspenzija od tla i balans da ide malo vise ka prednjim tockovima.
drapin je napisao(la):Nesto si pobrkao u vezi steering-a, on se ne podesava u zavisnosti napred-nazad nego brza-sporija reakcija.Verovatno si mislio na brake bias ili power ratio...
Gume se biraju naravno u zavisnosti od podloge, ali dobar trik je pokusati voziti po kisi sa pneumaticima za suvo, jer time mnogo dobijas na brzini, ali zahteva stvarno veliko umece slajdovanja.
Nikad ne zaboraviti da su podesavanja medjusobno zavisna, to jest ne moze da se podesava jedno, pa kad ste zadovoljni predjete na sledece...cim pomerite nesto drugo ono prvo mozda vise nije optimalno kao sto ste mislili...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari