Šta je novo?

optimalna konfiguracija video/audio codeca??(divx,xvid,ac3)

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Pre nego sto mi neko kaze uradi search po forumu hteo bih da napomenem da je ovo stalno aktuelna tema imajuci u vidu da je codeca puno i da stalno izlaze nove verzije istih koje donose ili poboljsanja ali i probleme! Takodje pojedine verzije codeca se ne trpe i prave probleme kada su zajdno na racunaru!

Zanima me dakle sta instalirate i kojim redom tako da jedan drugom ne smetaju u radu ali da pokrivenost raznih formata ostane sto veca?

Takodje me zanima kako su vam se pokazali codec pack-ovi kojih ima dosta po netu i da li se oni isplate??

ffdshow, mv2player i u zadnje vreme crystal player

Re: optimalna konfiguracija video/audio codeca??(divx,xvid,a

TEP3A je napisao(la):
Takodje me zanima kako su vam se pokazali codec pack-ovi kojih ima dosta po netu i da li se oni isplate??

kodek pakovi su sra*e. koristi samo ono shto ti mislish da ti treba.

uf
ja sam se za*ebao za k-lite codec packom pa sam morao reinstalirati windows
nikad vise!!!!
Izbegavaj ih k'o Partition Magic! :)

ffdshow, ac3filter i winamp su sve shto je potrebno za 95% zapisa ( ponegde i filter za OGG Vorbis)

I ja se zeznuh pa instalirah K-lite codec pack (jer sam bio lenj da uzmem stari backup ctp;)

Dva dana sam čačkao po opcijama da ne bih morao da reinstaliram Windows. Šlogirao sam se kada sam video da je u infou pisalo da je instalirao po 30-40 audio i video kodeka. A skoro ništa nije htelo da radi kako treba (klanica bre).

Re: optimalna konfiguracija video/audio codeca??(divx,xvid,a

xvoodoo je napisao(la):
...
kodek pakovi su sra*e. koristi samo ono shto ti mislish da ti treba.
Slazem se, imam instalirane najnovije verzije DivX i XviD codeca.
Ukoliko bas nemozes da startujes film, uz pomoc GSpota vidi koji je codec i skini ga sa Interneta.
Pored ova gore dva navedena imam instaliran jos samo Angel Potion codec, i nisam imao problema ni sa jednim filmom do sad.

Ne vidim zashto instalirati Divx codec pored ffdshow-a... Ili, da li postoje negativna iskustva sa ffdshow?

ffdshow je samo post-processing filter. treba ti kodek koji ce da dekompresuje materijal da bi windows uopshte mogao da ga pusti.

xvoodoo je napisao(la):
ffdshow je samo post-processing filter. treba ti kodek koji ce da dekompresuje materijal da bi windows uopshte mogao da ga pusti.

Opet govorish napamet.... ctp;

Ako ti je za utehu, nisi jedini na forumu... ctp;

I zbog ovakvih ispada, ovde nema "devojchica" :cuss:

Ja sam se jednom zeznuo pa instalirao Ace codecs pack, velik cirka 30MB... mislim da je posle toga morao da ide reinstall windowsa.

Inace, ffdhow uz AC3 je sve sto treba za gledanje, ja sebi instaliram jos i divx i xvid i lame jer mi trebaju za encoding.

A player iskljucivo media player classic. Tu i tamo se pokrene winamp :)

xvoodoo je napisao(la):
...

to samo vi sa VIA+AMD kombinacijama... :mrgreen: ;)
ma ja imam intel+intel pa ga ipak izbegavam
A inace sa ovim ffdshowom ti ne treba ac3
http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-20031128.exe

Filo je napisao(la):
...

A inace sa ovim ffdshowom ti ne treba ac3
http://athos.leffe.dnsalias.com/ffdshow-20031128.exe

Tako pishe u readme, ali, provereno, neki filmovi su tek proradili kako treba posle instalacije AC3 filtera.

A da nisam sluchajno neshto propustio u konfigurisanju ffdshow-a?

ne znam jesi li nesto propustio ali gore navedeni ffdshow IMA opciju za podesavanje ac3 codeca/playbacka
oni stariji nisu imali

DivX 5.1
XviD
AC3

dosada mi nijedan film nije pravio probleme...

Filo je napisao(la):
ne znam jesi li nesto propustio ali gore navedeni ffdshow IMA opciju za podesavanje ac3 codeca/playbacka
oni stariji nisu imali

Yup, izgleda da je i do playera....recimo wmp ide regularno, ali winamp nikako...

Videcemo.

ja koristim ffdshow ali ne ovaj najnoviji nego onaj iz marta meseca [ ovaj zadnji mi je pravio neke probleme] i ac3 i filmovi uglavnom rade... kazem uglavnom jer sam naisao na film sa Windows media v2 kodekom i nisam imao zvuk pa sam morao da instaliram neki DivX 3.2 ... Naravno sve to plus BS Player Rula !!! :boom:

dakle ffd ispada majka..

ja sam isao sledecim redosledom:

Divx: 3.11
4.12
5.0

Xvid
AC3

ipak desi se ponekad da nesto nece..

imao sam i ffd ali sam ga skinuo...

da li Divx 5.1 pusta i 4.x i 3.x??

nickname je napisao(la):
DivX 5.1
XviD
AC3

dosada mi nijedan film nije pravio probleme...

Nisi se sreo sa dovoljno filmova, kao i većina vas koji postuju u ovom threadu.

Nazad
Vrh Dno