OK mozda je glupo pitanje, ali koliki je optimalni frame rate u igricama tj. da se ne vidi seckanje?
Osecam se glupo sto pitam, ali me bas zanima![]()
OK mozda je glupo pitanje, ali koliki je optimalni frame rate u igricama tj. da se ne vidi seckanje?
Osecam se glupo sto pitam, ali me bas zanima![]()
Ljudsko oko ce slike koje se menjaju brzinom od 24 promene u sek.(24FPS) videti kao "tecnu sliku".Ova "mana" oka nastaje zato sto se culo vida ustvari zasniva na nizu hemijskih procesa i nije tako "brzo" kao sluh naprimer.Mozda je to i dobro u neku ruku jer,da je na primer oko "sertifikovano" na 100 i vishe FPS-ova,pa ko bi skupio pare za graficku...???
E,sad ce da se javi gomila koja kaze,-STA,24,TU NEMA NISTA OD IGRANJA,SECKA!!! -itd.
Ja licno ne bih imao nista protiv da mi neko ponudi neku graficku koja ce da bude zakucana za 25FPS,niti frejm gore ,niti frejm dole(kad bi postojala,***).
Problem je shto sa nasim slabasnim grafikama takav framerate vrlo lako moza da padne na 5-10FPS a to je ono shto se zove seckanje...
P.S.I nemoj da ti je mnogo glupo...:d
Imam ja takvu grafiku, vuce mi se po fioci. Tvoja je za 100 eura. Cuvena FX5200 :d
Imam ja takvu grafiku, vuce mi se po fioci. Tvoja je za 100 eura. Cuvena FX5200 :d
interesantno, po tome bi trebalo da nam sav tv program secka posto ide u "samo" 25 fps
Znaci po postovima bih zakljucio da je nekih 60fps OK. Sam izveo dobar zakljucak?
ufff... otvorio si Pandorinu kutiju sa ovom temom !!!
FPS koji je jednak osvezavanju monitora je najbolji. Sve sto je manje od frekvancije osvezavanja monitora se vidi kao seckanje i to oko moze da detektuje. Sto je FPS manji, seckanje je izrazenije.
Ne slazem se za ovaj deo sa frekvencijom osvezavanja monitora. Graficke kartice imaju neku "foru" (ili je to vec softverski reseno u drajverima) koja se bavi tim uskladjivanjem monitorovog refresh rate i fps. Ovo provereno znam, samo sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se to cudo zove, ima iskusnijih ljudi od mene koji se u to razumeju pa bi mogli oni da napisu.ufff... otvorio si Pandorinu kutiju sa ovom temom !!!
FPS koji je jednak osvezavanju monitora je najbolji. Sve sto je manje od frekvancije osvezavanja monitora se vidi kao seckanje i to oko moze da detektuje. Sto je FPS manji, seckanje je izrazenije.
interesantno, po tome bi trebalo da nam sav tv program secka posto ide u "samo" 25 fps
Bila je već rasprava o ovome, samo se ne sećam kako se zvao thread. Elem, film zaista ima mali framerate, ali ima motion blur u brzim scenama koji zamaskira manjak frejmova koji treba da pokriju to kretanje.Sve sto je iznad 24 u sustini nije seckanje i kraj. Oni koji pricaju drugacije lupaju gluposti. I film (DivX) ima 25FPS. Da li vam on secka?
Ne slazem se za ovaj deo sa frekvencijom osvezavanja monitora. Graficke kartice imaju neku "foru" (ili je to vec softverski reseno u drajverima) koja se bavi tim uskladjivanjem monitorovog refresh rate i fps. Ovo provereno znam, samo sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se to cudo zove, ima iskusnijih ljudi od mene koji se u to razumeju pa bi mogli oni da napisu.
Sve sto je iznad 24 u sustini nije seckanje i kraj. Oni koji pricaju drugacije lupaju gluposti. I film (DivX) ima 25FPS. Da li vam on secka?
Yooyo does it again. Mislim da je sve receno!
Ja sam potpuno zadovoljan tek kad mi grafička drži fps na 60 ili više.
ja volim da je 60-70 fps to je ono pravo
Sve sto je iznad 24 u sustini nije seckanje i kraj. Oni koji pricaju drugacije lupaju gluposti. I film (DivX) ima 25FPS. Da li vam on secka?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari