Šta je novo?

Optika

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
Sastavljam konfiguracija, pa se dvoumim izmedju dve optike, DVD-R i DVD-RW, ili samo DVD-RW. U drugom slucaju, da li je uopste preporucljivo za kucnu konfiguraciju, odnosno gledanje filmova, grebovanje, uopste dosta read operacija, uzimati DVD-RW? Sa jedne strane, ekonomicnije mi je da ustedim 20-25 EUR, pa investiram u kvalitetniji hardware, ali sa druge strane, od arcenja, bilo koji DVD-RW ce otici na vecna lovista.

savet je da kupis odvojene uredjaje da ne bi DVD-RW otisao u vecna lovista

Geom, suzdrzi se malo. Zasto bi covek kupovao dva opticka uredjaja ukoliko mu nisu potrebna? Zar nije logicnije da maksimalno koristi uredjaje koji su u garantnom roku? Lepo uzme DVD-RW i radi sa njim ako moze 24h/dnevno. Ima 11 meseci opustenog koriscenja, proda ga sa preostalom garancijom i uzme drugi drajv.

Na tvom mestu uzeo bih samo DVD-RW. Ako crkne u garantnom roku, zameni ga. A sasvim je verovatno da ce se kroz godinu dana pojaviti neki nov uredjaj koji ces zeleti da kupis.

Ne vidim nikakvu potrebu za dva odvojena uredjaja, osim ako mozda masovno ne presnimavas diskove pa su ti potrebna oba za "on the fly" rezanje (ne znam ni da li je ovo uposte moguce kod dvd-ova)

hmm... vidim ja potrebu za dva optička uređaja... meni je dvd-rw loš čitač (NEC 3540A), pa sam prinuđena da uzmem i jedan dvd-r... raspitaj se koji dvd-rw ima dobar odnos pisač/čitač (BenQ 1640?), pa uzmi taj da ne bi kasnije došao u moju situaciju...

Vrh Dno