Šta je novo?

Optika?

Srecko31

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2003
Poena
619
Da li neko zna gde ima da se kupi, recimo 3-5m, ili bilo kakav uopšte?

Imam kućni bioskop sa optičkim ulazom koji bi hteo da povežem sa računaorm, pa me zanima da li je AC3 standard za ovaj tip ulaza ili klasičan stereo.
U specifikacijama proizvodjača nema ništa o ovome. Njegova namena je da se poveže sa drugim DVD player-om, pa pretpostavljm da je podržan AC3, ali nisam siguran.
Kada se uključi na displeju piše PCM, pa me to malo brine.

Obicno pise PCM, sve dok ne pustis neki materijal u AC3/DTS formatu. Cim pauziras vraca se na PCM. Tako je na mojoj Yamaha-i.

BTW, treba ti opticki izlaz sa kompa da bi tako nesto odradio.

Imam opticki izlaz na ploci, e sada treba samo da nadjem kabl. Dosta sam googlovao, i nasam nista nasao.

Parce optickog kabla, metar duzine je oko 1000din, najobicniji.

Ako imas i koaksijalni izlaz na ploci i ulaz na receiveru, predlazem ti tu varijantu. 10m kabla (obican mikrofonski koaksijalac) + pozlaceni chinch konektor sa jedne strane, a sa druge pozlaceni mini-jack kosta manje od 500din. Kod mene ta kombinacija radi besprekorno. ;)

Delija je napisao(la):
Parce optickog kabla, metar duzine je oko 1000din, najobicniji.

1000 din. Ne mogu da verujem. Verovatno samo u Srbiji :whip: . 15 stopa (čitaj 5m) "odgovarajućeg" kabla košta oko $16. Već vidim da ću potezati veze u inostranstvu da nabavim isti....

Poz.

Sve ima svoju cenu

Zar ti je mnogo toliko para :zgran: Pa to je nesto najmanje sto treba izdvojiti za tu vrstu hi-fi dozivljaja.I ne slusaj nikog - ako zelish kvalitetniji zvuk,nikakav buvljak ne dolazi u obzir,vec samo bolje vrste kablova,npr.marka Oehlbach i sl.Sve ostalo je glupo i ne vredi nista,zato seto je tebi bitno da optikom preneses sto kvalitetniji signal do svog risivera,kablovima koji ce imati dobre karakteristike,koji nece gusiti ili smanjivati kvalitet signala.Bolji kablovi kostaju od 50-200$ metar,cisto da znas ;) Predlazem ti da pozovesh firme poput www.4audio.co.yu i sl.pa da tamo kupis-narucis opticki kabl.Nije mi jedino jasno-zasto ne vezes sve na koaksijalni i preko njega ne gledash filmove,jer to moze da bude zadovoljavajuce resenje.Pozdrav

U Tehnomarketu imas 0,5m za 300 din (kinezi rade i optiku), a i isto toliko kosta i coax od 1,2m. Nisam video duze, ali ko zna mozda nisam dobro gledao.

Nazad
Vrh Dno