Šta je novo?

Optika

IPAQ

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
319
Prica se po gradu da yubc izvodi svoju infrastrukturu i da povezuje optiku do Novog Beograda i to u ime firme "Vaga" koju su prosle godine kupili, nacuo sam da provlace 144 vlakna.... kao i da su b92 povezali optikom.

Mislim da bi drzava trebala da pomogne ovakvim manjim operatorima koji ulazu napore da se napravi paralelna infrastruktura Telekomu Srbija.

Stvarno za pohvalu!!! Samo napred!!!

Poslednja izmena:
Onda bi drzava radila samo protiv sebe sobzirom da je telekom drzavni :pPP bar jos uvek

To tako nemoze da se gleda. Pogledaj zemlje na zapadu. Uz svo postovanje YUBC-a kao provajdera to sto rade je zapravo smesno, da je ovo neka normalna drzava razvlacili bi kablove na relaciji Skoplje - Beograd a ne lokalno po Beogradu.

Drzava bi trebala da uradi nesto da im pomogne da se sto vise razviju.

IronSERB je napisao(la):
... sobzirom da je telekom drzavni :pPP bar jos uvek

Eeeeee ... da je tako bilo bi dobro .. ali kolko ja vidim ... ZAuvek ... ne jos uvek ... :(

Pa polako SBB je poceo da razvlaci kablove sad videcemo koliko ce oni ozbiljno to da shavte i koji ce kvalitet toga da bude
poz

IPAQ je napisao(la):
Uz svo postovanje YUBC-a kao provajdera to sto rade je zapravo smesno, da je ovo neka normalna drzava razvlacili bi kablove na relaciji Skoplje - Beograd a ne lokalno po Beogradu.
Ajd sad malo pogledaj definiciju MANa. A razmisli da li će ta optika služiti samo za internet.

Te glasine za yubc su tachne.
A i sbb se sprema da postane operater fixne telefonije.
Po meni, uzalud....

IronSERB je napisao(la):
Pa polako SBB je poceo da razvlaci kablove sad videcemo koliko ce oni ozbiljno to da shavte i koji ce kvalitet toga da bude
poz

pa, sbb je poceo da razvlaci kablove... ali pocetak je bio pre 2 godine, pa ti nasluti koliko je do sada razvuceno ;) kako mislis da bi se drugacije postiglo da iste kanale imaju i oni u batajnici, i u visnjickoj banji, i u rakovici. oni kds operateri koji nemaju optiku (znaci maltene svi ostali) imaju razlicite kanale na svakoj opstini, zato sto imaju gomilu malih nepovezanih koaksijalnih mreza od kojih svaka mora da ima svoju emisionu stanicu (tj. head-end, kako se zvanicno kaze), tako da u jednom kraju grada imas jedne kanale, u drugom druge, a i sa internetom je isto, negde ima negde nema.

Vrh Dno