Šta je novo?

Opticki audio kabel

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Imam dva opticka audio kabela, a buduci da su mi oba kratka (svaki ima po 1 metar), htio bih spojiti jedan za drugi ako je moguce. Pa je moje pitanje upravo to: da li je moguce spojiti dva opticka audio kabela mudjusobno, tj. da li postoji nekakav adapter koji bi ih spojio tako da dobijem duzi kabel?

Poslednja izmena:
Jako tesko.
Poenta je u tome da bi takav adapter morao da pretvori opticki signal u elektricni, a zatim da ponovi tu konverziju u suprotnom smeru...

Ilustrativno...
Ne mozes tek tako da spojis 2 parceta "stakla" i da se svetlost prenosi kao da nema prekida...

Tu je potreban "onaj alat" kojim se nastavljaju staklena vlakna, a koji kosta malo (pre)vise.
Zar ovo nije profi odgovor? :D

Ne radi link...

Radio je jutros kada sam postavio....proverio sam.

U svakom slucaju, stvarcica izgleda ovako:

180-966m%5b2%5d.jpg

Poslednja izmena:
I to radi? WoW!!! :)

How much does it cost?

Buraz, stvarno gdje se to nabavi, kolko kosta i koje mu je ime da znam pitati u ducanu?

Izgleda da sam se prevario...
Na tvoju srecu! :)

Evo ovde ima to sto ti treba, a nije ni skupo (3 funte), tako da sigurno nije ni kod nas skuplje od 300-400 dinara, samo ako uopste moze da se nadje...
http://www.avland.co.uk/vivanco/phctc/phctc.htm

Taj mora da radi, posto je staticki! ;)

Sve u svemu, proizvodjac je Vivanco, a proizvod se zove PHCTC Toslink Coupler

Poslednja izmena:
Neno...probaj jednu stvar koja ce ti na prvi pogled delovati suludo...nadji lepo plasticnu cevcicu ciji je unutrasnji precnik jednak najvecem spoljnom precniku konektora koji se nalaze na kraju kablova...uguraj u nju sa obe strane po jedan tako da se dodiruju vrhovima. Naravno, unutra treba da bude mrak.

Mozda zvuci suludo, ali sta znas...ako te ne mrzi, probaj, bas me interesuje da li ce da radi.

Nazad
Vrh Dno