Šta je novo?

optical out na audigy?

jaybox

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2005
Poena
319
da li mogu nekako da nabudzim optical out na gameport(ili na spdif out preko neke spravice :S: ) na audigy LS, ili eventualno koaksijalni kabal. treba mi izlaz do stereo pojacala. :,,:
na specs. pise da ima>
MIDI Interface / Joystick Port
Analog and digital or DirectInput® game devices

To samo kaze da na Game port mozes da kacis i digitalne i analogne joysticke/padove. :)

Ali, na Audigy moze da se turi koaksijalni SPDIF. treba ti sema, ja je nemam, ali je o tome bilo reci ranije.
Iskoristi search, audigy i spdif npr i sigurno ces naci pomenuti topic.

@Sasa
Ne razumem.
Kakva shema za koaksijalni?
Audigy ima izdvojeni koaksijalni digital out, kao i Live! i gomila drugih kartica.

@jaybox:
Ako sam dobro razumeo pitas da li postoji konvertor sa koaksijalnog na opticki (za gameport zaboravi)?
Ovako nesto http://www.sysconcept.ca/product_info.php?products_id=164 bi ti resilo problem, ali mogu da se kladim da kod nas nema sanse da se nadje
Kakvo je to stereo pojacalo sa optickim ulazom?

Ima kao stereo bananicu, a ima i da mu zalemis jos jedan i stavis cinc :)
Moze i adapter sa 3.5" na cinc, ali vidjao sam da ljudi nesto gotive i da zaleme cinc.

Pozdrav!

Kakvo je to stereo pojacalo sa optickim ulazom?
nisam bas bio detaljan, ali ukoliko bih uzimao 4+1(da li uopste moze na audigy LS :S: ) ili 5+1, onda bi mi posluzio optical. ali koliko sam razumeo digital out i sluzi za koaksijalni kabal do pojacala..btw koliko je to bolje resenje nego dovesti signal na pojacalo sa spdif out?
mozda je ovo glupost sto sam napisao:wall: ali sta cu kad sam neupucen :d

S/PDIF = Sony/Philips Digital Interface i u njega spadaju i koaksijalni i opticki, cisto da ne brkas pojmove.

Aj' sad preformulisi pitanje i reci sta te zanima. :)

Ponavljam moje pitanje, kakvo je to stereo pojacalo koje ima digitalni ulaz? Jos se nisam sreo sa tako necim, pa mi je bas zanimljivo.

Ima toga delija, koliko oces. Ima i CD uredjaja sa njime, kao i DAT, MD/CD snimaca.

Sale, to je u stvari isto sto i koaksijalni. Znam, izvodio sam sa ploce direktno. 2 zice, masa i signal.

BTW, verovatno se zove koaksijalni, zato sto za prenos bez greske zahteva oklopljen kabl. Probao sam cisto zezancije radi sa obicnim kablom (kvalitetan stereo kabl, 2m, koristio sam samo jedan chinch) i prijem na receiveru je bio poremecen pri svakom pozivu mobilnog, ukljucivanju i iskljucivanju uredjaja (u celom stanu, o neonkama da ne pricam), a najinteresantnije se desavalo u DD modu, jednostavno se na trenutak prebaci u PCM mod, pa se odmah vrati u DD.

poz.

Nazad
Vrh Dno