Šta je novo?

Optiarc AD-7170A - problemi sa XP-om

MomaLS

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
304
E ovako imam dva rezaca Optiarc AD-7170A i imam jedan veoma zanimljiv problem s' njima, kad je startovan xp rezaci nemogu da procitaju verbatim dvd diskove dok sve ostale citaju i kopiraju sa lakocom a za verbatimove diskove uglavnom kazu blank cd ili windows corupted, sledeci problem je u tome sto kad narezem neki dvd disk bilo koje marke on nije u stanju da ga procita dok ostali rezaci ili romovi citaju bez problema, a najveca fora je u tome je sto rezaci rade fenomenalno pod vistom i citaju i rezu ma sve ali brljave pod xp-om, znaci gremlini su umesali svoje prste i napravili lom :wall:

Probao sam ponovo da reinstaliram xp i opet isto, nosio rezace kod drugova i kod njih se desava isto, flesovao sam ih i nista nije pomoglo mogu samo da ih bacim ali mi se nebacaju zato sto rade pod vistom a nece pod xp-om :crash:

Poslednja izmena:
Šta će ti XP? :d

Pa uglavnom igram igre iz XP-a. :D

Poslednja izmena:
Napravi image pod vistom :p

Pa Plextor mi radi pod xp i pod vistu tako da nemoram da pravim image pod vistom, ali ocu da osposobim ove nec-ove da rade pod xp-om

To je kriv XP, meni se i ranije nešto slično dešavalo. Dosta davno doduše. Jel imaš nešto od servis pekova?

Koristim XP media center sa SP2 i do sada nisam imao problema, znaci rezaci nisu pravili problema pod njim zadnjih godinu dana ali sad zezaju sve mi se vise cini da ovi nec-ovi rezaci crkavaju posle godinu dana bez obizara na broj narezanih diskova.

Probao sam sa modifikovanim firmware-om i ista stvar, rezaci su probani na pet razlicitih racunara i svuda isti problem rade pod vistom a pod xp-om ne.

Koristim XP media center sa SP2 i do sada nisam imao problema, znaci rezaci nisu pravili problema pod njim zadnjih godinu dana ali sad zezaju sve mi se vise cini da ovi nec-ovi rezaci crkavaju posle godinu dana bez obizara na broj narezanih diskova.

Probao sam sa modifikovanim firmware-om i ista stvar, rezaci su probani na pet razlicitih racunara i svuda isti problem rade pod vistom a pod xp-om ne.

Kako to crkavaju, a rade normalno pod Vistom??? :d
Anyway, ovo je izgleda jedna od win xp "glupifikacija" :D
Da li si probao da udjesh u Safe mode pa da pokushash da uchitash te diskove?
Jel se isto deshava i za + i -R?

Da nemaš možda instalirane programe Magic ISO ili ISO Buster ili nešto slično, meni je to pravilo probleme na XP-u, kada sam deinstslirao sve je počelo da radi OK.

Proveri ASPI. Ja sam imao problema sa NEC 4550. Nero vidi diskove i reze OK ali
Windows nakon toka prijavi da su prazni. Instalirao Adaptec ASPI i sve proradilo.

Instalirao sam Adaptec ASPI 4.71 i opet isto i dalje isti problem, probacu da nadjem neku noviju verziju aspi-a.

Probao sam i iz Safe mode da pustim diskove opet isti problem, to se desava sa + i - diskovima

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno