Šta je novo?

Opteron Ili Xeon?

solunac

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2007
Poena
304
Pozdrav!
Jedno Jednostavno Pitanje!
Koji Od Ove Dve Navedene Vrste Procesora Je Kvalitetniji Ili Bolji?
Posto Posjedujem Dve MB Sa Po Dva Procesora I Sa Po 2GB Ram-a?
Planiram Da Mi Kolega Uradi Par Servera Za CS 1.6 CSS I COD2.
Znaci Pretezno Zbog Tih Par Igara A Mozda I Za Jos Ponesto.
Posto Bih Se Jedne Slabije Rijesio.
U Pitanju Su Ove Dve " Mashine ":

Intel SE7501CW2
2 x 2,4 GHz Xeon
2 x 1GB DDR 266, CL2, ECC, REG Infineon
HDD 80GB Ata

I

ASUS K8N-DRE Dual Server Mainbord
2 x AMD Opteron 265
4 x Infineon 512MB ECC REG DDR333 PC 2700 Ram
1 x 160GB S-Ata

Koliko te kostaju ove mashine, ako uopste razmisljas o tako starim mashinama? (koje bi danasnji low-end desktop u svemu presao - dobro, nije ECC memorija, ali i to se moze - ipak je ovo obican CS server, ne life support)
Otprilike je Xeon konfa malo brza, ali primetno vishe trosi.

Obe Mashine Sam Uzeo Ne Ebay Po Veoma Meni Razumnim Cijenama.
Opteron Za 238Eura sa Postarinom
Xeon Za 211 Eura sa Postarinom

Gledajuci Cijene Servera Kod Nas Dobro Sam Proshao.
Ali Opet Kazem Nije Mi Toliko Do Te Cijene Mashina Nego Koliko Mi Je Do Sigurnosti.
Napominjem Da Su Te mashine Kupljene Kao Polovne I Bez HDD.
Mislim Dosadilo Mi Je Vishe Da Se Bakcem Sa Nekim P3 Ili P4 Konfiguracijama Za Servera.

Ja bih se u tvom slucaju opredelio za Opteron varijantu. Kolicina memorije je ista ali je kod Opteron konfe brzi ram. Takodje je HDD s-ata varijanta shto je znatno bolje od ata u pogledu brzine a i nekog daljeg odrzavanja, dodavanja diskova... Ovo mislim da sasvim dovoljno kompenzuje to shto je Xeon brzi od opterona. To je bar moje misljenje.

btw koliko vidim ta K8N-DRE ploca podrzava raid na sata kontrolerima. Obavezno vidi da stavish neki stripe da bi to josh brze radilo. cak mozda i 1+0 da bi dobio i na sigurnosti posto vidim da ti je to takodje bitna stavka.

Toliko od mene ako te josh neshto zanima ti pitaj.

s' postovanjem JA:smoke:

@solunac
Ja primarno zbog potrosnje bih isao na Opterone - ne znam kakva je aplikacija CS Server, koliko je multithreaded, da li guta RAM etc.... nego jesu ono cene sa kucistem?:)

E, da, mozes li da prekines sa Initial Caps, jako nervira pri citanju? ;)

Poslednja izmena:
Samo MB procesor i ram je kupljen mislim takva ponuda je bila.
A i samo sam to i zelio.
Prko ebay sam kupovao nekad sam trazio na svoju adresu a nekad na adresu familije koja zivi tamo pa mi se donese kasnije (sve zavisi sta uzimam da izbjegnem visoku postarinu).

Nazad
Vrh Dno