Šta je novo?

Opteron 170

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Vredi li uzeti bas bas bas ovaj opteron ako nameravam da ga overklokujem? Osim kulera, jel postoji neka razlika izmedju oem verzija i ovih box verzija?

Takodje sa kojom plocom bi ovo bilo najpametnije upariti?

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
ne gresis ti ni u chemu sem u verziji rendera :) obicno je novija brza :p
moj test je u 1.47
a reci mi, sta mislis u vezi sa onom obzervacijom vezanom za kvalitet vode? Nekako mi je na tvojim slikama...bolja voda!?

Nisu u svim verzijama istog render plugina jednaki rezultati (zavisi i od samog rendera, negde razlika nema, negde su razlike drastichne - mislim na sam kvalitet rendera). Nekad se desava da je veca brzina rendera u novijoj verziji dobijena i naustrb kvaliteta (manjim delom, naravno). Isto tako i moguce da treba scena da se i prematerijalizuje i ponovo nameste render setovanja. Vray je malo, sta znam, poprilicno nekompatibilan i sa samim sobom, to je pogotovu bilo izrazeno pri prelasku sa 1.09 na 1.4x gde je nekad npr. render spremljene scene u starijem renderu bio i brzi od rendera u novoj verziji :)

Ji 4Tze je napisao(la):
Nisu u svim verzijama istog render plugina jednaki rezultati (zavisi i od samog rendera, negde razlika nema, negde su razlike drastichne - mislim na sam kvalitet rendera). Nekad se desava da je veca brzina rendera u novijoj verziji dobijena i naustrb kvaliteta (manjim delom, naravno). Isto tako i moguce da treba scena da se i prematerijalizuje i ponovo nameste render setovanja. Vray je malo, sta znam, poprilicno nekompatibilan i sa samim sobom, to je pogotovu bilo izrazeno pri prelasku sa 1.09 na 1.4x gde je nekad npr. render spremljene scene u starijem renderu bio i brzi od rendera u novoj verziji :)
pa jel imas ti neku preporuku za renderovanje u svrhu testiranja procesora?

Pa sta fali ovome? Meni je ovaj test mnogo merodavniji od raznih Sandri i 3D Markova...

Ji 4Tze je napisao(la):
slobodno testiraj s tom scenom, samo obrati paznju na verziju rendera da bude 1.47 ili cekaj da 'rekompajliraju' scenu za neku noviju verziju.
e yebaga! sad je gotovo. Koristim ovo sto mi je Spirit obezbedio - 1.5! Tu je sta je! ;)
Poz
nedjo

^ :D
Ma ima ga i Ji nego se folira :)
A fora je da je za tacan benchmark najbolje koristiti 1.47, posto je vecina scena rendana u toj verziji

Evo i rezultata sa mojim novim X2 4200, samo malo clocnutim. Prijatno sam se iznenadio posto masina ima jos gomilu procesa u pozadini, mrzelo me da restartujem.

Vrh Dno