Šta je novo?

Opteron 165 - Gde i posto u NS?

ne znam kakvu garanciju ocekujes buduci da su (pretpostavljam) svi takvi procesori dosli kroz nezvanicne kanale, nije ih bilo ovako u prodaji... valjda 🙂

@Ji 4Tze je u pravu mislim da su u prodaji bili samo opteroni za 940 socket, tako da ako hoces Opteron za S939 neverujem da ces naci sa domacom garancijom

pa ako insistiras na garanciji onda je to resenje

meni stize za 2 nedelje 165 iz usa, al nema garanciju naravno ... a i sta ce mi!?

Naruchi i choveku jedan 🙂

Kako nema garancije?🙂
OEM verzije?

Ja sam porucio nekoliko stvari iz Nemacke, imam garanciju, samo sto moram da saljem stvari ako treba popravka, a oni placaju postarinu nazad. Ali procedura za papire da ne bi tupili oko carine.... je prevelika!

box verzija, ali bih radje bacio nego dao ptt-u u ruke...

LJUDI, to NE moze da crkne... zato i ima 3 godine garancije...

Ti ocigledno ne koristis procesor onda; jeste da je jako redje od hard diskova, ali ipak pucaju.

tesko da ce crci jedino da potrefis neki falican primerak
... ili ga spalis velikim naponom

pokusavam da izbrojim koliko procesora sam ja licno ugradio sto sebi sto drugima u zadnjih 15 godina koliko se bavim ovim divnim hobijem (tj bacanjem para |)))...
sigurno je 3-cifren broj, a od toga mi je tacno 0 crklo..
znaci procesor crkava:
1. od fizickog ostecenja (sve varijante, sekretarica, transport, ugradnja)
2. od prevelikog napona i velikog zagrevanja (uz neadekvatno hladjenje, ukljucujuci i nepravilnu montazu)
3. spaljivanja usled spaljivanja ostalih komponenti (loshe napajanje, grom itd)

ni u jednom od ovih slucajeva garancija NE vazi...

pri cemu sam mozda video 1 neispravan (fizicki neostecen), ali taj nije hteo odmah da radi...

cak sam dosta svojih polovnih prodao drugima i vecina dan danas radi...
dozvolicu da moze doci do zamora materijala, ali tome treba vise od te tri godine |> tako da garancija ili ne isto ti se vata...

off topic smo, al skroz... ako decko hoce sa garancijom, onda hoce sa garancijom |)

inace pomisljao sam mozda da komplet s939 platformu dam bratu kakva je sada, njegovu s754 i zenin socket A prodam, onda bi mi taj opteron bio cist visak, ali je to tek nesto o cemu razmisljam u trenucima kad mi se cini da imam suvise para, jer bih prvo morao memoriju da upgradeujem, a to mi je tek cimanje |>>>

Ponavljam, vi ne koristite procesore.
Nabavite neki dual socket, i pustite full load nreprestano.

Ili idite na 2cpu.com, pa pogledajte, najvise HD, posle ploce, ali i podosta CPU puklo. Zbog cega - ne zanima me, neka je 100% zbog loseg hladjenja, ali je to dovoljno, a tamo ljudi ipak umeju da namestaju sigurne racunare.

meni evo sluze za render, pa opet nista, nijedan nije crkao, imao 4-5 a radio na 15-20 i nisam cuo slucaj da je crko procesor sem jednog okrnjenog defektnog. Jedan moj je bio i okrnjen pa je opet radio i radi i dan danas, jos od kako je Aca otisao u penziju 😉
i niko ne prica o dual socket fantazijama vec o dualcore upgrade-u 🙂
a jest, nisu radili full load neprestano ali eto opteron konkretno, radio je bar 2/3 vremena full load od nove godine prosle i dalje radi 🙂 - to je primer u celoj ovoj nasoj prichi extremnijeg koriscenja, prosecni korisnik nece toliko da ga tera u redline sigurno

Poslednja izmena:
Opteron je to 😀

Slazem se da su slucajevi da CPU crkne retki, ali ako neko insistira na garanciji cisto sumnjam da ce prziti procesor velikim naponom i sl. bas da mu ne crkne. A onima kojima je svaki % ubrzanja bitan oprostice se i od procesora ako crkne i kupiti sebi drugi. Neznam cime se bavi mozda taj novac za dualcore moze da ulozi u nesto drugo

po mojim iskustvima, dakle u normalnim okvirima, znachi i do nekih (po meni) extrema od 1.6V za cpu (toledo jezgro) ne postoji prakticna sansa da se bilo sta desi sa procesorom. Moze da se desi da se pregreje, win ce da padne, BIOS da zabode i mirna bachka. Dok sam testirao granice procesora, tako je bilo, preteram s voltazom (dobro, nisam bas Miska slusao :d) obori sistem (ako uopste udje u win) i BIOS se zabode i pali samo na default vrednosti. Sa starijim procesorima/plocama, prosto se prati temperatura, prst je blizu power dugmeta, ali dobro, to je vec arhaichna pricha i mislim da su i sami proizvodjachi plocha i procesora solidno zastitili svoje proizvode od samozapaljivanja 🙂
E sad, sta je bilo na 2cpu stvarno nema dodira ni s temom ni nasim podnebljem pa daj da ne fantaziramo previse 😉 umeju ljudi i kod nas da sastavljaju 'sigurne' masine, nije to nuKelar science pobogu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno