Šta je novo?

Opterecenje procesora pri igranju

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Desava mi se zadnjih mesec dana problem sa igranjem preko Steam-a i to CS ili CSS.
Znaci cim startujem CS ili CSS i to u samome uvodnom delu dok trazim server zauzece CPU Coer1 - 100% a Core 2 - 70-80%.
Pad fps je ogroman, igram sa rasponom od 20-50, prakticno pokusavam da igram.

Sa ostalim igrama nemam nikakvih problema. Sve igre mi rade najnormalnije.

Menjao sam i drivere, stavljao stare i nove i nista, nema razlike.

Virusa nemam bar tako kaze Avast.

CPU je e3300 koji je OC na 3.2GHz sto i nije nesto, vga 8800gt, 4gb rama, OS je win7, sa ovim ne bih trebalo da imam problema pri igranju CS ili CSS.

Za zadnjih par dana imam problema u vidu toga da kad ugasim L4D2 koji igram na Steamu masina mi krlja ceo minut, ne mogu da radim nista, steam zaglupi. Daleko od toga da mi je masina problem. Do pre 3 dana ugasim i to je to. Sumnjam ozbiljno da steam nesto zeza. Jesi gledao u procesima sta ti opterecuje procesor toliko?

Pogledaj koji ti proces brlja a sto se tice Steam-a, mislio sam da se samo kod mene pokrece za do 2 minuta (obavezno krljanje harda) dok nisam video isto to na jos par kompa. Nesto su debelo u..bali u sa steam-om u zadnje vreme.

Steam i HL2 najvise popterecuju procesor.

nemam Steam ali ne bi trebao da toliko opterecuje procesor,jos aku u to pridodamo krljanje harda, meni to lici na b.s. na hardu.:)
a sto se zauzeca tice u igrama,cs 1.6 (ali non-steam) mi optereti prvo jezgro na oko 100%!, dok mi Bad Company ravnomerno optereti sva 4 jezgra na 50-60%

Ne moze cs da optereti cpu nikad 100%, nesto tu nije kako treba i to verovatno sa stimom. I ja imam steam i stvarno ume da se zaglupi ponekad, otvara mi cs 1.6 recimo pola minuta, dok non steam otvori za 4-5s. Takodje proveri background procese, i pozatvaraj ako imas nesto upaljeno u pozadini dok igras. Recimo firefox i chrome umeju da spuste fps bas dosta...

nemam Steam ali ne bi trebao da toliko opterecuje procesor,jos aku u to pridodamo krljanje harda, meni to lici na b.s. na hardu.:)
a sto se zauzeca tice u igrama,cs 1.6 (ali non-steam) mi optereti prvo jezgro na oko 100%!, dok mi Bad Company ravnomerno optereti sva 4 jezgra na 50-60%

Optereti ti prvo jezgro jer cs koristi samo jedno jezgro

Ta je igra radila na mome kompu najnormalnije ali je od jednom pocela da opterecuje procesor maksimalno.
Deinstalirao CSS i Steam, pa ponovo sve instalirao od pocetka i opet isto.

Ostaje mi samo da nabavim jedan mali hard i da na njemu instaliram XP i Steam pa da vidim sta ce se desavati.

pogledaj u task manager-u koji ti procesi najvise koriste procesor, hoce neki viruscic da zestoko ubaguje proc

Meni najviše optereti procesor one igre na facebook farma najviše.
Podigne temperaturu procesoru više nego bilo koji test.

Aha,'oce Flash to da radi... :)

I šta bi na kraju?..

Ni ne secam se ove teme niti da sam postovao u njoj. Al steam s'vremena na vreme zna da baguje i mnogo ga "tupe". U svakom slucaju steam stavis na low priority [u task menageru u procesima ;)]

Moram reci da se i to meni pre desavalo ali sada ne, moze da vam se desi da idete na FF pa posle da udjete u CS a da FF ostane da radi u pozadini zana da gusi komp tj da optereti racunar da rai na 100% :-@. Resenje nisam provalio osim u taks menadzeru da vidis sta ti opterecuje masinu i fizicki ga ugasis, ili reinstaliras CS i stavis neki odgovarajuci pech, sada ne znam koji je bese dal p47 ili p48 pogledaj na KGB sajtu.

evo jedan banalan primer jednom mom prijatelju Modern Warfare uredno kupljena igrica instalirana (windoza podignuta 9 meseci pre instalacije igre) zakuava mu Inte 7600 na 100% .Mucio se trazeci zasto mu posle samo desetak minuta igranja na netu MP opada na 7 do 10 frejmova...sa 33 do 45 .Verovali ili ne da mu nebi opadali frejmovi i da ne bude opterecenje cpu-a na 100% morao je da pogasi sve aktivne programe ....tad je igrao normalno i bez opterecenja procesora .MEDJUTIM !! kad je preinstalirao windozu vise nije imao tih problema..... i dalje koristi tada kao sad xpsp3

evo jedan banalan primer jednom mom prijatelju Modern Warfare uredno kupljena igrica instalirana (windoza podignuta 9 meseci pre instalacije igre) zakuava mu Inte 7600 na 100% .Mucio se trazeci zasto mu posle samo desetak minuta igranja na netu MP opada na 7 do 10 frejmova...sa 33 do 45 .Verovali ili ne da mu nebi opadali frejmovi i da ne bude opterecenje cpu-a na 100% morao je da pogasi sve aktivne programe ....tad je igrao normalno i bez opterecenja procesora .MEDJUTIM !! kad je preinstalirao windozu vise nije imao tih problema..... i dalje koristi tada kao sad xpsp3

je li gledao u task mng sta mu koristi proc ..vrlo je mozhno neki virus da je bio

Vrh Dno