Šta je novo?

Opterećenost procesora

• Začetnik teme Začetnik teme McBuki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
Pri dizanju WINXP-a dok još ne pokrenem ni jedan program potrošnja procesora je oko 16%. Tek ako pokrenem pa zatim isključim bilo koji program za gledanje satelitskih programa preko SS2 (MT, Prog ili AltDVB) potrošnja procesora pada na 0%. Jednom sam uspeo da primetim u Task manageru da je u trenutku gašenja MT-a pokazao SysFader i odmah ga ugasio. Šta je to i da li ima neke veze sa ovim "problemom". Šta troši procesor SS2 ili ?
Pozdrav!

Pa .. kad ti procesor radi ko blesav .. ti vidi na koji proces odvaja najvishe "svog vremena" i eto ti reshenja ...
.. vidi shta imash u startup-u .. driveri .. moz da bude milion stvari ...

:wave:

U tom i jeste što se u Task manageru uopšte nevidi da bilo ko troši procesor. Ali kad pokrenem MT ili Prog i isključim ga sve je dalje normalno.

Pa .. poprilichno sam siguran u sledece ...
... neki deo hardware-a zeza .. meni se do deshavalo sa modemom ... kad sam ga zamenio sve je bilo OK ..
Jedino reshenje je ... da proverish to shto ti je u pci slotovima .. neshto od toga te smara ... :S:

:wave:

Redom, deo po deo, mukotrpan i veoma iritirajuci postupak :wall:

Poslednja izmena:
Ne znam zašto te to iritira? Mislim, da li se to "vidi" (smetnje pri loginu, spor login)? Ako ti baš smeta to što ti je procesor opterećen (čitaj: video si slučajno u task manageru), jedno od rešenja jeste da vidiš koji je to proces kao što je već rečeno i da onda deinstaliraš komponentu/program/whatever. Mada ja sam u fazonu, ako radi-ne diraj, jer samo možeš probleme da napraviš sebi.

Dakle, ako nije drastično usporen login ili nemaš neke smetnje u win-u - ne pipaj. My word.

Nazad
Vrh Dno