Šta je novo?

Oprema za Wireless

• Začetnik teme Začetnik teme Yoti
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Y

Yoti

Guest
Zelim brzi internet, repetitor Metrohive.net-a je udaljen oko 200 metara, imam opticku vidljivost, ali sam nizi od repetitora oko 30 metara.
Po vasoj oceni koja mi je oprema potrebna i koliko otprilike kosta?

Koliko sam ja naucio, ako je slucaj da vidis samu antenu provajdera i da je ona na 200 m od tebe, onda ti od opreme ne treba nista specijalno, pod uslovom da ti je comp blizu prozora s kog vidis antenu provajdera. Znaci kartica, kabl i nekakva antena.

I ja kontam isto, ali se bojim da nisam u mrtvom uglu, posto je repetitor na zgradi od deset spratova, a ja na prvom spratu.

prosto ne mogu da poverujem da si u toliko mrtvom uglu. ipak je 200m - 200m.

Dobro koju karticu da uzmem, a da za svaki slucaj na istu mogu nakaciti eksternu antenu? Komp je od prozora udaljen 2 metra.

Poslednja izmena:
Tako ti je svejedno koju ces karticu uzeti, sve su ok. Mada, ja sam dosad u mojoj mashini imao 3 kartice. Pheenet 11Mbps, Asus 54Mbps i Pheenet 54Mbps. Ona prva me je dosta zezala, asus je bio malo bolji, ali ova sad je mama. Jedino sto treba da uradis je da skines nove drajvere sa neta (za pheenet54mbps).

Odlucio sam;
-pravicu kantenu
-poslusati NEO-a.
Hvala vam i Pozdrav.

Moj predlog ti je da batališ kantenu. Ja sam je napravio (tj lik koji mi je provajder), i mogu ti reći da biquad (koji mi je isto on napravio) mnogooo bolje radi. Signal sa biquadom mi je oko 90%, dok je sa kantenom bio oko 65% i redovno se gubio, a sa onom malo omni antenicom što dolazi uz karticu sam imao signal oko 60%, ali su se gubili paketi koje sam ja slao. Što se cena tiče meni je on napravio za dž, ali mislim da bi te isto koštalo.
Samo da napomenem da sam od AP-a jedno 50m udaljen, a on je oko 20m iznad mene (na devetom spratu, a ja sam na trećem). Prvo je bilo pitanje dali ću moći opšte da uhvatim signal, ali ispostavilo se da je OK.

Nazad
Vrh Dno