Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Svuda je isti. Ali ako nisi koristio neki baš kvalitetan amoled koji pod sitnim promenama ugla gledanja ne gubi kvalitet uopšte, onda ovo što pišem nećeš ni primetiti. Plus sam se ja navikao na pixel belu, koja je više nekako kremasta i deluje "profi."
Ovaj displej je klasični kineski tako da kažemo.

Ali ostavljam mali promil šanse da je to sve zbog fabričke nalepnice preko ekrana ( koju ću da skinem za nedelju ili dve i stavim tempered staklo ). Mada naravno sumnjam da je do toga.

Juče sam napokon dobio x9 pro😂

Ovo malo što sam stigao da ga podesavam i koristim mogu odmah minuse da izdvojim.. 🙂

Kao što sam mesecima pisao unazad( ne može telefon od preko 1000e da fura kinesku Tianmu), vidi se da je displej tianma, čim ne gledaš 100% pod pravim uglom u ekran bela boja se prebacuje veoma brzo u neku zelenu prljavu boju, van toga je relativno ok I ako je displej na pixel 6 pro za 2 klase bolji ( minus dosta slabiji max brajtnes ).
Zašto si ga onda kupovao ako si to znao?
Zbog kamere, UI-a?

Volim da menja telefone. 🙂 ima ovaj telefon i dobrih strana, ali to tek kada resim sve ove užasne .. glavno gboard koji ima mikrolag u odnosu na pixel.

Čak mi je lag progutao gore i jedno slovo 🙂 menja umesto menjam 🤣

Može li neko samo da napiše kako da podesim da Canta radi na kineskom colorOS romu? Navodno ako se obriše neka sistemska tastatura gboard neće lagovati.. da vidimo i to čudo 😂

Mislim da je klasika sa Shizuku, ali da bi Shizuku radio mora nesto u developer options da se uključi (ili isključi) da bi mogao da uspostaviš pairing. Svakako će ti Shizuku napisati link do tutoriala za svaki operativni sistem šta treba da odradiš u developer options.

Sve sam pokušao 🙂
Na kraju će možda biti da je do poslovnog Wi-Fi.. pokušaću kada dođem doma pa se nadam da će proraditi.
Ako i to ne uspe onda povezivanje za laptop i klasični adb preko terminala

Ma da, adb i rešiš sve.

Nazad
Vrh Dno