Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Naručio sam x9 pro 12/256gb u onoj red/pink boji sa tradingshenzhen sajta. Izašlo me 670e. Videćemo da li će opet u nemačkoj da mi otmu 30e. 🙂

Sve u svemu ostaci na kraju na p6 pro (sekundarni uređaj ) I x9 pro. 🙂

Taman dok novi pixel ne dođe do nekih 800e
Честитам, прелеп телефон, само нисам сигуран колико ћеш бити одушевљен кинеским софтвером 🤣.
Иначе, дал сам ја излапео(врв јесам), али чини ми се да ми се SOT мења сам од себе. Да је било преко 6 данас, па предвече 5 и нешто, немам појма баш ћу пробати да испратим.

Prilozi

• Screenshot_2026-07-14-21-21-53-50_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.webp
    Screenshot_2026-07-14-21-21-53-50_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.webp
    28.2 KB · Pregleda: 97
Naručio sam x9 pro 12/256gb u onoj red/pink boji sa tradingshenzhen sajta. Izašlo me 670e. Videćemo da li će opet u nemačkoj da mi otmu 30e. 🙂

Kupuješ opet prehajpovanog kineza od kineskih pilićara? 🙂
Kako ćeš da preživiš kineska slova u pojedinim menijima? 😳

Videćemo. Tu je pixel da sa vremena na vreme odmorom oči i dušu od kineskih slova i užasnog SW🙂

Poslednja izmena:

Novi Pixel tu nema šta da traži. Uživaj u Oppo-u.

Izgleda da se juče pojavio metod za otključavanje bootloader na x9 pro 🙂

Taman na vreme 🤣 nadam se da neće rešiti taj exploit dok ne dobijem telefon, taman da ga fleshnem na global rom 😆

Samo da Rusi napišu tutorijal kako sa Kineza na EU. Mada je njima EU x9 pro bio jeftiniji u Rusiji od CN modela .. pitanje koliko im je i potrebno otključavanje BL.

Stigao pre 2 dana u DE. Ne znam da li je od plaćanja pa do DE prošlo više od 6dana ukupno.
Ovaj put bez ikakvih dodatnih troškova. 🙂
Jedini pakao što drugar umesto za 5 dana da dođe u BG kao što je planirano, ima da dođe tek za 25 🙂 ali šta je tu je.

Prilozi

• IMG-20260724-WA0011~2.webp
    IMG-20260724-WA0011~2.webp
    62.8 KB · Pregleda: 80
  • IMG-20260724-WA0012~2.webp
    IMG-20260724-WA0012~2.webp
    43.1 KB · Pregleda: 81
Izgleda dobro ova boja. Ajde sada pričaj kada stigne da li može da se otključa 😄

Ali Huawei je nenadjebiv 😀
Da je sreće da ima najnoviji čip, bio bi zaista jak takmičar kod mnogih ljudi koji pamte kakva je aždaja bio p30 pro. No, bez gugla, sa starim čipom i sa nimalo konkurentnom cenom, uglavnom ispada iz takmičenja ultra segmentu. Međutim kapa dole za šta rade uz sve moguće zabranama zbog kojih bi verovatno svaka druga firma napustila mobilni segment..

Izgleda da se juče pojavio metod za otključavanje bootloader na x9 pro 🙂

Taman na vreme 🤣 nadam se da neće rešiti taj exploit dok ne dobijem telefon, taman da ga fleshnem na global rom 😆

Samo da Rusi napišu tutorijal kako sa Kineza na EU. Mada je njima EU x9 pro bio jeftiniji u Rusiji od CN modela .. pitanje koliko im je i potrebno otključavanje BL.

Koristim x9 pro CN već dva meseca i ova vest me zainteresovala, iščitam 4pda temu i kao što sam očekivao mrka kapa od prelaska cn-eu (neki član trajno brikovao tel), a od bootloader unlock i nema neke vajde.
U suštini cn rom je sasvim ok, iskoče tu i tamo kineska slova, ali ništa strašno.
Ovaj CN Breeno AI ima nekih zanimljivih opcija i možda je to jedino šteta što nije na eng, ali opet taj ai brzo smori.
Jednostavno sve mane CN verzije padaju u vodu kada se uzme u obzir cena. Tel sa baterijom 2+ dana, kamere u rangu flagship, odličan displej... za 650-700€, po meni best buy (doduše i x300pro je tu)

Da. Nema previše interesovanja da neko napravi prelazak na EU Rom.
Kao što rekoh u drugoj nekoj temi, kuda ide ovaj svet možda je i bolje biti na CN sw 😂

Pitanje da li bi se mogao zaključati bootloader posle prelaska na EU/global Rom, sve i da se može flešovati. Ako ne, onda ništa od banka aplikacija i plaćanja, a to onda po meni gubi smisao, jer ovako na CN sve radi.

Pojavio se i kod jačih mađara na KP x9 pro global. 1000e cena. Šteta što su ga ovako kasno ubacili u ponudu.

Jel prešao neko sa Samsung Ultre 25/26 na x9 Ultru i kakva su iskustva? Jasno je da x9 Ultra superioniji telefon u kameri, bateriji i ekranu hardverski, ali kakav je u svakodnevnom radu ako se uzme CN rom i niza konfiguracija 12/256 u odnosu na samsung-ovu ultru sa ispeglanim UI-om i 12/512gb konfiguracijom za istu cenu?

I mene isto zanima x9 ultra ce biti top kupovina dok spadne malo cena za global,ako uopste i spadne 😆😅

Sigurno će trebati određeni period privikavanja, Color OS je vizuelno kopija ios, na prvu možda i deluje kao "jeftina kineska kopija" ios-a, ali je definitivno Color OS zreo UI, ima dosta podešavnja i ok je za personalizaciju, radi glatko i brzo.

Ja prešao sa 25U na X9 Pro Cn, oba 12/256. 25U ultra nema greške, ali mi dosadio više, nisam ga mogao očima gledati 🙂, a 26U maltene isti tel.
Kamera na X9 pro je bukvalno klasu iznad, baterija kada se sve ispodešava i kada se slegne za nekih 5 - 6 dana, meni može dva dana ladno, iako je sunce, vruće, ekran na max, stalno nešto slikam isprobavam 🙂, igrice ne igram.
Ostalo ili isto ili bolje od ultre, osim zvučnika, bolji na ultri za komad. I ono što mi baš fali sa ultre je antireflektivni sloj na ekranu, tu je Samsung neprikosnoven.
OS haha, pa treba nekoliko dana za privikavanje, vizuelno kopija iOS, milion zakopanih podešavanja, optimizacija, ali kad se sve podesi i obriše kineske app, radi dobro i fluidno, ništa lošije od samsunga. Notifikacije stižu uredno, nema štucanja, google servisi rade, sve ok.

Jel si radio debloat preko adb-a ili samo ono što ovako uninstall moglo da se odradi?

E to, to. Znači posle toga sve šljaka super. Za notifikacije si stavljao one autostart i permisije gasio da radi u pozadini i nema problema?

Da, imaš auto launch i assistive auto launch, gasiš optimizaciju baterije, (barem ja sam ) za sve google app i servise i za app koje mi trebaju notifikacije, i ja sam zaključao u memoriju viber, whatspp... Klasika za kineze.
Mada nije mogao šizuku dok nisam u developer options izgasio optimizaciju "In Developer Options, disable Permission monitoring (or Disable system optimization if permission monitoring is hidden on newer ColorOS builds)"

Nisam tražio listu nego po nekoj logici, na svakom tel to radim, a i kanta ima opis za vecinu app.

Za zvuk nisam pokušavao, mada bi to valjalo.

Kanta je sasvim ok za debloat, a permission monitoring Moze d se isključi kao i isključi developer options kad se završi debloat.
Wavelet je super ali nije nužan jer je moguće podesiti ekvilajzer pod sound effect settings

Nazad
Vrh Dno