Šta je novo?

Oppo Find X5 Pro

Masinist

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
345
Posto je vec negde u svetu poceo preorder, rekoh da otvorim temu za ovaj fon, koji, na zalost, kod nas ce biti u veoma malim kolicinama...
Naravno, cena ce biti veliki problem, dosli su u nivo sa iPhone i Samsung perjanicama !
Deluje zanimljiv ko-procesor, i jedva cekam izvestaje, da vidim da li su uspeli u nameri !

Takodje, napravice i oslabljenu verziju, sa izgleda, najboljim cipom za Android u 2022., Dimensity 9000

Nahvali ih samo tako.

Ma ajde.. prodajes mob sa nazivom oppo find x5 pro u EU za 1400e. To nije ni smešno koliko je glupo i bedno.
Kinezi stvarno po nekada ne znaju da procene EU tržište.

Ako bude stvarno ta cena, mislim da nece prodati ni 50 uredjaja u celoj Evropi !
Za te novce ide 13PM ili S22U

Meni se uvek svidja kada ima ova opcija da ledja budu presvucena vestackom kozom

Za 1400€ ni 5 nece prodati a ne 50.
Za pola godine ce im drasticno pasti cena i to je problem u odnosu na iP i Samsung - ne drze cenu. Tacnije nemaju uopste cenu.
Npr A94 5G, bio je 400€.
Sinu trebao hitno neki fon, na "akciji" je bio 230€ i to mu je realna cena.
Ili moj Reno Z2 sa kojeg pisem, takodje bio pre 2 god oko 250€, svasta je preziveo i jos uvek super radi ali opet, pocetna je bila preko 400€, sto je previse.
Kada padne na 600€, bice dobra kupovina.

Po meni bolji telefon od S22 Ultra. Samo da je početna cena 800-900e bilo bi mnogo bolje.

Steta je sto su izbacili onu pravu MAKRO kameru sa 60x uvecanjem i blicem "u krug" koji i jedino moze da osvetli kada se tako blizu fotka !
To im je bila jedinstvena funkcija na telefonu !

Mada su sada ubacili autofokus na ultrasirokoj (koja i nije toliko ultrasiroka) koji radi do 4 cm od kamere, sto u kombinaciji sa 50MP, kada se kropuje, ima da daje dobre rezultate.

Cekam testove CPU trotlovanja, bas me zanima da li su uspeli ohladiti SD.

Za sada je video malo losiji od S22U i slike su tu negde, naravno zum je losiji i to samo 2x

Код Бугара пише да се очекује цена око 1300е за Европу, скоро нисам видео телефон са боље одрађеним леђима у мору одвратних камера грба, надам се да ће се јавити неко ко је користио да чујемо утиске из прве руке..

Pa javio se Peca, imaš klip iz Barselone :D Lep telefon ali sa ovim što nudi ni u kom slučaju ne bi smeo biti skulji od pixela 6 pro!

Bice ih 3 u Srbiji :)

Pa javio se Peca, imaš klip iz Barselone :D Lep telefon ali sa ovim što nudi ni u kom slučaju ne bi smeo biti skulji od pixela 6 pro!
Ne, nego Pixel 6 Pro ne bi smeo biti skuplji od 600e. 😂
Ovaj do 800e najjača verzija.
Prelep telefon, rado bih ga koristio 2-3 godine lagano. 😁

Nije ispunio sva ocekivanja. Doduse jos se ceka update koji se odnosi na video snimanje.
Uglavnom, precenili su sa cenom baaas dobar telefon. Glavne mane su mu jacina osvetljenosti ekrana i sto je telefoto kamera samo sa 2X zumom.
I ima, kao i vecina novih telefona, problem da odrzi perfomanse prilikom duzeg opterecenja.

Negoo, sta mislite o Find X5 modelu (nije Pro)? Vredi li to, sada, kupovati? Verzija 8/256= 380e!

Ne. Taj 888 je furuna

Kako to?
Posedujem Edge 30 Fusion sa 888+ i uopste se ne greje (da ne kazem nikako). Doduse, igrice ne igram nikako.

Motorola? Da, greje se ali kada upadne u Turbo mod punjenja i to je blago zagrevanje. No, ja je ne punim njenim punjacem vec imam QC3.1 sertifikovan koji koristim za sve telefone pa ne znam koliko je to merodavno.
Da li si ti prodao tvoju Edge 30 Fusion?

No, ovaj X5 mi je bas zagolicao mastu obzirom da je 380e i da Opppo pravi kvalitetne uredjaje. To sto je SD888 na njemu meni to ne igra ama bas nikakvu ulogu.

Da, za Motorolu edge 30 pitam.
Da, prodao sam moju.
Imao sam Oppo Find X2 Pro. Odličan telefon, ali mu osvetljenje ekrana bilo slabije od Samsunga A52S sa kojim sam ga poredio.
A taj X5 pro ima još slabije osvetljenje.
Bilo bi dobro da ti njega dobro proveriš pre kupovine.

Prilozi

• Screenshot_20230925_072907_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230925_072907_Samsung Internet.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 16
Upravo punim Motorolu i osrednje se greje prilikom punjenja, što će reći više od blagog zagrevanja ali sasvim prihvatljivo. Intenzivno koristim Xiaomi 12 i on se osetno više greje od E30F.

Što se Oppo osvetljena tiče, ti si u pravu. Imao sam X3 Neo koji je solidno radio ali mu je osvetljene napolju u prisustvu sunca bilo primetno slabo. Zvuk u slušalici na max je takođe bio slabašan i to su bile jedine 2 mane tog modela... hmmm

Sada gledam poređenje na GSMA i tamo piše da ovaj X5 ima za 100nit-a slabije pik osvetljene od x3 neo ☹️

Poslednja izmena:
Dobio sam jedan Oppo X5 Pro. Razmišljam da ga koristim kao primarni fon. Sada imam Realme GT2 Pro i ne znam bas hocu li osetiti veliku razliku. Kamere sam poredio i ne vidim velike razlike, video je malo bolji na X5 Pro ali nista epohalno

Jel ima neko ovaj fon? Kakva je baterija generalno?

Ja sam trenutno na X5 Pro. Sto se baterije tice, odavno sam prestao da gledam SOT. Autonomija je jedna izuzetno subjektivna stvar. Za mene je dobra baterija ona koja moze da izdrzi citav dan bez punjenja. To sam sa ovim telefonom i dobio. Kombinovano Wi-Fi i 4G, naravno ne uvek u istom odnosu, drustvene mreze, bez gaminga, sa dosta fotkanja... Naravno ukoliko se izlazi uvece, mora na punjac. Ali s obzirom na to da se u pakovanju dobija vrhunski 80W punjac, koji izuzetno brzo napuni telefon, plus podrzava 50W bezicno punjenje, tu zime nema.
Da napisem jos koju rec o telefonu. Samo pakovanje je izuzetno kvalitetno i onako kakvo i prilici jednom takvom smartphone-u i generalno brendu. Maska koja ide u pakovanju je zaista odlicnog kvaliteta. Prelazi preko kamera bump-a, a sa prednje strane je na ivicama izdignuta, tako da lepo stiti telefon. Naravno tu je i fabricka folija na ekranu.
Kamere odlicne, pregrst raznih opcija i mogucnosti. Tu je poseban MariSilicon cip za obradu slika i snimaka. Zvuk odlican kao i vibra motor, X5 Pro ima neki specijalni O-haptics.
Kvalitet izrade vrhunski. Neki se hvale titanijumom i slicnim stvarima, a boja se skida i telefon lomi. Cudno. Ovde je zadnja strana uradjena od keramike, i to bi trebalo nazvati pravim kvalitetom izrade.
Face unlock i FP senzor odlicni, brzi, precizni.
VoLTE naravno aktivan po default-u, nije kao kod nekih proizvodjaca da se mora podesavati dodatno. Dovoljno je u podesavanjima ga aktivirati.
Nedostaje naravno led lampica za obavestenja, ali to nazalost vecina modela i nema danas, kao i IR blaster, nekome mozda znacajna stavka. Eto to su neki kratki utisci. 😊

Kod mene je sve super osim baterije... Imam osećaj da ima neki dragin. Na GT2 pro mi je baterija bila dosta bolja...

@Dreamcast Sta si uradio? Jesi pazario neki Oppo?
Da li vredi dati 600e za Pro verziju na kraju 2023-ce godine?
Nikako da kupim novi uredjaj. Hteo sam S23 ultru, ali sam odustao jer za EU verzija traze po 1000e umesto 850e( i to mi je bilo mnogo, ali ajde rekoh trajace +3god) koliko su one za UAE.

Nisam kupio Oppo. Izleteo mi iPhone za smešne novce pa kupih njega.
Skup je Oppo da zastarelim SoCovima. Find x5 pro koristi onu furunu od SoCa tako da ne vredi tih para. X3 pro ima za 420e ali je na 888 još starijem SoCu. Za manje para ima Edge 30 Ultra pa xiaomi 13T koji dosta dobro radi. . .
Kojem li se prikloniti carstvu :(

Nazad
Vrh Dno