Šta je novo?

Oporavak podataka sa formatiranih particija - moja preporuka

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Posto sam u poslednje vreme, silom prilika, morao da se pozabavim programima za oporavak izgubljenih podataka mogu da preporucim Active Partition Recovery program.
Program se startuje iz pure DOS okruzenja i radi sa NTFS i FAT32/16 particijama. U mom slucaju je na Raid0 disku od 160 GB formatirana (greskom) particija velicine 140 GB.
Prva particija od 20 GB je ostala nedirnuta, dakle sistem se mogao butovati, ali to nije bitno. Bitno je da nije bilo mesta da se vrate podaci sa D: na C: zbog nesrazmere u velicini te dve particije, a drugi disk mi nije bio pri ruci. Medjutim, APM softver ima opciju da iskenira formatiranu particiju i da je restauira bez potrebe da prebacuje podatke na drugi disk/particiju!
U mom slucaju je NTFS particiju za 20-tak sekundi iskenirao, nasao sve fajlove (nista nije upisivano, vec je samo izvrsen full-format) i ponudio opciju da snimi rezultate. Prekrstio sam se i kliknuo Yes :) Ocekivao sam da ubije raid, ali sam se i nadao da ce oporaviti podatke ;)

Rezultat, posle reboot-a - svi podaci na svom mestu, bas kao sto je bilo pre! Efikasno i sto je veoma bitno BRZO. Cela operacija je trajala mozda pet minuta! Kada se setim da sam pre dve godine, cimao ortaka u 1 nocu da rastura masinu i da mi donosi HDD da bih pokusao da oporavim podatke sa fomratiranog diska pomocu EasyREcovery-ja i na kraju nista nisam uradio - ovo je prva pesma!

Moze na mail ??

Joker je napisao(la):
Moze na mail ??

Imam ga na Hiren's Boot CD-u (verzija CD-a 4 i verzija CD-a 5), a ISO je oko 20 MB :) Sumnjam da bi moglo na mail ;)

Pozdrav.

Moze li neki link za DL ?
Pozdrav!
:wave;

Jel' to ovo http://www.softpedia.com/public/cat/13/2/13-2-28.shtml?

Ovaj je svega pola megabajta.

delimir je napisao(la):
...

Imam ga na Hiren's Boot CD-u (verzija CD-a 4 i verzija CD-a 5), a ISO je oko 20 MB :) Sumnjam da bi moglo na mail ;)

Pozdrav.
Ha ha ma moze i na mail :D , skidam ga wireless-om u lokalnoj tarifi 1:5 pa bi me to "kostalo" 4MB :)
I ja sam na net-u video oko pola MB pa sam zato pitao

Ma nije Jokeru do programa, nego hoce da se pohvali da ima wireless (priznaj J) :)

Bas lepo za A.P.R, ali DEMO verzija ne sluzi ama bas nicemu.

Gde ste nasli celu verziju (nemoj da kazete da ste platili po 30$ :mrgreen: ).

Ja stvarno nemam link za hirens boot CD tako da ne mogu da ga posalaljem. Meni je drug dao CD sa ISO imageom...

Delimire ja imam ISO i nema tog proga. Kako se zove fajl?

re...

ima ga.....

zove se :

Active Partition Recovery 2.1

delimir je napisao(la):
Ja stvarno nemam link za hirens boot CD tako da ne mogu da ga posalaljem. Meni je drug dao CD sa ISO imageom...

Ima li neke sanse da dodjem do tebe da mi narezes... normalno, palo bi tu i neko (D) cheers (D) cheers (D)

ako je OK, posalji mi svoj fon na PP.

p.s. vazi i za ostale, ako neko ima...

ili cimni 064/169-95-91 pa cu te nazvati.

AMA BRE !

Ubi se trazeci taj program i samo demo verziju nalazim a od nje nema nikakve vajde :(

Dajte neki link ili postujte za skidanje PLZ. :)

ako bi neko doneo prazan CD u centar Zemuna neka se javi na PM...

Poz...

nickname je napisao(la):
ako bi neko doneo prazan CD u centar Zemuna neka se javi na PM...

Poz...

:happy: Poslao sam ti PM. :happy:

IZMENA: Hvala nickname, ali...

Zahvaljujuci nickname-u dobio sam HB CD5, ali u APR-u sam nasao ovo:
"5.4 Situations which Active@ Partition Recovery is unable to restore partitions
or Logical Drives in.

If you have:
- Created and formatted new partition instead of deleted one
- Written some information to the sectors where partition information was located",
a desilo mi se ovo prvo.

Nisam nista upisivao posle toga ali mi APR i dalje ne pomaze. :( Skinuo sam demo verziju programa R-Studio, on mi je pronasao sve podatke :), ali demo verzija dozvoljava samo vracanje podataka <= 64k. :(

POOOOMOOOOOC!!!

2. IZMENA:

Da li neko zna nesto vise o programu SpinRite5?
Koliko sam skapirao on radi istu stvar kao i R-Studio, ali kad sam ga porenuo, vreme za zavrsetak procesa je bili 27h i 30-40min ?!

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ma nije Jokeru do programa, nego hoce da se pohvali da ima wireless (priznaj J) :)
Ma da znas da je tako :d :d

Get Data Back, probaj to.

Za "ostalo" :twisted: javi se preko pm.

Hvala svima koji su pomogli, izvukao sam se. :)

Nazad
Vrh Dno