Zar nisi ti prvo rekao 87%???
Inace, ja dajem 55% zato sto je fino optimizovana, malko zbog atmosfere i najveci deo zbog Imena....
Ti si dokaz koliko su gameri postali razmazeni u zadnje vreme

Vide jedan GTA 4 i RDR, i sad, ako igra ne zadovoljava te standarde, odmah igri daju ogroman -, jer boze, nemas 890438509384095 side misija i ne mozes svasta da radis u sandbox gradu.
Meni inace veliki grad ne mora da bude = mogucnost da cuda radis po tom gradu. Jeste +, ali sigurno nije znacajan - zbog kojeg bih napadao ocenu igre (plafon bih skinuo 5% na tom detalju). Smejao sam se komentaru u jednom review-u. Kaze opisivac - "Mafia 2 nudi predivan, ogroman grad, u kojem ne moze mnogo sta da se radi. To je isto kao da vam daju pucacinu, a u njoj ne mozete da pucate!" Reko, bravo genije, poredjenje kao dupe i oblak.
Drugo, vecina od 15 misija u Mafiji 2 je bolja od vecine misija u GTA cetvorci. Ja sam veliki ljubitelj GTA serijala, ali kada vidim koliko je paznje posveceno ako ne svim, pa ono bar 3/4 misija u Mafiji 2, skidam kapu developerima i primecujem da Rockstar, iako gigant sa fantasticnim igrama, jos ima sta da nauci od drugih developera. Nije poenta da postoji pregrst misija koje su slicne, monotone, nego da postoji varijabilnosti u njima. A toga Mafija ima na pregrst (bez dela kada kazu IDI KUCI, pa vozis iz 15-og dela grada da bi zapoceo sledecu misiju, da, to jeste mali minus).
Trece, duzina (
http://www.gameanyone.com/PC/Mafia.html). Prvi walkthrough Mafije 1 - 10 sati :19 minuta :58 sekundi. Drugi walkthrough Mafije 1 - 8 sati :30 minuta :34 sekunde. U prvom walkthrough-u sam gledao neke misije, i lik opusteno gine par puta, dakle ovo je sve samo nije speedrun slika, tako da se dvojka glatko poklapa sa vremenom potrebnim da se predje kec. Jeste, u prvom delu ima 20-21 misija, i mogla je dvojka da ima malo vise misija, ali opet, nije to razlog da se to toliko igri zamera koliko je vecina ocenjivackih sajtova i uradila.
Gamespot me je, posle duzeg vremena, pozitivno iznenadio, skidam kapu njima, i to je i moja ocena igri, dakle 85%.