Šta je novo?

Opet ta pusta memorija...

metatron

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2005
Poena
304
Evo bukvalno ne znam odakle da počnem... pa ću početi iz početka :crash:
Pre dve i nešto godine kupio sam od jednog lika kingston 512 ddr 400mhz dva memorijska modula. Ploča je MSI K7N2 DELTA L. Moduli su u principu OK (iz iste tajvanske serije) ali kada trebaju da rade na 200 fsb prave mi probleme... da skratim priču i postavim pitanja...
1. DA LI JE NEKO IMAO PROBLEMA SA OVOM PLOČOM I MEMORIJOM U DUAL MODU?
2. RAZMIŠLJAM O NABAVCI DVA MODULA OD PO 1GB PQI, (NISU U KITU), ŠTA MISLITE O TOME (RADILI BI U DUAL MODU NA POMENUTOJ PLOČI)
3. DA LI BI MI KOMP USPORIO KADA BIH STAVIO 3X512MB?
Ja bih najradje stavio 4x512mb ALI nemam 4 mem slota :crash:
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

STLF (Search The Lovely Forum)... Pronaći ćeš probleme sa MSI NF2 Ultra mainboards, probleme sa parametrima u DC režimu, konfigurisanju RAM parametara...

Imam istu plocu i isti problem. Koliko znam PQI sa ovom plocom radi super. Inace nije ova ploca jedina koja zeza sa memorijom, zezaju sve NForce2 ploce manje vise. Trazi jednostranu memoriju, to ti garantuje da ce sigurno raditi...

metatron je napisao(la):
Evo bukvalno ne znam odakle da počnem... pa ću početi iz početka :crash:
Pre dve i nešto godine kupio sam od jednog lika kingston 512 ddr 400mhz dva memorijska modula. Ploča je MSI K7N2 DELTA L. Moduli su u principu OK (iz iste tajvanske serije) ali kada trebaju da rade na 200 fsb prave mi probleme... da skratim priču i postavim pitanja...
1. DA LI JE NEKO IMAO PROBLEMA SA OVOM PLOČOM I MEMORIJOM U DUAL MODU?
2. RAZMIŠLJAM O NABAVCI DVA MODULA OD PO 1GB PQI, (NISU U KITU), ŠTA MISLITE O TOME (RADILI BI U DUAL MODU NA POMENUTOJ PLOČI)
3. DA LI BI MI KOMP USPORIO KADA BIH STAVIO 3X512MB?
Ja bih najradje stavio 4x512mb ALI nemam 4 mem slota :crash:
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
pazi koliko god memorije da stavish na tu plochu nema teorije da ti proradi na 200 fsb!!! Imam istu takvu plochu.... u jednom trenutku sam imao dve kingston hard core memorije od po 512 mb..... nishta se nije desilo!!! zakucao je na 166 i ne miche!!! toliko od mene!!! pozdrav

Alien022 je napisao(la):
pazi koliko god memorije da stavish na tu plochu nema teorije da ti proradi na 200 fsb!!! Imam istu takvu plochu.... u jednom trenutku sam imao dve kingston hard core memorije od po 512 mb..... nishta se nije desilo!!! zakucao je na 166 i ne miche!!! toliko od mene!!! pozdrav

Hoćeš reći, KingMax HardCore?

Jesi li probao da izvadis jedan modul i ostavis samo jedan? Sta se desava u tom slucaju?

....

Hvala na brzim odgovorima... da, da vadio sam module i ostavljao po jedan i desila se sledeca situacija:
1. PRVI MODUL radi (bez ikakvih gresaka u svim testovima ...) u prvom i drugom i trecem slotu.
2. DRUGI MODUL radi SA GRESKAMA u prvom slotu, u drugom nece ni da se probudi, u trecem radi normalno BEZ IKAKVIH GRESAKA :wall:
Znaci pricam o situaciji na 200 fsb (sinhrono sa procesorom 2500+na3200+).
Inace moduli si iz skoro istih tajvanskih serija.
Inace procesor je ROCK stabilan :banana: i temperatura u najrigoroznijim testovima ne prelazi 50c S&M u PRIME95 46-48c u drugom testu (maximum heat)
Znaci svi testovi se vrte nebrojano mnogo puta sa prvim modulom bez greske itd. Sa drugim samo u trecem slotu. Zajedno NECE :wall: . Mislim hoce ali non stop greske kao sa drugim modulom u prvom slotu npr.
Probao sam sva moguca premestanja modula 1/2/3 ali nis.
Nesto sam citao i naisao na informaciju da na nforce2 plocama najbolje radi jednostrana memorija (moja je dvostrana) u dual modu. E sad za 2x512mb jednostrane mi nije problem ali bi ja hteo da predjem na 2x1gb :D . To cu vrlo verovatno tesko naci na jednostranom modulu.... Inace budzim ovu kombinaciju (imam 9600xt a dodacu 6800gt) jer noviji procesori (tipa 64 3200+ ) nisu ekstra brzi od mog na 3200+.
Pozdrav svima

Reci, jesi li probao sa modulima nekog drugog proizvodjaca ( da se zamenis sa ortakom ili slicno )? Pa tad da vidis kako ce da se ponasaju.

metatron je napisao(la):
Nesto sam citao i naisao na informaciju da na nforce2 plocama najbolje radi jednostrana memorija (moja je dvostrana) u dual modu. E sad za 2x512mb jednostrane mi nije problem ali bi ja hteo da predjem na 2x1gb :D . To cu vrlo verovatno tesko naci na jednostranom modulu.... Inace budzim ovu kombinaciju (imam 9600xt a dodacu 6800gt) jer noviji procesori (tipa 64 3200+ ) nisu ekstra brzi od mog na 3200+.
Pozdrav svima

Necu da budem nepristojan ali te moram razocarati i reci da AMD64 3200+ u realnom radu radi mnogo ili ti kao sto sam rece extra brze od procesora koji ti pominjes-posedujes.
Tu je bar duplo veci memorijski protok, a o oc potencijalu da i nepricam,a najposle nema ni toliko problema sa kompatibilnoscu same memorije.Mozda da pare ulozis na drugu stranu ili nemenjaj nista dok nesakupis kintu za pravi upgarde.
Bez ljutnje ali to je samo moje subjektivno misljenje :)

Pozdrav.

Za Cata - da probacu uskoro...
Za Vladu o - ma nema problema, ok jeste brzi ali npr. moj prosli upgrade je bio sa tualatina 1200mhz@1400mhz na bartona 2500+@3200+, to je razlikaaa. I ovde ima razlike ok, ali ne toliko... :wave:

Rekoh ti da ne radi sa dvostranom memorijom. Nemoj da pokusavas da od ortaka uzimas module, probao sam ne rade TwinMOS, Kingmax, Kingston... Znam da radi PQI, Corsair dula channel kit. Tako da ako hoces da menjas memoriju uzmi neku od tih ili bilo koju dvostranu... Pozdrav...

PQI radi savrseno na toj plochki, dok je meni recimo Infineon memorija (koja je ispravna) vadila mast mesec dana,....

da potvrdim da radi dvostrana PQI - ne znam za FSB 200 ali ovo je 100% stabilno na FSB 160 sinhrono i radi bez gresaka. A uz to i jeftino ;)

Rade dvostrane na 166 FSB ali na 200 nece... To je problem.

Resio sam problem...

Prvo da se zahvalim na savetima svima, posebno Hate-u u vezi sa jednostranim modulima.
Znaci probao sam 1gb pqi (dvostrani) i to je bio šou... u biosu se pale i gase redovi, slova a dalje od biosa, jedino na guranje :)
Onda poslušm safet, pa uzmem lepo tri jednostrana modula od 512 pqi (svi iz iste serije 254,255,256). Mislim nije dual (zbog tri slota) al ***. To sad radi :banana: Znaci drzim je na 11*210 (8,3,3,3). Svi testovi prolaze (s&m, prime95) više sati. :banana:
E da probao sam 2x512 i taj 1gb, u dualu, i to je bio šou ... da se ne ponavljam :type:

Trebalo bi da ti rade u dual channelu. Meni su na Abitu sve kombinacije šljakale u dual channel, 2 x 256, pa 3 x 256, zatim 2 x 256 i 1 x 512.

Da, da

Rade Nidzo ali samo sa jednostranim memorijama...

A jel si imao istu plocu k7n2 delta l ?
Meni su radila dva dvostrana modula od 512mb na 166 (333) ok, ali kada ih poteram na 200 (sto bi trebalo da je njihov default prave probleme).
Inace moduli su 100% ispravni, e da pazi biser:
prvi modul, probam znaci samostalno na 200 (drugi izvadjen iz kompa) radi u 1 i 3 slotu sve ok (prime95, s&m...) na drugom zeza.
Drugi modul radi ok samo u trecem slotu a u drugom nece ni da se probudi, vec ploca pisti kao da ima problema sa memorijom.
Imace koristim poslednji bios sa MSI-ovog sajta. mislim 5.90

Vecina dvostranih 512 kada su sami na ploci rade na 200 i to samo na odredjenim slotovima, cim ubacis 2X512 + da su dvostrane, kuku lele :)

Nazad
Vrh Dno