Šta je novo?

Opet o Nero-u

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Dosta se vec pisalo o Nero-u kao i alternativama za ovaj program.
U zelji da pomognem svima koji imaju nekakve probleme sa ovim programom (i svojim rezacima, mislim pre svega na NEC), iznecu svoje iskustvo, ponovljeno nekoliko puta:

OS je XPproSP2, sa svim update-ima, i u njemu, pored mnogih drugih programa, od pocetka instaliran Nero 6.
NEC 4551A, radio bez problema oko godinu dana, a onda poceo da pravi probleme... cita samo DVD koje je sam narezao, ostale ne vidi, a onda prestao i da cita i da pise. Majao sam se njime nekoliko dana i na kraju dignem ruke od njega i kupim Pionira 111D, a njega ostavim kao slave jer sa CD nema problema.
Padne mi na pamet da napravim jedan novi XP kako bih istestirao nesto, i posto mi nije trebao Nero nisam ga ni instariao. Sasvim slucajno gurnem jedan DVD u tog NEC-a, kad on radi. Cita sve bez problema. Instaliram odmah Nero 6, i da vidim da li reze, kad ono cvrrrrrc .... niti cita niti reze DVD. Ne budem lenj, lupim jedan Format i na klot XP-u NEC ponovo radi. Instaliram Sateira CD and DVD Burner, NEC radi sve. Probam i sa Paragon Easy CD Recorder-om, NEC isto lepo radi. Roknem opet Nero, ali sada 7, kad ono a-a .... nece.
Takodje, sa Nerom 6 i 7, Pionir 111D je spor do bola, na sistemu bez Nera ali sa gore pomenutim programima, radi fantacticno.

Danas sam, cisto da se ponovo uverim u istinitost gore navedenog, probao ceo postupak jos jednom i dogodila se potpuno ista situacija.
Dakle, Nero, konkretno verzije 6 i 7, koje sam koristio do sada, ubija NEC-a ko` zeca ;)
Kao da ima nekakav konflikt sa Win-ovim IDE drajverima, ili, mozda, sa poslednjim update-ima dolazi nesto sto se ne slaze sa Nerom i on postaje neupotrebljiv kao program (zajedno sa DVD rezacem kao vaznom komponentom).
Postoji li neko racionalno objasnjenje zasto se ovo dogadja samo sa Nerom?

Jurke,
potpuno si u pravu.
Imam Optiarc AD-7173A (NEC i SONY)
Doduše, meni radi dobro i sa Nerom 7.7.5.1 ali ima problema sa DVD+RW diskovima.
Nisam probao programe za rezanje koje si ti naveo, ali ću ih isprobati.
Ako saznaš nešto pametno objavi.

Meni Nero 6.6.0.18 lepo radi (Pioneer 111D) ali ni ja ne mogu da se snađem sa svim tim verzijama Nero-a (čak ni na njihovom sajtu, te reloaded, te ovaj, te onaj...). Osim toga, i ovde svako ima neko svoje iskustvo i neku svoju preporuku koju verziju koristiti. Postoji novija verzija Nero-a 6, imam je skinutu, ali ja ne smem da je instaliram jer sam svakojaka loša iskustva imao sa ovim programom i nikad ne znam da li će snimati bolje ili mi napraviti neku katastrofu.

Stvarno mislim da bi u FAQ sobi trebalo staviti topik posebno posvećem Nero-u i kompatibilnosti različitih verzija sa različitim pisačima, medijima itd.

U stvari, Nero mi je toliko zadao glavobolja u životu da vala ne znam ni zašto ga koristim.

Meni NEC 4551A vec skoro godinu dana radi lepo sa CD Burner XP. Nero nije hteo da ga prepozna uopste. Odustao sam od Nero-a kada su poceli da zasipaju sa razlicitim verzijama. Mrzelo me je da se mucim sa njim kada imam besplatno resenje koje mi redi posao.

Ponovih gore opisani experiment i sa jednim jos davno otpisanim LG-jem. I ponovo radi kao nov. Ne cita bas sve (malo se krlja sa nekim starim DVD-jima), ali lepo reze i to sto nareze normalno se cita u Pioniru i NEC-u.
Da napomenem, sva rezanja sam radio sa Verbatim DVD+RW u Sateira CD and DVD Burner-u

Meni nero 6 npr nije hteo da prepozna 111D kad sam ga modovao u L. Pre toga je sve shljakalo najnormalnije. Reshenje je bilo u instaliranju zadnje verzije nera 7

Nazad
Vrh Dno