Šta je novo?

Opet nesto crklo !

Stainless

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
319
Kad pritisnem power dugme cuje se jedan dugacki zvuk,zatim odma 2 kratka i nista vise,ventilatori rade a na monitor nema slike-crno.
Neki savjet?

Izvuci naponski kabli iz kompa, otvori ga i proveri graficku kartu.Najverovatnije se malo izvukla iz lezista ili je prasina u pitanju.Ocisti je malo,vrati i probaj onda komp.Najbolje je to uraditi i sa memorijama.
pozz

vadio sam bateriju,sve kablove provjerio i opet isto,nista bez da testiram sve pojedinacno.

Koliko znam na tom asusu sto ti imas je Award bios, dakle uz malo guglanja nadjoh

http://bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.htm

Taj signal sto ti dobijas izgleda da kaze Video Adapter Error, dakle prekontrolisi graficku pre svega, proveri kontakte, probaj sa nekom drugom, i probaj tu tvoju u nekom drugom kompu.

Mom drugu se slican simptom javljao na kompu..
Izmenjali smo SVE komponente, i na kraju kad smo izvadili modem proradio je normalno.
Crko modem i zablokirao masinu.
Mozda je i to kod tebe slucaj.

nahbolje da probas graficku na nekom drugom kompu,pa ces zanti shta je....

Vrlo interesantna pojava... Jedan dugi i dva kratka a nije graficka 99%
Vec imao dosta takvih problema i resenje je - memorija ma kako to cudno izgledalo. Naime, dosta novih Asusovih ploca sa nF5x0 cipovima (za te znam) ima problema sa kompatibilnoscu sa odredjenim memorijskim modulima. Kod nekih novi BIOS resava stvari kod nekih ne. Proveri knjizicu i kompatibilne module i sa srecom

Naime, dosta novih Asusovih ploca sa nF5x0 cipovima (za te znam) ima problema sa kompatibilnoscu sa odredjenim memorijskim modulima. Kod nekih novi BIOS resava stvari kod nekih ne. Proveri knjizicu i kompatibilne module i sa srecom

Da, samo sto on ima K8N tj, nforce4 cipset a ne nforce5. Mislim da se takvi problemi nisu javljala sa nforce4 cipsetom, ali nije na odmet da prekontrolise i memoriju.

BIOS obično pišti po Morzeovom kod-u kod većine matičnih ploča:

=** - D - display
== - M - memory
=*=* - C - CPU

Ako pišti tako kako si rekao - mora biti display, ali može nekada biti i lažan alarm (greška u napajanju i sl.). Ipak - probaj sa drugom grafičkom ili bez nje - da vidiš hoće li se drugačije ponašati.

Nazad
Vrh Dno