Šta je novo?

Opet cudan problem sa memorijom

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
E ovako. Uzeo sam da clockujem masinu ali me memorija bas ne slusa. Naime u BIOSU postoje sledece brzine 100, 133, 166, 200, 216, 233 i 250. Preko 200 nisam probao ali od ovih nizih sve rade sem 133! Problem je u tome sto meni naravno jedino tih 133 trebaju posto sam digao procesor na 300 pa bi to kad se izmnozi taman dalo 200 za memoriju. Cim u biosu prebacim na 133 komp ni biip da kaze, onda mu naravno ne gine clear CMOS(vec oko 10 puta). Sad sam prinudjen da drzim memoriju na 100MHz sto zapravo izadje 150.
Jel zna neko u cemu je problem, ja vise nemam ideja.
Inace procesor je Venice 3000 sada namesten za svakodnevni rad na 9*300 i ploca MSI Neo4.

Jesi li siguran da ti ploca moze da izgura 300,jesi li si guran da procesor moze toliko,proveris jedno pa drugo,i na kraju ces videti sta te muci.

Pa proverio sam, nama to veze. Problem samo u memoriji, makar stajalao procesor i na 200 kad prebacim memoriju na 133 nece ni da bekne, svejedno dali je u single ili dual modu!!!

Probaj ti prvo sa drugom memorijom, pa ako nije ni do toga fleshni bios... moralo bi da ti radi kad stavish na 266...

Nisi naveo koju memoriju imas? Probaj da pozajmis od nekoga pa ako sa njom radi onda je do memorije a ako ne .....Proveri spisakkompšatibilnih modula na sajtu proizvodjaca ploče

Vrh Dno