Šta je novo?

Opera

• Začetnik teme Začetnik teme FTN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Pozdrav...

Poceo sam da koristim ovaj brouzer u zadnje vrijeme i mislim da je odlican, do malo prije sam koristio FF koji me iznervirao zbog bookmarksa...

Interesuje me :

1. Jel moze neko da navede neke uglavnom popularne pluginove za Operu ?!

2. Kako da podesim da kad kliknem na neki link u opciji "Open in new page" da mi se brouzer ne prebaci odmah u taj tab nego da ostanem u starom a onaj nek se ucitava do mile volje.... to je moglo da se podesi na FF inace....

Pozdra

1. ne koristim nikakav plugin 🙂

2. open in background page 🙂

Klik na link skrol tockicem 😉

1. Opera nije kanta kao FF da treba da je puniš pluginovima :d . Ima jedino plugin za komandovanje glasom. Nisam probao, nemam mic 😉.
2. rekao ti je Falcon (Falsone 😉 ) ...

Za drugu stvar kao sto su rekli ljudi imas 2 resenja, middle click na link ili "open in background page", a mislim cak da moze i da se podesi u opcijama da obican klik otvara u backgroundu, samo sto to nikad nisam ukljucivao jer sam se navikao na middle click, a sto onda vec ne bih ostavio obican klik takvim kakav jeste, mozda zatreba.

Za prvu stvar - ne znam sta da ti kazem. Nikad nisam koristio nikakve plaginove za operu, niti sam imao potrebe za tim (ako i postoje 🙂 ) Sto je po mom misljenju veliki plus, jer ko ce da se batrga sa silnim plaginovima, a uz to ko zna kako ce da rade itd. Pokusao sa firefoxom, ne vredi...

Najlakse je da naviknes da koristis levi ctrl+shift + obican klik na link

Otkud znas, mozda mu je lakse da pomeri prst centimetar u desno i pritisne srednji klik 😛

Poslednja izmena:
SPAVAC je napisao(la):
Najlakse je da naviknes da koristis levi ctrl+shift + obican klik na link

2+1 klik nije isto sto i 1 klik da ga je*es :d

Sta ce ti plug-inovi za ovoliku programcinu? Pokusaj da nauicis mouse gestures, neverovatno olaksavaju posao.
Od skinova jedino vredi Neo.
Opera 4 life 😀.

"Od skinova jedino vredi Neo" 🙂

Brate, ako tebi samo Neo valja od onolikih skinova, onda... pucaj sebi u koleno 😉 🙂 ...

Meni je nezamenljivo ono kad hoces da se vratis na prethodnu stranicu pa drzis desni i kliknes levim tasterom i op! Ili drzis levi pa kliknes desnim za napred!

Ja sam se ljudi toliko navukao na tu foru, nemate pojma koliko puta sam u exploreru pokusao tako da se vratim folder nazad i onda shvatim da nisam u operi i idem na ono zvalavo BACK dugme...

Kad bi to moglo u exploreru...

***, sta ces meni se jedino on svidja. Mada imam vrlo vrlo cudan ukus 🙂. Iskreno nisam ni mnogo ceprkao po bazi da bih nasao neki drugi 😉.

Meni se lično najviše dopada "open in background page", sa klikom na točkić. Ali to je samo kap u moru dobrih opcija 🙂 ...

dr.Tiristor je napisao(la):
Meni je nezamenljivo ono kad hoces da se vratis na prethodnu stranicu pa drzis desni i kliknes levim tasterom i op! Ili drzis levi pa kliknes desnim za napred!

Ja sam se ljudi toliko navukao na tu foru, nemate pojma koliko puta sam u exploreru pokusao tako da se vratim folder nazad i onda shvatim da nisam u operi i idem na ono zvalavo BACK dugme...

Uuu pa tek to je smaranje i lomljenje prstiju, sta je tu nezamenljivo?

Kupish nekog mishonju koji ima 2 dodatna dugmeta i palcem idesh napred ili nazad u svakom browseru a i mnogim drugim programima.

E to ti je nezamenljivo. :smoke:

Poslednja izmena:
Sto lomljenje prstiju? Meni to do yaya! A mis je neki bezveze Genius onaj najobicniji, i uopste nije tesko.

Trenutno koristim 7.54u1 verziju ovog programa.

Ne prelazi mi se na verziju 8 jer me mrzi da sve ponovo podesavam i prilagodjavam svom ukusu. Postoji li, ipak, mogucnost da se podesavanja iz ove verzije koju sada imam importuju u novu verziju a pod tim podrazumevam sve, znaci sve poruke, toolbar, history, bookmarks, stvarno sve?

Ма само инсталирај преко твоје. Ево то већ радим од верзије 7.11 или које већ и ништа још нисам изгубио.
Што се тиче корисних плагина користио сам Опера ад филтер, који кад довољно напуним ни не укључујем, јер је већ све снимио у филтер.ини.

dr.Tiristor je napisao(la):

Moze u FF-u😉

CyberGasty je napisao(la):
Ма само инсталирај преко твоје. Ево то већ радим од верзије 7.11 или које већ и ништа још нисам изгубио.

Da li jos neko moze da potvrdi ovo?

Ja! Sa osmice na 7.23! Ne mrdam sa te verzije ove osmice mozda rade kako treba ali nisu prakticne {bar po meni i mojim navikama}.

da li postoji mogucnost da opera sama pakuje mailbox kada dostigne zadatu velicinu? ja za sada radim rucno, nije da mi je tesko ali :> ...

Ja od pluginova imam jedino za reget deluxe, jer sam sa verzijom 8.0 imao velikih problema sa nastavljanjem prekinutog downloada, opcijom resume on bi krenuo da skida ispocetka sto me je jako nerviralo. E sad negde sam na forumu citao da je sa novom verzijom 8.02 to ispravljeno, mada ja sam vec navikao na reget deluxe.

Kretala je od početka kad je server tako zahtevao, znači nije podržavao "resume download". Znači, to nije zavisilo od Opere. Ako ti kažeš da ti je taj plugin pomogao, izgleda da tu ipak ima nečeg 🙂 .

Navedeni problem sam resio tako sto sam promenio download menadzera znaci ne koristim vise integrisani u Operi vec koristim preko plugina Reget Deluxe. I sa njim nisam imao nikakvih problema sto se resume downloada tice, tj. dal je to do servera ili nije meni se ispostavilo da je ipak do menadzera za download koji je integrisan u Operi. Jer sam sa istog servera preuzimao i sa Operinim menadzerom (nije hteo da nastavi resume download) a takodje i sa Reget Deluxe (probao i radi resume bez problema).

Da neko mozda ne koristi onaj flashget plugin?Ja nikako ne mogu da ga instaliram.

Ја сам имао јако лоша искуства са њим, тако да сам својевремено прешао на ДАП. Али сам и њега скинуо, јер ми није потребно одкад имам АДСЛ.

ako imate problema sa flashget pluginom, isprobajte OperaGet. ustvari, isprobajte ga u svakom slucaju 🙂

podrzava nekoliko download managera a uputstvo za install imate u samom zipu/folderu

Nazad
Vrh Dno