Šta je novo?

Opera zauzeće memorije problem

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Otvorena Google strana pomoću FF zauzima 93 MB a Opere 153 MB.

Druga stvar opera se često zamrzava a prilikom gašenja ostaje u memoriji.

Oba programa su zadnje definicije. Zna li neko kako ovaj problem rešiti?

Jel koristiš xp? Ja sam provalio da mi se na starom kompu (gde imam xp) opera gasi mnogo duže. Na visti i win7 je instant.

7-ica 64 bitna 4 GB memorije.

Problem je i kod "paljenja" koje je u odnosu na ostale browsere mnogo sporije ali je najveći problem često zamrzavanje posle podizanja kao i ostajanje u memoriji posle gašenja

To je cudno. Meni se na XP-u sa 1GB rama od verzije 11 stalno desava to sporije gasenje (ili negasenje), ali na Win 7 i 4GB takoreci nikad. To se na XP-u desava ako je zauzece vece od 250MB, a kad je otvoreno par mizernih tabova, ugasi se svaki put. Mozda ti pri gasenju ostaje ukljuceno previse youtube ili drugih stranica sa flesom?

Nisam obraćao pažnju da li su yt strane a što se tiče flasha to je svedeno na minimum (pre svega mislim na reklame)

Ima li veličina bookmarksa ikakav udeo u ovome?

Bookmarks su mizerne velicine, cisto sumnjam da ikako mogu uticati.

Reinstaliraj od nule, valjda će pomoći. Meni se opera pali brže i od ie9 i ff.

Pogledaj kod mene, nista bolje.

Obrati paznju na google chrome zauzece. :D

@Tetsuo
Svaka nova verzija je faktički reinstalacija i ništa sde nedešava po pitanju boljitka

@filipfg
Chrome pored ta dva ima još dva procesa ali opet Opera guta memoriju

pa ja sam bio sortirao listu da prikaze ko najvise zauzima memorije. Tako da jos dodatna 2 procesa chroma mozda zbirno zauzimaju 10mb. Ali sta cu kad sam navikao na operu pa joj oprstastam sto je gladna uvek.

Vrh Dno