Šta je novo?

Opera: skidanje fajlova odredjenog tipa

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
U dobrom broju slucajeva mi se dogodi da, umesto da mi Opera ponudi open/save dialog box prilikom downloada nekog fajla, ona krene da ga otvara kao web stranu. Kao da sam npr. exe ili jpeg fajl otvorio u notepadu, takav je prikaz. Za sada su u pitanju .rar, .wmv, .zip (jednom), .dll (jednom) i delovi vecih fajlova (.001, .002,...).

Poslednja verzija je, 9.23, instalirana "od nule" (nije radjen upgrade starije verzije). Gledao sam po opcijama, podesio (iako je vec bilo namesteno, ali sam ga potvrdio) da mi ponudi dialog box za npr. .rar, ali se i dalje isto desava u dosta slucajeva.

Na svemocnome Guglu nadjoh da je problem do servera koji nema podesen tretman odredjenih tipova fajlova, ali mi to zvuci kao jako bzvz objasnjenje?!

Poslednja izmena:
tools -> preferences -> advanced -> downloads -> decekiraj hide file types opened with opera, potrazi ekstenzije koje te zezaju, klikni edit i podesi default akciju, tj. show download dialog ako to hoces.
ako ne pomogne, google je ipak bio u pravu, ume se desiti. povremeno dobijem php fajl otvoren na stranici kao u notepadu. no to uglavnom na nekim levim sajtovima. probam drugi browser - ista prica.

Gledao sam po opcijama, podesio (iako je vec bilo namesteno, ali sam ga potvrdio) da mi ponudi dialog box za npr. .rar, ali se i dalje isto desava u dosta slucajeva.
Namestio sam, ali mi rapidshare, megaupload i drugi i dalje ponekad otvore rar fajlove ovako kako sam opisao. Zato ne mogu da mnogo sumnjam da je problem do servera. Da je neki levi, pa ajde-de, ali previse puta se dogadja. Ne secam se da mi se ovo desilo sa Operom <9.20. Sa tim starijim verzijama, splitovani fajlovi (.001, .002, itd.) su se skidali bez muke, IE 6 mi odma' ponudi save/open, ali iz Opere - cvrc.

Skroz sam prevideo tu recenicu, izvinjavam se:S: ispiti ce mi doci glave...:bottle:

I ima li neko resenje za doticni problem????? Posto u najmanju ruku prilicno iritira!

Ja mogu da prijavim da se na Rapidu vise ne desava. Ponekad jos na nekom serveru i to je to. Windows je reinstaliram, a s njim i Opera, sto je mozda i jedino resenje...

Nazad
Vrh Dno