Šta je novo?

Opera puca

Marko_

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
375
zashto mi se deshava da opera samo odjednom nestane sa ekrana nishta se ne pojavi tipa don't send ili neke greshke. sledeci put kad probam da udjem samo mi ponudio ono continue from last time(kako vec) i idemo dalje. os je xp sp2 opera-9.51. i pre sam koristio ovu operu i mislim da nije imalo problema. proban je reinstall i isto se deshava. ne znam dal joj ne smeta neki drugi program ili neki sajtovi koje redovno posecujem a tu su uglavnom 3-4 foruma nishta vishe.

NE znam dal je bas ta verzija ali jedna od verzija je imala velike probleme sa stabilnoscu i stalo se crashovala.
Stavi najnoviju verziju trebalo bi da resi problem

instalirao 9.63 i opet i ona samo dok sam skrenuo pogled sa monitora ne stade. ja je otvorim ona opet pita ono continue from last save... shto ***? zbog chega se to deshava?

koji sajt? desava se to, onda lepo kliknes na help i Report site problem ili odes na http://my.opera.com/desktopteam/blog/ i napises kakav problem imas, odradi dev tim to u nekom narednom buildu, slusaju korisnike :)

trenutno sam bio na facebooku, ali deshava mi se dok sam i ovde na benchforumu.

imas poslednji flash?
10.0.12.36

da.
imao sam jedno vreme problem i na visti i na xp-iju da non stop puca i uz dont send al sad na visti vishe ne a na xp-iju se desi da ovako samo nestane sa ekrana. dok se secam pre mozhda pola godine nikad nisam imao ovih problema, i ta pucanja mi je izazivala proffesion script v4 i prestao sam da je koristim ali opet je ostalo to nestajanje na xp-iju i josh jedino shto sam promenio od softvera od tada je nod32 umesto avg-a i ne znam da li mozhe imati kakve veze shto sam u registriju prebacio sa sp2 na sp3(uradio onu foru zbog gta)???

Poslednja izmena:
ne znam shta moze da uzrokuje twoj problem ja operu koristim wetj par god i nisam imao takwih problema sa njom, meni opera zna da pukne kada uradim desni klik na nesto pa save to download folder i ako ugasim tu stranicu pre nego shto opera pochne to da downloaduje da pukne ali to je jedino putzanje koje se meni deshawa sa operom

dal je moguce da je chache ili neki njeni fajlovi bili zarazheni nekom sitnicom ili oshteceni jer sam odradio chishcenje ccleanerom i izgleda da sam reshio problem?? bar danas za 2-3h korishcenja nije iskochila ni jednom.

Poslednja izmena:
kao shto napisah izgleda da je sad sve u redu. ako bude iskochila probacu, mada ne bi trebalo koristim je vec 3-4 god uz skoro isti softver u celom kompu i nikad nisam imao problema tako da je najverovatnije neshto u njoj bilo s******.

nije se popravilo. uradicu reinstall na kraju jer stvarno ne znam shta je.

ja cu ovde da produzim, slichan je problem:

sve do skoro, opera mi je radila savrsheno. uvek sam download-ovao poslednju verziju, i onda sam probao Alpha 1, pa sam vratio na 9.63, a sada ona pravi probleme -

upalim Operu. browse-ujem. shto vishe stranica otvorim, sve je sporija i sporija (pochinje da eksponencijalno jede CPU) i onda u jednom trenutku kad uhvati 90% CPU-a, moram da je gasim iz TM-a. znachi, ako sam na primer - otvorio Benchmark, pa ga ugasio, pa posle toga otvorio FB, pa i njega ugasio, pa posle toga B92, i nastavim da browse-ujem - opera se "prepuni" i uspori. ocu reci da mi kochenje ne zavisi od broja trenutno otvorenih strana, vec od kolichine protoka koji je proshao/history-ja trenutnog session-a.

anyone ?

Pa ne baš, ali da je benchshop.rs ubija u momentu (This program has caused an illegal operation and will be shut down), to stoji.

Sve updateovano (9.63.10476), prijavljeno na report a site problem... čak je i flash up to date (10.0.12.36).

FF3 i IE7 bez ikakvih problema... greota !:test:

Čekamo sledeću verziju e da bi izbegli igranje sa profilima, reinstalacijom, JS on/off i sl.

e ovako, reinstalirao sam sistem i sad je sve u redu barem za sad.:D
pa me zanima da mi nek kazhe ko koristi operu i ima instaliran gta4 uz sve one programchice i onu foru prebacivanja sp2--->sp3 da li mu je se deshavalo da ouca opera poshto jedini problem zbog kog mi je pucala mi se chini da je mozhda neshto od svog ovog smeca sa gta4. dal je moguce da mi neshto od toga kolje operu ili da opushteno instaliram opet gta4, a ne bih voleo da mi se ovo opet deshava, a i gta4 moram igrati.:D

imam operu imam gta4 fakeovao sam za sp3 (tj imam sp2) i rade mi obe opere i 9 i 10

hvala!! odoh da ga instaliram.

Nadjoh reshenje problema na jednom ruskom forumu:

Useri opere, koji je koriste jako dugo, i koji instaliraju novu preko stare, dolaze u situaciju koju sam ja opisao svojim prvim postom u ovoj temi.

gomila nekih fajlova koji su u jednoj verziji imali neki order, u sledecoj ne moraju tako da imaju, pa se Opera zbuni rasporedjujuci ih.

reshenje - izbrisati sve iz Cache4, iz Opcache i Images foldera - Opera posle toga juri kao ivan gavrilovic u jugu!

Hvala, ovo je i meni rešilo gomilu problema... Lagano sma imao neke slike sačuvane od pre godinu dana najmanje! :hm: Uglavnom, minut posla i sada opera l e t i !!!

Opet puca Opera!!!

xoxoxoxo ocu ga razbiti. posle 15-20 dana korishcenja opere i svezheg sistema malopre je pukla.. jedino shto mi je se desilo to je da se pojavila neka script error na ie u vezi live messengera kad mi se pojavi onaj deo sa reklamama kad ga palim. poshto on radi preko ie-a ja uzmem i obrishem sve fajlove vezane za ie odnosno chache i history u control panelu. ne znam da to mozhda nije uzrok, stvarno ne znam shta se vishe deshava sa **benom operom!!!!:mad::mad:

meni posle nekog vremena surfovanja,samo zakoci opera i gde god da klikne,pojavi se tamo gore i pise not responding i onda moram zatvarati na desni klik pa end now,ali sva sreca kad je ponovo pokrenem,nastavljam gde sam stao...e sad zasto je to tako,nemam pojma,malo iritira,ali nije bas velik problem

Vrh Dno