Šta je novo?

Opera Memory Usage

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Koliko vam opera jede memorije?

Meni se ne spusta ispod 50MB. Koristim je skoro tri godine ali sad cu da skinem Firefox bas da vidim koliko on trosi memorije. 50 MB je ipak previse :\

Sada trenutno 43, ali sam primetio da mi ne ide preko 80mb.
Nemam problem cak ni tad.

Pa nemam ni ja problema, ali otvorim task manager i vidim da KAV, ZA i svi ostali programi u tray-u zajedno trose manje nego Opera pa mi malo bezveze. Cemu tolika potrosnja memorije? Ostao sam bez jedne 512-ice, sad imam samo 512, pa sam poceo malo da obracam paznju i na to.

Za sta joj treba 80 MB memorije, pod uslovom da su otvorena samo 3-4 taba???

EDIT: Evo i firefox se penje na 40+ cim sam otvorio par foruma :\

Poslednja izmena:
I Opera i Firefox "jedu memorije" koliko stignu.

Pa rade programi, sta je tu cudno. Oni su kada pogledate i najaktivniji od tih PROSTIJIH programa. Sta sve Opera ima na ekranu kada citas stranicu?

22 MB trenutno, ne secam se da je isla puno preko... 🙂

Evo sad gledam - dva prozora Opere 7.54, u prvom 18 tab-ova, u drugom 25. Ukupno potroseno 193MB. Ali ne brinem se, jer znam da ce mi se to vratiti 😀 😛

Pozdrav!
MrBigJump.gif

8 otvorenih tabova 34mba
Zna da dodje i do 180 kad je negasim po 3-4 sata
ali cim je resetujem vraca se u normalu (30-35 mba)

3 prozora, po 10-ak tabova + što vučem jedan torrent + nije gašena 5 dana

193MB.

160MB (80MB rama i 80MB swap...) trenutno sa 25 tabova, nista zahtevno...
nekad mi pojede i po 300MB kad naotvaram gomilu gluposti 🙂

Mnogi zaboravljaju da kada im je Opera ukljucena nista drugo i ne rade. Samim tim i ne smeta sto zauzima toliko.

Pa ne mora da znaci da nista drugo ne rade dok im opera ucitava stranicu ili skida neki fajl

pa za čega i služe memorije nego da se popune prilikom rada aplikacija, a ne da bude prazna, a ako imaš potrebe za više memorije kupiš drugu "predviđeno je više slotova za memoriju"😀
pozdrav.

bravo bit, sedi jedan 😀

meni je opera ukljucena non-stop jer mi stalno treba nesto sa neta (informacija, prevod, wikipedija, vreme, slika, uputstvo, ideje, fotografije, irc...) jednostavno dok mi radi komp radi i opera 🙂 osim kad bas utanjim sa memorijom u PhotoShopu ili 3D maxu...

bravo bit, sedi jedan 😀

meni je opera ukljucena non-stop jer mi stalno treba nesto sa neta (informacija, prevod, wikipedija, vreme, slika, uputstvo, ideje, fotografije, irc...) jednostavno dok mi radi komp radi i opera 🙂 osim kad bas utanjim sa memorijom u PhotoShopu ili 3D maxu...

kovač, kovač, pa šta si ti to sada pametno rekao :bottle🙁da bi se tako pretenciozno ponašao), pa naravno da je uključena non stop sem kada nije :d (tada je definitivno isključena) (u slučaju kao iz citata),

smanjite broj uključenih tabova (kako je već neko pametan napomenuo) na isključivo neophodne i problem sa memorijom je rešen, a sve izbrisane tabove vrlo lako vadite iz kante u desnom gornjem delu ekrana ili iz bookmarks ili već kako ste navikli i obavezno obrišite listu download-a 10 stavki na listi vam vuče i do 20MB
inače kod mene je konstantno otvoreno 8-10 tabova trenutno 55MB
p.s.
ajde pozdrav kovač, sledeći put kada nekoga preskočiš moraš napisati bar za nijansu pametniji odgovor ili bar duhovitiji, pa da se zajedno nasmejemo.

Poslednja izmena:
Sorry bit, nemoj da se vredjas. ,)

(ukratko: nervira me to sto se memorija trosi na sve strane, pogotovo nova M$ vista, pa sam se zato zalepio za tvoje memorija je tu da bi se trosila. Btw jedna preporuka za ustedu memorije: umesto windows explorera mozete koristiti BBlean koji je velik svega 300KB(!!) i zauzima par MB rama vs explorerovih par desetina MB)

sorry bit josh jednom sto sam bio grub!

Ajde bre ljudi oladite malo, vidite kako je lepo jutro, jes' da je -1 ali je sunce!

Izgleda da ovaj torrent download dosta zauzima memorije, evo samo dva prozora sa po 7-8 tabova i 120MB zauzeće... doduše, nisam je update-ovao na poslednju verziju, moraću uskoro.

TIP: Xplorer2 - najbolja zamena za Explorer, po meni.

violinista, nisi ga shvatio, BBlean nije file manager, nego shell replacement (kao npr. Aston) - dakle, nemas explorer.exe kao aktivan proces na startup-u.

Auf, u pravu si. Ali, u cemu je razlika? Najzad, cemu uopste sluzi explorer kao aktivan proces?

:wave:

Ma to ne zna ni M$ 😀

..da popuni teskom mukom zaradjenu memoriju 😀

Nazad
Vrh Dno