Šta je novo?

Opera [identifikacija browser-a] bezobrazluk!

ono sad sam pogledao iz mozille radi...ne znam za inbox nemam tamo mail..daj mi svoj password ;)

da ne pominjem da bi mi se ie skucao dok se strana uchita :mrgreen:

a i shta cemo sa tvrdnjom silverglidera? jel to znachi da on moze da kaze da ie sux?

Ovaj, da, izmedju ostalog i IE sux. Ne da sam preterano zadovoljan i ostalim browserima pa da kazem da su oni superiorni po svakom pitanju, ali nemam nikakav razlog da istaknem IE kao superioran. I ako mu se sve prilagodjava, opet ume tako lepo da omane. Vec i sama integracija u sistem pored prednosti ima x minusa. Na primer, posto je ujedno i web browser, koliko puta vam se desilo da na klik na adress dropdown (da vidite prethodno posecene URL-ove) morate da sacekate da majstor zavrti cd u drajvu da bi uopste prikazao listu? Ispalio me x puta, pogotovo kada se radi o sajtovima sa javom. Sa operom nisam imao tako katastrofalna iskustva kao Matr mada ni bolja od IE. Skines operu _sa_javom_, stikliras u preferences javu, javascript i vozi. Nisam nesto primetio da pogresno ispretura sadrzaj ili da nece da prikazuje sadrzaj sajtova i slicno.

Svako ima neka svoja iskustva i potrebe.. nekome radi dobro WinXP nekome ne. Tako je i sa browserima izgleda.

I da ne duzimo sad o tome koji je browser bolji, jer je to offtopic, a i ceo topic bi mogao da bude closed..

silverglider je napisao(la):
Ovaj, da, izmedju ostalog i IE sux. Ne da sam preterano zadovoljan i ostalim browserima pa da kazem da su oni superiorni po svakom pitanju, ali nemam nikakav razlog da istaknem IE kao superioran. I ako mu se sve prilagodjava, opet ume tako lepo da omane. Vec i sama integracija u sistem pored prednosti ima x minusa. Na primer, posto je ujedno i web browser, koliko puta vam se desilo da na klik na adress dropdown (da vidite prethodno posecene URL-ove) morate da sacekate da majstor zavrti cd u drajvu da bi uopste prikazao listu? Ispalio me x puta, pogotovo kada se radi o sajtovima sa javom. Sa operom nisam imao tako katastrofalna iskustva kao Matr mada ni bolja od IE. Skines operu _sa_javom_, stikliras u preferences javu, javascript i vozi. Nisam nesto primetio da pogresno ispretura sadrzaj ili da nece da prikazuje sadrzaj sajtova i slicno.

ne kazem da nemash pravo da tako mislish (naravno i matrix isto)...samo kazem da je glupo da tvrdi da je ie bolji od opere ako ne moze da prochita mail na mail.ru ako si ti prijavio da ne mozesh da proverish rachun u banci (ili shta vec) iz explorera

I sada mislim da je vreme da stavim tacku na Operu, a i na ovaj thread. :-x

][V][ATRIX™ je napisao(la):

Squirrelmail sasvim lepo radi sa operom, posto je u pitanju cisti php + perl. Ovde je nesto drugo u pitanju, izgleda.

silverglider je napisao(la):
...

Squirrelmail sasvim lepo radi sa operom, posto je u pitanju cisti php + perl. Ovde je nesto drugo u pitanju, izgleda.

Da, ali bice da je do <FRAMESET> -a, ucitao je samo okvire a centralni nije.

Imam pokrenut FIler Gate i AtGuard, ali neprave nikakve probleme sa IE/MyIE2.

again...

a shta ako ie ima neke druge probleme? da li onda na osnovu tvojih postova ima pravo da ispljuje ie zato shto on te probleme u operi nema?

da ili ne?

Pa niko ti ne brani da otvoris thread "IE SUX" i opici slobodno.
Ipak su retki primeri gde IE nece da radi sa HTML kodom... (druga stvar je crash, padanje...) dakle govorim o prezentovanju HTML koda.

Problem je u tome da kad IE ne radi uglavnom ti zakuca celu masinu, tako da nista od slicica.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
I sada mislim da je vreme da stavim tacku na Operu, a i na ovaj thread. :-x
Sto se tice toga da Opera ne prikazije bench forum, koristim je od verzije 6 i nijedan problem nisam imao, tako da je taj trip do neceg drugog. A ako bi takve tripove poceli da postujemo ocrnio bi i IE i Linux i Calculator i bilo koje drugo parce koda.

Svi prisutni dizajner i pljuju po operi ali jedna bitna stvar, ja kao narucilac prezentacije hocu da se moja prezentacija vidi u svim browserima isto bez razlike. Mene kao korisnika programa ne interesuje zasto se nesto nevidi dobro u operi, to me samo nervira i onda mo je smesno sto glupi dizajner nezna da namesti prezentaciju da radi dobro.

Naucite da radite, a ne da kukate. Ako mikrosoftovi web dizajneri mogu onda mozete i vi.

[Mancha] je napisao(la):
...

Sto se tice toga da Opera ne prikazije bench forum, koristim je od verzije 6 i nijedan problem nisam imao, tako da je taj trip do neceg drugog. A ako bi takve tripove poceli da postujemo ocrnio bi i IE i Linux i Calculator i bilo koje drugo parce koda.

To sam postovao samo radi nekih ovde kojima ne moze da se dokaze da neko ima vidnih problema sa operom, nije nikakva izmisljotina ili skrnavljenje tamo neke firme i proizvoda. Rekao sam da je taj post offtopic.

4 Glupi Zmaj: Imas li ti para da platis tako nesto? Ili jos bolje: jesi li spreman da ti sajt izgleda kao iz '97-e? Ako jesi, slobodno se javi :D NHF! ;)

ZoNi, ZoNi ...... javi kad MyTe postane stabilan !

ZoNi je napisao(la):
ma, i Opera i IE su solidni browseri, kojima ipak puno toga nedostaje!
ehm... ovaaaj... bez ljutnje...
gotovo sve te nedostatke ispravlja MyIE2 ;)
(izvinjavam se, ali bilo je jace od mene)

Povucen tvojim recima evo mucim se sa MyIE2 vec nedelju dana i sve je OK osim sto je bagovit bre mnogo ( verzija 0.7.289) .
Nema, nema, pa zvizne i to se ne zna kada ce. Cas kod download-a, cas kod snimanja stranice...

Mozilla je zakon stabilnosti za njega. Ali moram priznati da fenomenalno izgleda i da je OK sto se tice brzine.

Zbogom MyIe!

hmmm... zanimljivo...
ja do sada nisam NIKADA imao NI JEDAN JEDINI problem sa MyIE2!!! (a koristim ga jos od prastarog MyIE[1] v. 1.3!)

medjutim, sve je moguce - na nakom kompu Mozilla ce raditi super, a MyIE2 nece uopste; na nekom drugom, bice potpuno obrnuto....

evo moguceg resenja:

If you you are experiencing frequent crashes while using MyIE2, PLEASE try the following:

1. Open the MyIE2 options

OPTIONS > MyIE2 Options

and click on the "ADVANCED" category.

In the "ADVANCED" category, disable IE Extensions under MyIE2 (uncheck "Enable IE plugin support") and click on "OK".

2. Shut down MyIE2, then open the main MyIE2 folder.

In the main MyIE2 folder you will find the CONFIG folder.

Open the CONFIG folder & delete the Plugins.ini from that folder.

3. Restart MyIE2 after deleting the Plugins.ini.

MyIE2 will only redetect the MyIE2 plugins (not the IE Plugins).

Please try the above steps to see if they alleviate the crashes you are experiencing with MyIE2 .

IMPORTANT INFORMATION:

It is not recommended that you enable MyIE2's IE Extensions support on Windows 98/98SE.
Example:

DO NOT use Google toolbar with MyIE2 under Windows 98.
Google Toolbar will show up as a toolbar in MyIE2, but, when used, will crash MyIE2 and possibly, your computer.

Nazad
Vrh Dno